• kitabını okumadım. filmini de az önce bitirdim, tesadüfen denk gelip de izledim hem de.

    bende de kitabını okuma isteği doğdu filmi izlememle birlikte.

    gerçekten güzel bir filmdi ve beğendim ciddi anlamda. filmin sonunda da gözlerim dolmadı değil. *

    edit: filmin türkçe adı neden bu kadar alakasız diye ben de demeden geçemeyeceğim bu arada. direkt çeviri yapsanız ya böyle durumlarda madem uygun bir isim bulamıyorsunuz.
  • sıkılmadan izledim...ama öyle aman aman bir film değil...dram yönü daha ağır basan aşk temasına şöyle bir selam çakan bir seyirlik...
  • 120 dakikalık, 2011 yapımı film. 8 / 10.

    benim çok beğendiğim bir uyarlama bu. aslında abartılacak bir tarafı yok ama nedense kimyası, biçimi çok güzel geliyor bana filmin. francis lawrence süreyi fazla fazla (ve aslında gereksiz, kurgucu kesin uyarmıştır abi etme diye) uzatmış aslında ama hikayeyi ele alışı sade ve etkili. robert pattinson, reese witherspoon, christoph waltz oyunları da yerli yerinde. waltz bunlar arasında en iyisi tabi. witherspoon sevmem ben pek ama gözüme batmadı o da. pattinson tabi o zamanlar yeni yeni ısınmaya başladığından arada bir tek o ayrıksı görünüyor. 2020 model pattinson'la tekrar çekilse eminim ilginç bir deneyim olurdu izlemek: ablak bir gençten gün geçtikçe daha iyi bir aktöre evrilişine tanık oluyoruz son zamanlarda keza.
  • gerçekten görüntü yönetmenliği açısından güzel çekimleri olan, kostümü dekor tasarımları ile dönemi iyi yansıtmış, ilginç hikayesi olan, hareketli ve akıcı bir film ama "ne iyi filmdi" dedirterek iz bırakacak bir film olmamış.

    aşk hikayesi mi yapay geldi ya da oyunculuklar mı yeteri kadar hikayeye duygu katamamış bilemedim... mesela moulin rouge çok daha masalsı bir anlatıya sahip olduğu halde çok daha gerçekçi şekilde duyguyu geçiriyordu belki onun için yazdığım özellikler (bkz: #117239482) bu filmde seviye olarak daha aşağıdaydı ondandır...

    sonuç olarak eğlenceli, izlenebilir bir film, izleyen akıcı bir seyirlikle eğlenir, iyi vakit geçirebilir ama izlemeyen de bir şey kaybetmez; hele ki hikayesi, çekimleri, oyunculuklarıyla her açıdan daha üst seviyede olup iz bırakan sayısız filmin olduğu dünyada..
  • başrolde robert pattinson, reese witherspoon ve christoph waltz'ın olduğu, sirklerde dönen dalavereleri fazla detaya girmeden, sirke yeni katılan bir fil ve mezun olamamış bir veteriner aracığıyla anlatan seyir zevki yüksek hollywood filmi.
    ihtiyar bir adamın geçmişte; gençliğinde şahit olduğu meşhur sirk kazasını adım adım anlatıyor olması, sulandırılmamış bir aşk hikayesi, masum bir canlının öyküsü derken iki saat su gibi akıp gidiyor.
    her filmden oscar adaylığı bekleyenlerdenseniz uzak durun!
hesabın var mı? giriş yap