• ari sandel'in kisa filmi.. bir romeo ve juliet hikayesi.. daha dogrusu yamultulmus bir "west side story" 'hikayesi'.. iki dusman 'aile'.. ve aralarindan cikan biri erkek biri disi.. ve ask iste.. yalniz bu filmin farki, meseleyi politik bir duzleme, 'israil-filistin' uzerine oturtmasi.. bu sebepten de iki toplum arasindaki savasla, on yargilarla alay ediyor.. yani durumun uzerinden mizah yapabiliyor..
  • ari sandel'in usc mfa programi bitirme projesi olarak cektigi son derece eglenceli kisa film. hafif bir buffy tadi aldim kurgudan, bilemiyorum...
  • klişeler müzikali. çünkü konu klişenin babası yani israil ve filistin savaşı. ama klişenin yaratıcısı ironik bir şekilde abd. ve bu filmden sonra adam sandler 2008'de bu filmin tıpkıbasımı uzun metrajını çekiyor. belki klişeleri biraz çekip çeviriyor ama gözünü diktiği yer aynı. enstrumanlar aynı. bu filmi türkçe altyazısıyla şuradan izleyebilirsiniz.

    http://onlyshorts.net/…tch_video.php?v=5go5knoou1xa
  • müzikal türünde olup da akademi ödülü almış nadir kısa filmlerden biri. ilk olarak da locarno film festivali'nde geleceğin leoparı ödülünü alarak yola başlamış.

    israil ve filistin meselesiyle pozitif şekilde dalga geçebilmesi, çekildiği yıla göre bayatlamamış sayılabilecek kosher burger, hummus hut gibi espirileriyle dikkat çekmesi üzerine sevildiğini düşünüyorum.

    --- spoiler ---
    + müslümanların ve yahudilerin bir arada barış içinde yaşayabildiği bir yer var.
    - neresi?
    + oraya beverly hills diyorlar.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap