• maksimum 3 km hız sınırlamasını aşabilmek için uygulaması üzerinden "novice guide"ın tamamlanması gerekiyor. ios/android store'lardaki xiaomi walkingpad uygulaması alete bağlanamıyor (ikisiyle de denedim) ancak mi home uygulaması üzerinden walkingpad'i eklemek ve turu tamamlayarak limiti kaldırmak mümkün.

    benim epeyce vakit kaybetmeme sebep olan bir konuyu buraya not düşeyim, belki birilerinin işine yarar. mi home uygulamamın dili türkçe iken aygıtı eklesem de novice guide başlamıyordu. dili ingilizceye çevirip aygıtı tekrar eşleştirince düzeldi.

    ilk defa bugün kullandığım a1 modeliyle ilgili ilk izlenimlerim gayet iyi. ilerleyen günler bakalım neler gösterecek.

    elimde zaten ikea skarsta standing desk mevcuttu; senelerdir aklımda olan standing desk + yürüyüş bandı kombinleme fikrini de sonunda gerçekleştirebildim için mutluyum.

    https://eksiup.com/p/jb337831y2ap

    bakalım hikayenin sonu diğer koşu bantlarıyla olanlara mı benzeyecek, yoksa gerçekten işe yarayacak mı, kullanıp göreceğim.

    ---

    üçüncü ay editi: genel olarak her şey gayet güzel gidiyor. arada birkaç hafta hareketsiz geçirdiğim bir dönemin ardından son haftalarda tekrar düzenli yürüyüşlerimi yapmaya başladım. ortalama olarak haftada 3-4 kere, her seferinde bir saat kadar kullanıyorum.

    son zamanlarda bantın sürtünme sesi biraz arttı mı, yoksa en başından beri öyle miydi, onu düşünüyorum, emin olamadım.

    cihazın performansında sıkıntı yok, bantta atlama vb. gibi sorun hiç yok. sadece bant çok hafif sağa kayar gibi yapmıştı, o da beklenen bir durum olduğu için zaten (internetten pdf olarak bulduğum ingilizce) kullanım kılavuzunda bahsi geçiyor, kutuda gelen alyan anahtarıyla ince ayarını yapın diyor. eh alalı 3 ay olduğu için geçtiğimiz günlerde yanında gelen silikon yağından sürüp hafif bir bakım da yaptım, alyan anahtarıyla bantın kalibrasyonunu da yapayım dedim, biraz becerdim ama %100 ortalayamadım. yine de bu aletin kusuru değil de benim beceriksizliğimden olan bir durumdur diye düşünüyorum, ayrıca bantın sürtünme sesi (ki arttı mı artmadı mı ondan da emin değilim, kuruntu yapıyor olabilirim) haricinde herhangi bir sıkıntım yok.

    bu aletle ilgili kafaya takılacak tek şey, ileride daha ciddi bir sıkıntısı olursa nasıl tamir edilir - nereye götürülür onu henüz hiç bilmiyorum. gittigidiyor'da satıcıya mesaj atsam yardımcı olur mu (ki adam bir süredir bu ürünü satmıyor artık), xiaomi'nin store'larına mı götürmek gerekir (ki her ne kadar diğer koşu bantları gibi eve sabit bir şey olmasa da 28 kiloyu sırtlayıp götürmek de iş), onu herhalde yaşayarak göreceğiz.

    ben neticede bu aleti kapalı terasımda bir matla, iki dumble'la ve bir de spin bike'la kombine ettim, bu karantina günlerinde bu şekilde kilo almamayı hatta 1-2 kilo vermeyi de başardım son bir ayda. bu bağlamda tavsiye ederim.

    ama son kertede söyleyeceğim şey şu; eğer evinizde alan sıkıntısı yoksa bence bilinen bir markadan klasik bir koşu bandı almak daha mantıklı olabilir, sebepleri de şöyle:

    1) daha ucuza gelir,
    2) koşmak da mümkün olur (çünkü walkingpad a1'in maks. hızı 6 km/s),
    3) bakım zamanı geldiğinde bilindik bir muhatabınız olur.

    öte yandan,

    1) alan sıkıntınız varsa,
    2) para sıkıntınız alan sıkıntınıza göre daha azsa,
    3) koşmak değil sadece hızlı yürümekle ilgileniyorsanız

    bu aleti almak daha mantıklı. beklentilerinizi bilerek, mucize beklemeden hareket ederseniz pişman olunacak bir alet değil benim fikrime göre.
  • bu ürünü alırken dikkat etmeniz gerekenler şunlar. dört çeşidi var.

    c1= beyaz renkli, 0.78 hp güç, max. 6 km/h hız, 110 kg kapasiteli, yürüme alanı : 120x40 cm

    a1= gri renkli, 1 hp güç, max. 6 km/h hız, 90 kg kapasiteli, yürüme alanı : 120x41.5 cm

    a1 pro= siyah renkli, 1 hp güç, max. 6 km/h hız. 100 kg kapasiteli, yürüme alanı : 120x41.5 cm

    r1=gümüş renkli, 1.25 hp güç, max. 10 km/h hız. 110kg kapasiteli, yürüme alanı : 120x44 cm

    ayrıca a1 pro ve r1 modelinde fırçasız elektrik motoru kullanıldığı için ömrü daha uzun olacaktır. a1 pro modelinde tutma aparatı opsiyonelken r1 modelinde standarttır.

    gelelim türkiyeye. maalesef gördüğüm kadarıyla türkiye'de sadece a1 modeli satılıyor. çoğu alışveriş sitesinde taşıma kapasitesi 100 kg olarak belirtilmiş ancak yukarıda da gördüğünüz gibi aslında 90 kg yanlış bilgilendirme söz konusu. alırken bu hususa da dikkat edersiniz.

    edit: gün itibariyle r1 modeli r1 pro adıyla bazı sitelerde satılmaya başlanmış. fiyatı her ne kadar 4600 tl gibi uçuk bir rakam olsa da bu da bir gelişme. hangi sitelerde satıldığını google'a sorabilirsiniz.

    editto: walkingpad resmi distrübitörü ürünü sınırlı sayıda getirmiş. önsipariş seçeneği de var.
  • yaklaşık 1 ay önce sipariş verdiğim a1 pro modeli birkaç gün önce elime geçti. ilk izlenimim ihtiyaçlarımı karşılayacak düzeyde olduğu yönünde.

    öncelikle yürüyüş bandı istiyorsanız a1 pro, koşu bandı istiyorsanız r1 pro sipariş vermeniz mantıklı. a1 modelinin (pro olmayan) motoru uzun vadede sorun çıkartabilir. ancak a1 pro ve r1 pro modellerinde böyle bir sorun çıkma olasılığı düşük. walkingpad markasının en önemli özelliği katlanabilir olması ve bu sayede yer kaplamaması. kullandıktan sonra koltuğunuzun veya yatağınızın altına koyabilirsiniz. katlanabilir olmasına rağmen ürün epey ağır. a1 pro modeli 30+ kg civarında. altındaki tekerlekler yardımı ile kolayca yer değiştirebiliyorsunuz. a1 pro modelinin 2 modu var. birincisi manuel mod: uzaktan kumandasından veya cep telefonunuzdan uygulama vasıtası ile hızı artırıp düşürebiliyor ve durdurabiliyorsunuz. diğeri ise auto mod: yürüyüş bandında bastığınız yere göre hızınızı otomatik olarak artıran veya azaltan bir mod. yürüyüş bandının ön tarafına basıyorsanız hızınızı otomatik olarak artırıyor, orta kısma basıyorsanız hızınızı sabit tutuyor, arka tarafına basıyorsanız hızınızı düşürüyor. a1 pro modelinde tutunacak bir kısım yer almıyor. eğer tutamak istiyorsanız ayrıca sipariş vermeniz gerekiyor. walkingpad ürünleri muadillerine göre biraz pahalı. bunun 2 temel nedeni var: motor kalitesi ve katlanabilmesi. yürüyüş bandında yer kaplama olayı bana göre önemli olduğu için walkingpad aldım. zamanla yürüyüş bandını kullanmayı bırakıp, sonrasında çok yer kapladığı için satan çok kişi var. ürünü kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım.
  • "walkingpad app" uygulamasında kullanıcı seçimi olmadığı için ev içinde yürüyen herkesin datasını size yazıyor. gün sonunda bir bakıyorsunuz seyahat ya resulullah.
  • bu ürün aslında xiaomi değil ama o konuya daha aşağıda değineceğim (:

    haziran son haftasında bir adet r1 pro teslim aldık (2020). bknz: görsel

    daha çok eşimin bu dönemde dışarda spor yapmaktan kaçınmasıyla yönelmiştik ama minimum haftada 5 günü bunun üzerinde zaman geçiren ben birkaç kelam yazmak istedim.

    bu ürünlere bakarken öncelikle ihtiyacınızı ve hedefinizi belirlemelisiniz,
    mesela yürüme mi yoksa hafif tempolu koşuyu mu önceliklendiriyorsunuz?

    üretimde a1, a1pro, c1, r1pro isimli 4 seçenek var (yakında s1 de geliyor),
    türkiye'de tarih itibariyle a1 ve r1pro modellerini satışta bulabiliyorsunuz.

    bu seçeneklerden r1 haric geri kalanını 6km/s tempolu yürüyüşlere kadar kullanabilirsiniz, r1 pro seçeneğinde bu 10km/s seviyesine yükseliyor ama asla sprint atacak veya evde maraton koşup çile çektirecek profesyonel bir koşu bandı beklemeyin.

    bizim aldığımız r1pro için konuşursak;
    yurtdışında 950 dolardan (7.400tl), 760 dolara (5.900tl) düştü.
    kur coşmadan ön sipariş ile 4bin liraya aldığım,
    bugün de kk ile 5.200, havale 5bin lira olması hala yurtdışındaki fiyata göre daha cazip.
    walkingpadturkiye bu açıdan cidden ilgili ve hiçbir soruyu cevapsız bırakmıyor.
    en azından benim çapraz sorularımda çuvallamadılar.

    genelde xiaomi adı eşleştirildiği gibi uygun fiyatlı bir ürün değil kesinlikle.
    -ama bunu en baştan bilerek ve beklentilerimizi karşılayan başka bir ürün bulamadımız için aldık.

    bu arada ilk satırda yazdığım gibi ürün aslında xiaomi de değil (:
    sanırım aliexp üzerinde satılan %80 ürüne xiaomi denmesi gibi bir algı oluşmuş ama xiaomi aynı zamanda markanın smart ekosisteminin ve belirli standartları karşılayan diğer üretici ürünlerinin sahip olduğu marka etiketi.

    bu ürünün üreticisin adı kingsmith geçmişte xiaomi için üretim yapan sonra xiaomi ürünlerine destek vermeye devam edip kendi markası üzerinden ilerleyen roborock markası gibi.

    görsel xiaomi youpin altında açılan indiegogo kampanyası ile ürünü almaya karar vermiştim, o zamanlar ilk destekçiler 400 dolara bu ürüne sahip oldular ama kampanya öyle bir hype yakaladı ki kapandığında hedeflerinin çok üstünde sanırım 1.6 milyon dolar toplamışlardı.
    daha çok linklemeyeceğim eski indiegogo linkinde epeyce görsel, video ve açıklama mevcut.

    tabiki çok daha ucuza daha geleneksel koşu bantları bulabilirsiniz...
    -ama çevremde çoğunlukla gördüğüm; ilk aldığı zaman bir hefes kullanıp devamında kullanmadığı koşu bandını çamaşır asmak için değerlendiren, deposu varsa orada çürümeye terkeden, başka koyacak yeri yoksa evinde devasa bir yeri kapladığı için yok paraya letgo ölücüleri ve sahibinden ilanlarıyla uğraşan bir güruh çoğunlukta.

    güzel haber bu ürüne gerçekten birşey asamıyorsunuz,
    koşarken bir yüz havlusu ancak asılabiliyor, telefon ve tablet için kaymaz tutacağı da kullanışlı.
    bu görselin yarı boyuna tutamacıyla birlikte katlanıp, altındaki 2 tekerlek ile kolayca yeri değiştirilebiliyor, çok kısa bir süreç ama ben her gün kullandığım için görseldekinden bağımsız evde buna uygun bir köşe ayarladım açıkcası, altına da tam boyuna göre bir decatlon matı ayarladım göze de batmıyor.

    klasik koşu bantları çok uzun sürelerden beri piyasadaki eski teknoloji ürünler,
    onarımları ve parçaları daha basit tabiki ama gerçekten gürültülüler.
    bu ürün yürürken çok minimal, koşarken de evdeki başkalarını ve alt komşuları rahatsız etmeyecek düzeyde bir ses çıkarıyor.
    -ki bu sessizlikte ürünler için piyasada büyük paralar ödemelisiniz.

    kingsmith baya başarılı davranmış bu konuda, tek sıkıntısı pazarlaması güçsüz ve çok fazla inceleme bulamıyorsunuz, benim de ön yargılarım vardı aylar önce sipariş verirken bu sebeple.
    sanırım fonlamadan gelen 1.6 milyon dolar ile zaten suni kitleye sahip olmadan womm yakalamayı başardılar.

    aynı zamanda bisiklet ile ilgilendiğim için zwift kullanıyordum trainer ile,
    bunu alınca keşfettim koşu bandı ile zwift ücretsizmiş, saat ile zwifti eşleyip herhangi bir kalibrasyon sıkıntısı yaşamadan stravaya ve diğer platformlara entegre bir şekilde antrenman kayıt ediyorum, bu açıdan güzel olsa da kendi ksfit uygulamasını artık yazılım güncellemek dışında kullanmıyorum, sadece yanındaki ufak kumandası işimi görüyor, onu da tutamaça taktım zaten.
  • telefon aplikasyonuna bağlayacaksanız r1 sadece çin içerisinde kullanılabiliyor. cihazı bağlamanız gerektiğinde çin cep telefonu ile giriş yapmanız lazım. ha program çok mu lazım? yoo, programa bağlamadan da alet kendi başına çalışıyor. geriye dönük km kalori takibi yapamazsınız sadece.

    r1 pro da çin dışında satışa sunulan model. ikisi arasında tek fark bölge farkı. r1 pro alıyorum diye r1 alabilirsiniz, aplikasyon meselesine takıksanız dikkat edin.

    ayrıca alet yaban domuzu leşi gibi ağır. almaya giderken ben bunu taşırım abi diyip cengaverlik yapmayın.
  • a1 pro olanını edindim ve bir süredir kullanıyorum; izlenimlerimi yazacağım.

    *ürün çin malı olduğundan fişi bizim prizlere uygun değil; ama dönüştürücü yollamış firma, sorun olmadı.

    *paketten çıkan kullanım kılavuzu da çince. bundan yorumcular çok rahatsız olmuş; ben edimsel koşullanma yoluyla cihazları kullanmayı öğrendiğim için umursamadım.

    *kutudan garanti belgesi namına bir halt çıkmadı, fatura da gelmedi. ama e-fatura aynı işi görüyormuş, kötü şeyler yaşanırsa onu kovalarım diye düşünüyorum.

    *ürün ağır biraz. kargo firması 30 kilonun üzeri paketleri yukarı çıkarmıyormuş, kendim çıkardım. asansörle çıkarmama rağmen yorucuydu. zaten ev içinde de öyle oradan oraya gezdiremiyorum. gezdiren varsa herküldür, kadınları zorlar gibime geliyor. altına yalandan iki tekerlek koymuşlar da bir b.ka yaramıyor.

    *ürün ortadan ikiye katlanıyor ve o katlanmış hali minik bir kare masa kadar yer kaplıyor ancak, çok güzel bir özellik bu.

    *hızı 3 ile 6 km arası değişebiliyor, yarımşar birim artırabiliyoruz. '6 beni kesmez' diyenler olabilir; ben asla 6'ya çıkmam mesela. hareket etmeyi seviyor olsam çıkar sokakta koşardım, bu ürünleri almaya kadar düşmezdim herhalde. şov da yapmasınlar yani çok öyle.

    *sesi çok değil, beni rahatsız etmiyor şahsen. alt komşum aynı fikirde mi? bilemiyorum. çamaşır makinesi kadar yüksek bir ses değil, saç kurutma makinesi gibi daha çok. gece 10 gibi açtığımda tedirgin oluyorum, gündüz zerre sallamam ama; öyle bir ses.

    *bunun bir uygulaması varmış walkingpad diye. uygulama benim telefonumu bulamadı, bu yüzden bağlayamadım. ama sorunun bende olduğuna eminim; çünkü akıllı saate de bağlanamamıştım. şahsen uygulamaya bağlanamamak beni çok etkilemedi; ben zaten sevmiyorum öyle şu kadar yürüdün, şu kadar kalori yaktın gibi uygulamaları. o kadar farkında olursam kendimin soğuyorum, g.tümü yaydığım günler orada '3 adım attın' falan gibi bilgiler görmek hiç hoşuma gitmiyor. ama belki kalp atışını falan gösteriyordur, bilemeyeceğim.

    *çok pahalı. ama yürüyüş için sokağa çıkma fikri beni hiç cezbetmiyor. yürüyüş bittiğinde olduğum yerde üç saat yatmalıyım ben çünkü, eve meve yürüyemem. yani zenginliğimden değil üşengeçliğimden bu parayı verdim. ayrıca pijamalarla yürümek ve yürürken bir şeyler izlemek de fena değil. behind her eyes'ı bu makine eşliğinde izledim örneğin; b.mbok bir diziydi ve gerçekten b.mbok bir insan önermişti ama bu ayrı bir entrynin konusu.

    sanırım bir yürüyüş bandı hakkında söylenebilecek her şeyi söyledim. işte bu kadar.
  • walkingpadturkiye.com adresinden r1 pro modelini peşin fiyatına (4999 tl) 9 taksite aldığım ürün. aliexpress'te vergiler gümrük hariç 759 dolara (=5275 lira gibi bir şeye) satılıyor. o yüzden bu siteden almak mantıklı.

    kargocu, ürün ağır (38 kg) olduğu için kapıya kadar getirmeyi reddetti ancak 43 ekran tv büyüklüğünde bir kutuda olduğundan apartman girişinden sürükleyerek getirmem zor olmadı.

    ürünün hiçbir yerinde xiaomi yazmıyor. görüntüye bakarsanız ürünün adı kingsmith walkingpad.

    çalıştırdık. gayet sessiz. eski dynamic marka koşu bandımızda koşarken langır lungur, hörrr hörrr, garç gurç diye sesler gelirdi. bu gayet sessiz. altına ped namına bir şeyler koymalı mı koymamalı mı akşam sessizliğindeki performansına göre karar vereceğiz.

    üstünde telefon, table vs sıkıştırmak için bir yuva yapmışlar. akıllıca. sallanmazsa işe yarar. korkuluğu kalın alüminyumdan yapılmış. epey sıkı duruyor. gövdenin bazı yerleri ve eklem yerleri de metal.

    açıp kapaması zahmetli gibi gözüküyor ancak 2 dk bile sürmüyor. tekerlekleri tek yönde harekete izin verdiği için sağa sola döndürmek biraz sınırlı ancak zorlanınca ya da halıya gelince hafifçe kaldırıp taşıyarak evde gezdirebilirsiniz.

    ks fit aplikasyonu app store'da çince gibi gözüküyor ama lokasyon olarak türkiye'yi seçince ingilizce olarak programı kullanabiliyorsunuz. program çok dandik yazılmış. bazen bağlanamıyor. sanki cihazı hiç kaydetmemişsiniz gibi tepkiler veriyor. kendi kendine log off oluyor ve tekrar açtığınızda log in olmuyor. kapatıp açmak gerekiyor. programı hiç güvenilir değil ama en azından bilgileri kaybetmiyor.

    ürün büyük gibi gözüküyor ancak eski koşu bandımızı düşününce küçücük kalıyor, çünkü genel olarak ince yapılı ve katlanıyor. 16 cm genişliği var, katlayınca bir kapının arkasına sığdı. evde hiç yer işgal etmiyor gibi bir durum oluştu.

    10 kg vermek için 650 kilometre koşmak gerekiyormuş. bakalım başarabilecek miyiz.
  • şu salgın döneminde satın alarak kendime büyük bir iyilik yaptığım alet. günlük bir saat yürüme adetini bir türlü oturtamayanlar için kurtarıcı bir çözüm. normalde yaygın kullanımı ofislerde, yüksekliği ayarlanabilir masaların altına konarak ayakta çalışmak için. ancak benim gibi bir yandan yürüyeyim bir yandan dizimi izleyeyeyim diyorsanız da ne ala!

    a1 pro aldım. koşu bandı değil zaten, yürüme bandı; ama yine de sessiz çalışmasının abartıldığını düşünüyorum. evet 2-2,5 km'de gayet sessiz ama sonrası akşam saati apartmanda elektrik süpürgesi çalıştırmış etkisi yaptığı için komşuları rahatsız edebilir. gerçi kullanıcı yorumlarına baktığımda çok farklılık görüyorum, o nedenle genelleme yapmış olmayayım. her durumda a1 modeli motor yapısı itibariyle en gürültülü olanı, o nedenle imkan varsa pro seçin.

    nasıl kullandığıma gelince; ev için ayrı bir spor ayakkabı çiftim var, bantta da öyle yürüyorum. üzerinde çıplak ayakla da yürünebilir elbette ama ayaklarımız buna alışık olmadığı için ağrı yapabilir. tabii barefoot running sevdalısıysanız bilemem. kullandıktan sonra şarjlı el süpürgesi ile üzerinden tozunu alıyorum. telefon uygulaması bana oldukça kullanışlı geldi, farklı kullanıcılar hesap açabiliyor, ancak yürüdüğünüz mesafeyi bildiğim kadarıyla sıfırlayamıyorsunuz, o zaman tüm bilgiler gidiyor. ben uygulamayla başladım, sonra kendime günlük adım hedefi koyduğum için uygulama anlamsızlaştı. intermittant fasting'in günlük bir ayağı olarak devam ediyorum.

    piyasada muadilleri ya da farklı kardiyo aletleri var, karşılaştırma yapacak bilgim yok, ama yaşlılar ve benim gibi ruhu emekliler, evde çok vakit geçirenler için ev sporu önemli ve bu aletler bunu düzene sokmaya ve kolaylaştırmaya yardımcı. salonun bir köşesine durunca, kalkıp iki adım yürüyeyim bari diyorsunuz.
  • r1 pro hakkında:

    (bkz: #130921046)
hesabın var mı? giriş yap