*

  • yamaha tarafindan 90'larin ortalarinda bi yerde piyasaya surulmus guzel, hos polifonik bir sampler'dir. midi ile alakali problemleri oldugunu okumustum galiba. ucuzdur bide ama saglammis oyle diyolar...
  • yamaha'nın 2015 sonlarında duyurduğu, 2016'nın ilk aylarında piyasaya sürdüğü 6. nesil yeni oriental klavyesi. (psr-64, a-3, a-300/a-1000, or-700 ve a2000'in devamıdır.)

    aynı anda piyasaya sürüldüğü kuzenlerinden s770'in sistemine oturtulmuş koma tuşları, joystick biçimli pitch bender ve kullanıcıya açık sampler belleği ile iddialı bir klavyedir.

    korg'taki dengi pa900'e nispeten biraz daha iyi bir işçilik kalitesi var. aslen ses kartı ve sistem olarak s970 baz alınarak yapılmış olmasını beklerdim, ama piyasadaki korg tekelini kırmak adına fiyatı düşük tutmak için böyle bir hamle yapıldığını düşünüyorum.

    korg'un yeni amiral gemisi pa4-x'ten bile daha büyük 512 mb'lık dev sampler belleği ciddi bir lütuf. s950 ve t5'teki audio link özelliğini de almış olması sayesinde meyan taksimleri için sampler belleğini kullanmakta gerekmediğinden bütün kullanıcılara doya doya yeteceği aşikar. legato özelliği ise sythesizer kalitesinde.

    düğün müzisyenlerine uzun yıllar yarenlik edecek, gayet tatminkar bir yol arkadaşı olacaktır.

    edit: an itibarıyla v1.03 sistem güncellemesi ile set yükleme hızı sorununu düzeltmiştir. 512 mb full seti 5 dakikada yüklemekte ve yine 10 saniyede açılmaktadır.
hesabın var mı? giriş yap