• denizden mesafesihalk tv'de görüntülerin verilmesi ile anlaşılan olay. yangında, alevlerin ören mahallesi'ni tehdit etmesi nedeniyle kemerköy termik santrali'nin etrafında iş makineleriyle hatlar kazılarak hidrojen tankları boşaltıldı. umarım ulaşmaz, hala havadan müdahale yokmuş. kaynak
    kaynak2
    nasa fire map

    polisler alanı boşlattırmaya başlamış. yanılmıyorsam nasa'nın görüntülerinde 3km vardı santrale akşam üstü saatlerinde. kimse nasıl müdahale etmiyor, aklım almıyor amk yerinde termik santral bu şekilde başı boş bırakılır mı ?! dalga mı geçiyorsunuz !
    son durum kaynak 4

    denizden kalan mesafe

    gelen bilgi doğrultusunda edit: milas belediye başkanı açıklamaları

    @quess nickli çaylak yazar arkadaşın mesajını aynen paylaşıyorum "" alandan bildiriyorum santralin kurtarılma şartı artık yok gibi bir şey. 3 gündür yalvarıyoruz hava desteği diye kimse sesimizi duymadı. kıyıkışlacıkda da başladı. milası 4 bir yandan sardılar tamamen yanmadan yardım etmeyecekler galiba. acil hava desteği lazım çok acil!!!!! ""

    elektrik üretim aş eski genel müdür yardımcısı muzaffer başaran saat 22.45 halk tv yayınındaki açıklamaları: hidrojen tankı tamamen boşaltılmış ve su doldurulmuş. genel aksamı çelik olduğu için oradaki plastik ve diğer yanıcı olan maddeler yanacaktır dedi. hendek kazılmış ve bekletilen itfaiyeler varmış. 1 milyar dolarlık bir tesismiş, zarar görmesi durumunda bakımı için min. 4 milyon dolar civarı gerekecekmiş. patlama söz konusu değilmiş.

    nasa fire map 7 günlük 7 günlük yanan bölgeyi gösteren nasa görüntüsü. yazık, çok yazık. sarı olanlar 24 saat geçmiş olanlar ve bordo olanlar da 6 saatten az sürede ortaya çıkmış olan yangın bölgeleri. en son çıkanlar santralin hemen kuzey batısında görülüyor.

    en son edit: yangın ulaşmadan köylüler ve itfaiyeciler tarafından yoğun bir çaba sonrası söndürülmüş.

    hayda, son dakika acil editi: yeniden başlamış
  • milas bel. su tankeri olan vatandaşlardan yardım talebi iletişim: 0553 870 40 50

    milas belediye başkanı 3 günden beridir bu konuya dikkat çekmiştir.
    link
    03.08.2021 21:00 link2
    03.08.2021 21:09 durum vahim link3
    link4 22:00

    yetkililere sürekli durumun vehametiyle ilgili uyarıp , uçak yardımı talep etti oradaki halkla birlikte.
    bu çağrıya kulak asmamak gerçekten sağlıklı bir ruh halini yansıtmıyor, faciaya kapı aralanıyor.

    şu an muğla'da çok şiddetli kuru rüzgar hakim, tehlikenin farkında mısınız???

    videolar eklendi.
  • o santral da yanarsa gökova körfezini kaybettiğimizin resmidir. marmaris'in yarım adası gitti zaten ve yanmaya devam ediyor... merkeze yakın iç kesimlerde de yangınlar şiddetini artırıyor. televizyonlar sessiz! bölgeden yayın yapanlar olmasa kimse durumun berbatlığını anlamayacak. dört bir yanı yanıyor şu an canım muğla'nın…
  • yangının kaç gündür devam ettiği düşünüldüğünde insanın çıldırmasına neden olan olay. resmen santrale de gitsin, ören'i de geçsin, akbük'e de varsın diye öylece izleniyor sanki. çökertme ve mazı bitti, buralar da mı bitecek? havadan müdahale için tam olarak ne olması gerekiyor?

    ne olur gündemde tutalım. bir şeyler yapalım.
  • umarım yaklaşmaz, umarım en kısa sürede söner fakat yangın riskine karşı tasarlanmış bu gibi tesisler, bu gibi durumlar için güvenli yerlerdendir. hem her türlü doğal afete hem de dışarıdan gelebilecek saldırılara karşı özel olarak planlanır ve inşa edilir. yangının tesis sınırlarında dayanması, enerji kaynaklarına ulaşması anlamına gelmez yani. ayrıca her santral nükleer santral değil malum. ancak önlem amaçlı üretim durdurulursa, nakil hatları zarar görürse vs o da elektrik kesintisi anlamına gelir.

    türkiye'de inşa edilmiş ve işletiliyor olması tabii ki büyük bir handikap ancak başta da dediğim gibi yangın tehlikesine karşı inşa edilmiş tesisler bu yerler. muhtemelen bir problem yaşanmaz. yani yaşanmaması/şaşırtmaması gerek. umarım.
  • milas belediye başkanı kaç gündür götünü yırtıyor. allah kahretsin sizi. beceriksiz yavşaklar. defolun artık ulan. siktir gidin. torunlarınız sizden utanacak. vatan hainleri.
  • neredeyse termik santrale ulaşmış yangın.. wedontneedhelp dimi? aynen.
  • biz aciz miyiz diyen insanlar kovayla söndürmeye gitsinler!!!!

    ne olacak şimdi???

    santral yanınca ne olacak????
  • içi boşaltıldı diye nevşin mengü yazmış twitter’da,herhalde doğrudur.aksi hali düşünmek istemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap