• mehmet barlas yazmış bugünkü köşesinde.

    insan gerçekten hayret ediyor diyeceğim ama yok etmiyorum artık zira bunların sızlanmalarının ve tehditlerinin pek bir önemi yok.

    barlas'ın yazısının öncelikle ilgili kısmını,
    devamında yazının tamamını paylaşıyorum:

    --- spoiler ---

    sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? yani bir bakarsınız, kemal kılıçdaroğlu'nun yönettiği cumhuriyet halk partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir.

    --- spoiler ---

    --- spoiler ---

    muhalefetin meşruiyet sorununu hafife almamak lazım. mesela, kemal kılıçdaroğlu'ndan bahsedilirken, "bu adam ne zaman doğru konuşur" gibi bir ifade kullanılması herhalde normal değildir. ya da millet ittifakı içindeki iyi parti'nin sağa sola savrulması ve sonunda şehit ailelerine küfürlerin bu partiden gelmesi çarpıcıdır. jurnalci siyasetçiler muhalefetin meşruiyeti, çok önemli bir kavramı da akla getiriyor. acaba türk siyasetinde meşru olmayan unsurlar, legal olarak yer bulabilirler mi? mesela pkk'nın hdp ile birlikteliğine değiniliyor ve bu konu adeta sakız haline getiriliyor. ve biliyoruz ki hdp hakkında bir de kapatma davası var. yani bir parti, meşruiyetini kaybederse seçime katılabilir mi? aynı durum cumhuriyet halk partisi ve kemal kılıçdaroğlu için de söz konusu değil mi? sürekli yalan söyleyen, kendi ülkesini yabancı ülkelere jurnalleyen, ülkenin geleceği hakkında olumlu hiçbir görüşü olmayan bir siyasetçi ne kadar meşruiyet taşır? yani bir bakarsınız, kemal kılıçdaroğlu'nun yönettiği cumhuriyet halk partisi kapatılmış ve seçime girmesi yasaklanmış olabilir. unutmayalım ki bu durum türkiye'de ne ilktir ne de son olur. son anayasa değişikliğine kadar anayasa mahkemesi musluk kapatır gibi partileri kapatmıyor muydu? dikkatli davranmalılar batman'daki toplantı bu açıdan çok ilgi çekiciydi. gerek gençlerin gerekse cumhurbaşkanı'nın muhalefet partileri hakkındaki görüşleri, çarpıcı değil miydi? bu görüşlerin oluşturduğu tablo içindeki partileri meşru kabul edebilir misiniz? diyelim ki pratikte bunlar meşrudur. ama legalite açısından bir süre sonra bunlar devre dışı kalabilirler. bu gerçeklerin ışığında gerek chp'nin, gerek iyi parti'nin eskisinden farklı biçimde dikkatli davranmaları gerekiyor. çünkü 2023 seçimleri türkiye için geleceğe yönelik bir dönüm noktası olacaktır. 85 milyon insanın kaderini 2-3 sorumsuz politika heveslisinin gayrimeşru çabalarına kurban edemeyiz. eğer siyaseti ciddiye alıyorsanız söylediklerimi hafife almayın. kemal kılıçdaroğlu'na yöneltilen her "yalancı" suçlaması veya iyi parti'nin her "küfürbaz" milletvekili, meşruiyet sınırlarını zorluyorlar. geçen gün bu çok açık ortaya çıktı.
    --- spoiler ---

    kaynak

    edit: bazı düzeltmeler.
  • hayallerde yaşıyor bazı bunaklar.
  • kapatılsa sanki akpye oy veren çıkacak.
  • evet hatta dahası var;

    cebren ve hile ile aziz vatanın, bütün kaleleri zaptedilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir.

    bütün bu şerâitten daha elîm ve daha vahim olmak üzere, memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.

    hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler. millet, fakr-u-zaruret içinde harap ve bîtap düşmüş olabilir.
  • yani şöyle yazmış, hav hav hav…

    itin ürümesi belki de kervanın yürümesinden sebeptir!!
  • dili iktidar g.tü yalamaktan kösele olmuş dinazor zırvası. (g)üven, (ö)zveri ve (t)ecrübe ister.
  • yani bir bakarsın gökten kemik yağmış olabilir mehmetçim.
  • 12 eylül darbesinden sonra zaten chp'yi kapatmışlar ve siyasi yasaklar getirmişlerdi. 12 yıl da parti kapalı kaldı. hayırdır yeniden darbe mi oluyor da chp kapatılıyor derler adama.
    ayrıca ardından chp'nin daha güçlü geri dönüşü malum. bugün 4 kişiden 1'i chp'ye oy veriyor. belki de 3 kişiden 1'i olacak. o büzük sol taşağını kesersin ama chp'yi anca ıslak rüyalarında kapatır barlas zombisi.
hesabın var mı? giriş yap