• bir nevi manyaklıktır aslında ama bazı durumlar olur ki insan kendini tutamaz.
    adam veya kadın öyle bir parketmiştir ki arabasını, ya senın parketmene imkan yoktur ya da denyoluğun hat safhası olarak senin yoldan geçmeni engellemekte ve 100 tane manevra yapıp geri geri gitmene sebebiyet vermiştir.
    hışımla arabadan iner ve şükürler olsun ki arabada bulunan kalemle bir şeyler çiziktirir, arabanın sileceğini kaldırır ve en uygun yere kağıdı koyarsın.
    kağııta olası yazılar şöyledir: denyo, oha böyle mi parkedilir, ehiyetini verende kabahat, mal... ve liste devam eder.

    bunun sonucunda ele sonsuz deşarj olmak dışında bir bok geçmez.
    *
  • geçen gün arabamda bulduğum notta mesela "(bkz: arabayı yanlış parketmek) (bkz: yanlış parkeden araba yüzünden mahsur kalmak)(bkz: arabayı yanlış parkeden insan modeli)" yazıyordu. notu yazan bir sözlük yazarı olsa gerek. buradan özür diliyorum şimdi kendisinden.
  • annemin kağıdın üstüne "siz bir eşeksiniz" yazarak gerçekleştirdiği eylem.
  • bir nevi insanlık vazifesidir zira hatalı park yüzünden bugün sizi zor durumda bırakan yarın öbür gün başkasını çok güç durumda bırakabilir. maalesef bu ülkede namuslular da namussuzlar kadar cesur olamadığı için pek gerçekleşmez.
    notu bulan da zaten okumadan buruşturup atacaktır; zahmet edip çöpe bile değil olduğu yere, sokağa.
  • geçen gün sileceklerin arasında özel bir sürücü kursuna ait kartvizit buldum, sanırsam bir şeyler demek istedi ve büyük bir ihtimalle sözlükçüydü ve artık kısa cümleler kurmak istiyordu..
  • vaktin birinde kendimize ait,betonu bile tarafımızdan atılmış park yerimize utanmadan parketmiş bir bayan sürücünün , önüne parketmemiz sonucu bizim arabamıza yaptığı eylemdir. cama bırakılan notta "sizin arabanızyüzünden arabamla çıkamadım,taksiye binmek zorunda kaldım" yazmıştır. biz de kendisinin camına bıraktığımız notta "bir daha arabanızı buraya bırakmayınız, yoksa yeni bir araba alana kadar taksiye binmek zorunda kalacaksınız" diye yanıt vermiştik ve sürücü uyarımızı ciddiye almıştı
  • şüphesiz ki otopark sorunu özellikle büyük kentlerde giderek artan ve sürücüleri olumsuz etkileyen bir sorun..* ben de bu sorunu en aza indirmek maksadıyla yanlış parkeden dallama sürücülerin eğitimine yönelik not bırakmadan daha etkili bir yöntem izlemekteyim, arz ederim.

    otoparklarda genel olarak iki tür dallama bulunmaktadır: birincisi, park yeri çizgilerle ayrılmış olmasına karşın o çizgiyi tam ortalayarak iki arabalık yeri işgal eden dallama.. ikincisi, arabasını park yeri dışında, özellikle yaya geçiş alanı, otopark çıkışı vb. yerlere oldukça fantastik biçimlerde terk eden dallama..

    önceki tüm not bırakma girişimlerinde bir türlü yeterli deşarjı sağlayamayan biri olarak oscarlık bu performansları bu dallamaların anlayabileceği dilde nasıl anlatabilirim diye düşündüm. iki farklı tür dallama için iki farklı metin hazırladım.

    birinci tür dallamalar için:

    geleneksel park oscarlari
    "en kötü park" ödülü
    iki arabalık yeri tek başınıza işgal etme başarısını göstererek geleneksel park oscarları kapsamında yer alan "en kötü park" ödülünü kazanmış bulunmaktasınız.
    türk trafiğine katkılarınızdan ötürü tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.
    trafik sanatçıları akademisi
    park sanatı departmanı

    ikinci tür dallamalar için:

    geleneksel park oscarlari
    "en kötü park" onur ödülü
    park etme stilinizle genç yeteneklere örnek olma başarısını göstererek geleneksel park oscarları kapsamında yer alan "en kötü park" onur ödülünü kazanmış bulunmaktasınız.
    türk trafiğine katkılarınızdan ötürü tebrik eder, başarılarınızın devamını dileriz.
    trafik sanatçıları akademisi
    park sanatı departmanı

    web'den bulduğum bir oscar heykeli resmini de metinin yanına yerleştirip etrafına afilli bir de çerceve çektim. herbiri dörtte bir a4 büyüklüğünde olan bu bröveleri fotokopiyle çoğaltıp arabamın torpido gözüne koydum.

    halen gördüğüm otopark dallamalarının sileceklerine bu oscarlardan koymaktan onur duyuyorum. not bırakmaktan daha etkili bir yöntem olduğunu düşünüyorum. istenirse otopark teröründen muzdarip arkadaşlara doc formatındaki bu belgeyi yollayabilirim.

    (bkz: bunu da dedim rahatladım)
  • on cama gayet leziz kufurler ile yapilani cok guzel olan not. cama tersten yazacan, icerden okusun lavuk.
  • apartmanin giris kapisinin tam önüne park ederek, apartman sakinlerini duvardan atlayarak evlerine girmek zorunda birakan bir öküze, "bir dahaki sefere evimizin salonuna bekleriz" seklinde bir not birakilmasi revadir. *
  • bunun beynelmilel olani, sileceklerin kaldirilmasidir. her ne kadar kendisi yanlis park etmis olsa da bu mesaji anlayabilecek bunyeye sahip oldugu dusunulur.
hesabın var mı? giriş yap