• (bkz: yaradan)
    (bkz: yaratilan)
    (bkz: otur)
  • türkçe olsa da, türkiye'de geçerliliği kalmamış söz öbeği.

    yaradılan bizi sevmiyor; afedersiniz ama evlat olsa o yaradılan da sevilmez ki tipini ..tiğim. zaten bir halta benzemiyor bir de suratı asık sürekli, sonuçta biz de onu sevmiyoruz. erkek cinsi içün desek ukrayna değil burası, kadın cinsi içün desek biscolata erkekleri değiliz biz.

    yaratandan da soğuduk son günlerde, her işe karışır oldu, "onu yeme, şunu içme, buna oy verme" diyor, hayatımızı yaşamaya izin vermiyor, dünyada cehennemi yaşıyoruz.

    ayrıca yara"d"ılan ise eğer niye yara"d"an değil, yara"t"an ise eğer niye yara"t"ılan değil? yazar arapça biliyor, sert sessizlerin olmaması falan desen, o da uymuyor. onu da çözebilmiş değiliz.

    sıkıntı var ver hasıl-ı kelam.
  • türkiye'de sağcıların kullanmayı sevdiği bir söz kalıbı.

    tabii bu kadar sık kullanmalarının nedeni de sözün özünü idrak etmeleri değil, kendilerini bir de bu yolla methetmek istemeleri, bu yolla "karşı tarafa" laf çakabilmektir.

    diğer bir deyişle bu söz sadece bu halde kalmıyor, söylenme şekline göre devamında şöyle sözler sarf etmek istendiği belli olmaktadır: "biz yaradılanı severiz yaratandan ötürü, tamam mı ulan orospu çocukları? biz sizin gibi amcık götveren değiliz! biz yaradılanı yaratandan ötürü severiz, bu lafı dür ananın amına sok tamam mı?"
  • aklıma gelen en sakat ve tehlikeli sözlerden. memleketin sözümona hoşgörüsünü filan da çok iyi açıklar. yaradana inanmayan, kendinden olmayana türlü işkence, dünyayı dar etme, öldürme vs. hak iken bu hoşgörü sadece o "yaradan"a inananlara sunulur. bu kimlik de üç aşağı beş yukarı sünni türk oluyor, basitçe anlaşılacağı üzere.

    (bkz: vallahi sizi bir kaşık suda boğarız)
  • yağcılığın daniskası.
  • her açıdan problemli bir cümle. efendim orda esasen demek istenen şudur budur diyerek insanların zekaları ile alay eden "vaizler" gelmiş yine.

    yaradılanı severiz yaradandan ötürü. ya yaradan yoksa, o zaman ne yapacaksın ? yaradan yoksa kusura bakmayın ananızı s...m mi diyeceksin nedir ? gerçek hümanistlik bu değil.
  • bu seviyeye ulaştığımı düşünüyorum, çünkü yaratılanı daha derinden sevmeye başladım, kuru tozdan oluşan marstan tut da bana kötülük yapma potansiyeli olan bir insanı sevmeye kadar hepsine hayretle bakıyorum.

    belki insanı tanrılaştırdığım veya tanrıyı bireyle eşleştirdiğimdne beri insanın kendini yani mahbubu evveli sevmesinden dolayıdır.
    (bkz: allah rızası) #141426403
  • islamcı palavrası.

    lgbti'leri de seviyor musunuz?? ateistleri mesela? atatürkçülerle aranız nasıl? veya komünistler?

    onları başka allah yaratmış olsa gerek.
hesabın var mı? giriş yap