• kış depresyonu gibi hava değişikliğinden kaynaklı bir çeşit psikolojik rahatsızlık. nedeni tam olarak bilinmese de güneş ışığıyla alakalı. görülme sıklığı yüzde 1 ve yine kadınlarda görülme olasılığı daha yüksek. belirtileri depresyon belirtileriyle aynı olmakla birlikte ilkbahar veya yaz başı gibi görülüyor ve yaz depresyonu denilebilmesi için aynı tarihler de tekrarlaması gerekiyor. bu dönemlerde stresten kaçmak alınabilecek bir önlem.

    http://www.ntvmsnbc.com/id/24977768/
  • (bkz: yaz okulu)
  • sezon bitiminde iç hatlar terminalinin çıkışında 30 dakika bekleyince geçen depresyon. baktığınız insanların yüzlerinden okunan bıkkınlık, geri dönme isteği, bavulların verdiği yorguluğu okuduğunuz zaman bir şeyiniz kalmaz. yahu hayatını yapacağı 30 günlük tatile endeksleyen insanlar var bence depresyonda olan olan onlar.
  • sanırım şuan içinde bulunduğum depresyon. kendimi bildim bileli depresyondayım. bu sefer kronik depresyonun üstüne misafir depresyon gibi oldu sanki. daha çok sinir daha çok alınganlık ve asabiyet dolu bir haftayı geride bıraktıktan sonra daha kaç gün sürer acaba dediğim durum.
  • eylülün gelmesini iple çekmek, kapalı havalardan medet ummaktır.
  • yazın televizyonlardaki maksimum saçmalıkların etkisinin büyük olduğu durumdur.
  • artık bende olduğundan emin olduğum şey.

    genelde bunu yazdan nefret etmek ile açıklardım. (bkz: yazdan nefret etmek/@turuncan53) ama her sene aynı kısırdöngüye girdiğimi fark ettim edeli buna farklı bir gözle bakıyorum. yazın genelde işsiz gezen bir yarı zamanlı çalışan olmamın ve cebimin her daim para görmemesi ile büyük ilgisi olsa da her sene haziran ayında aynı hataları yapıp aynı korkunç basık ruh haline girmemin farklı bir nedeni olmalı diyorum. böyle bir şey cidden varmış; yazın insan daha depresif olabiliyormuş.

    bu mevsimle birbirimizi oldum olası sevmedik, seveceğiz gibi de görünmüyor. daha 1.5 ay çekeceğim var. eylül'e dek ölmek o da olmazsa uyumak istiyorum ben.
  • yazın ortasında sevgili kaprisine maruz kalıyorsan gayet de olağan bir durum.

    edit; artık eski sevgili..
hesabın var mı? giriş yap