• öğrencilerin sınav için ders çalışma yöntemlerinden biri,"okuyarak aklıma girmiyor" diyenlerin tercihidir.
    en büyük sakıncası ise alışkanlık haline getirildiği takdirde,sınavdan bir önceki gece de uygulanmaya kalkılmasıdır.fakat geriye kalan saatler azaldigi ve daha calisilmasi gereken kısmın 4te birinin bile bitmemiş olduğu farkedildiğinde kişi kendi kendini kandirmakta oldugunun da farkına varır.elin kus gotun tas olsun dileklerini bile arkasına alsa,son gece özet cikarmaya kasan birinin her bi yerin özetini cikarip bir de bunları bi kez okumaya filan vakti kalamaz.kısacası yeterli vakit ayrılmadığı takdirde bu calisma sekli beyhudedir,ekonomik açıdan anlamsızdır,vesiledir vesvesedir.
  • "ben eskiden hep yazarak çalışırdım" tarzı ebeveyn cümlelerine sebep olan çalışma şekli.
  • reaksiyonlarla dolu dersler için (misal:organik kimya )ideal ve gerekli yöntem.
  • ben bütün çalışma yöntemlerinden vazgeçsem de aynı alışkanlığı kazandırdığım kişilerin hala esiri olduğu yöntem.
  • ezberleme yeteneği olmayan ve ezberlemekten haz almayan insanların konuyu doğru düzgün anlamalarına ve öğrenmelerine olanak veren pek güzide bir çalışma şeklidir. özellikle problem çözümlerinde çok işe yarar, sınawda çıkacak problemleri okurken "ben bunu biliorm zaten, aha bu da çok kolay, hmm bunuda anladım ne güzel hemen bitti çalışma" dedikten sonra sınawdan zayıf alan öğrencilerin hemen uygulamaya geçirmesi gereken çalışma.
  • okuyarak, goz gezdirerek calismaya ek olarak birde yazmak eklenince konularin beyinde daha iyi yer etmesine yarayan ders calisma metodu.
    elbette kendine has puf noktalarina sahiptir bu yontem. beyin elden hizli calistigindan her okunani veya tekrarlanani kelime kelime yazmak bosu bosuna kasmak ve zaman kaybi olucaktir. kisaltilmis kelimeler (yada sadece bas kisimlarini kullanmak) yeterli olucaktir. nitekim bu calisma yontemindeki amac okudugunuz seyi yazarak tekrarlarken daha iyi akliniza yer etmesini saglamaktir. bir sure sonra bu yontemde uzmanlasinca baska sekilde okuduklariniz aklinizda yer etmemeye baslar ve her calisma sonrasi elinizde hiyeroglif yazisina benzeyen yazilarla dolu bir suru kagit olur.
  • (bkz: i magus)
  • bir tür alışkanlıktır ve etkisi bence daha çok psikolojiktir.

    zaman geçtikçe bu hale geldi benim için en azından. o kadar ki, sınavlardan önce sayfalarca yazıp, onları okumaya bile fırsat bulamadan sınava girerdim. genelde dia ışığında tuttuğum yamuk yumuk notları bir kağıtta tertemiz görmem mümkün olmadıkça rahat edemezdim. bu işlemin gerçekleşmesi çok yorucu ve vakit alan bir işlem. aslında daha çok, disiplinli insanların harcı bir işlem. sınavdan bir gün önce böyle bir şey yapmaya kalkmak akıl karı değildir. bir alternatif olarak anlatarak çalışmak kısa süreli ve daha akılda kalıcı bir çalışma yöntemidir.
  • birebir copypaste şeklinde faydası olacağıı gibi,okumak,anlamak,anlaşılanı kağıda dökmek daha faydalı olacaktır..
hesabın var mı? giriş yap