• sözlük yazarlarının askerlik süresince başarılı olarak gerçekleştirdiği eylemlerdir.

    bir bahriyeli olarak başarılarım:

    25 metre atış taliminde 2/3 isabet
    nevresim takımını oldukça nizami germek
    gündüz 4-6 nöbetinde görev yerinden ayrılmadan bekleyip koridor asayişini sağlamak
    içtima saatlerinde zamanında bulunmak
  • seyit onbaşı konuşsa böyle anlatamaz. helal yiğidim.
  • boğaziçi köprüsü'nde halk tarafından linç edilmeden askerliğimi tamamlayabildim.
  • sıçabilmek
  • üst düzey rütbeli komutanlara görünmeden, bir koğuştan diğer koğuşa hilesiz bir şekilde duvarın içinden geçebilmek. psikiyatristime sorabilirsiniz.
  • bir bahriyeli olarak başarılarım:

    25 metre atış taliminde 2/6 isabet
    1 ay nöbete gitmek
    kapıda geleni gideni karşılamak
  • küçük bir ilçede, taburda hukuk danışmanı olarak görev yapıyorum o zamanlar. aslında öyle ünvan ya da makam yok ama emir geldiği için böyle bir alan açmışlar taburlara.

    o gün alay komutanı gelmiş, sebebini bilmiyoruz. tabur komutanının odasına geçtiler yarım saat kadar görüştüler. sonra haberciler geldi. ''komutanım, alay komutanı sizi çağırıyor'' dedi.

    kılık kıyafetime çeki düzen vererek tabur komutanının odasına gittim. ben girdikten sonra tabur komutanı çıktı. albayla ikimiz kaldık.

    ''amd asteğmenim, bizim yüzbaşıya bir ceza vermem lazım. öyle gerekiyor. şu savunmayı beraber gözden geçirip güzel bir ceza yazalım dedi. olayı anlattı, evrakları inceledik beraber, bir saat kadar uğraşıp sağlam, güzel bir gerekçeyle ceza metnini yazdık. sonra tabur komutanımıza gösterdi yazıyı. o da çok beğenmiş ki gidip bizim personel üstçavuşa gösterdi yazıyı. çok iyi hatırlıyorum, bak lan ne güzel yazmış, bunu örnek al diye güldü. taşak geçip geçmediğini tam olarak anlayamadım ama ciddiydi.

    neyse aradan 2-3 ay geçtikten sonra sonra yolum alay komutanlığına düştü bir görev sebebiyle. evrak teslimi olması lazım tam hatırlamıyorum. alaya gidince alay komutanına da 2 dakika selam vereyim diye odasına uğradım. beni çok güzel ağırladı sağolsun. bize sizin gibi gençler lazım diye beni övdüğünde çok gururlanmıştım. odasından çıkarken bana bir adet çakı hediye etmişti hatıra olarak. maddi değeri olmasa da manevi değeri vardır bende, hala saklarım.
  • 100 metre ilk atışlarda 9 atışta 11'i hedefi tuttu ve bu askeri kayıtlara girdi.

    nasıl mı oldu? yanımdaki mal devrem de benim hedef kağıdını nişanlamış.
  • gece atışlarımın tamamı gündüz atışlarımın da yarısı headshot

    edit: ilk defa askerde silah(g3) kullandım.

    ekedit: inanmayanlar yazmış… başımdan geçen şeyleri ispatlamaya çalışma toyluğunu üzerimden atalı bir hayli zaman oldu. istediğinize inanabilirsiniz arkadaşlar. ben olanı yazdım.

    o gün askerdeki en mutlu günlerimden biriydi. atışa götüren komutanımız uzun uzun bakıp tebrik etti. benimle beraber atış yapan 3 izmirli arkadaş da çok iyiydi. seçerek götürsen ancak bu kadar olur. sniper timi gibiydik. *
hesabın var mı? giriş yap