• bile bile, artik kalmadigini, olmadigini, olamayacagini, yine de aramaya sevkeden, bulamasa da, islak islak, gevrek gevrek; olsun dedirten, uzaklarda izleyince adamin amina koyan dizidir.
  • uzun cumleler kuran, dovmesi sizlayanlarin canini daha cok yakan ve hayatta ilk ve muhtemelen son defa, radyo tiyatrolarini kacirmis olana hediye; resimsiz, sesi, sozu yeter dizidir.
  • tekrar bölümleri yeniden trt1 ekranında gösterilmeye başlanmış dizidir.
    1. bölümü az önce bitti. hafta içleri gece 4.15, 4.40, 4.50 gibi değişen saatlerde yeniden izleyebilirsiniz.
  • bilmem kaçıncı tekrarı trt-1 de hafta içi saat 15:00'da yayınlanmaya başlayan dizi.
    güven kıraç keşke ayrılmasaymış diyor insan izledikçe. büyük ihtimalle ayrılmayacaktı fakat bir diziye beş tane iyi erkek oyuncu fazla olurmuş cidden de. *
    (bkz: güven kıraç)
    (bkz: uğur polat)
    (bkz: emre kınay)
    (bkz: oktay kaynarca)
    (bkz: ruhi sarı)
    *
  • şiir gibi bir dizi. pek çok bölümünde gözlerim dolarak izlediğim, hayatımdan pekçok şey bulduğum, gelmiş geçmiş en iyi türk dizisidir.
  • bilmem kaçıncı tekrarını yayınladıkları için şükredilen dizi.

    --- spoiler ---
    ömerle duru kavga etmişlerdir, merdivende olcayla havva ana karşılaşır...

    olcay: ne yapıcaz biz bunları havva?

    havva: anasına çekmiş benimki... içindeki sevgi mi hastalık mı belli değil...
    --- spoiler ---
  • dizinin ana mekanı, yani havva ananın ve kiracıların oturduğu eski konak sanıldığının aksine fener civarında değil; cibali- zeyrek taraflarında, cibali caddesine çıkan bir sokaktadır. tam adresi: haydar caddesi haydar bostanı sokak.
  • yaşamayı arzuladığım mahallenin anlatıldığı dizidir,
    hayallerimde dahi canlandıramadığım aşkların,sevgilerin,paylaşımların,zorlukların,imkansızlıkların,ama en çok da duygusallıkların yaşandığı yeri anlatandır,
    duymak isteyip duyamadıkları duyuran,hüzünlendiren,insanın içini çoğu zaman yaşama sevinciyle dolduran ve o sevinci bir tek cümleyle bile geri almayı başarabilendir..
    yusuf'tur,ali 'dir,ferhan'dır,duru'dur,ömer'dir..
    bambaşkadır..*
  • tek kusuru itir esen in kotu oyunculugu olan kaliteli dizi. belki bu kadar yetenekli oyuncu arasinda olmasaydi siritmazdi ama su halde maalesef cok goze batiyor. isin garibi az sayidaki filmlerinde bu kadar aksayan bir oyunculuk sergilemiyordu kendisi. ilginc... melike demirag da konuk oyunucu oldugu 2-3 bolumde digerlerine pek ayak uyduramamis gibi. ama ne olursa olsun, yine de guzel dizi arkadas. hepsinin emegine saglik. ha bir de tabii havva ana'nin gercekten adi gibi herkesin, hepimizin annesi oldugu dizi.
  • özellikle duruyla ömerin arasındaki diyaloglarına hayran olduğum,finali iyi düzenlenmemiş gelmiş geçmiş en kaliteli yerli dizi.
hesabın var mı? giriş yap