*

  • efendim bu üniversitenin tek olumlu yanı diğer illerimizden bir miktar ucuz olmasıdır, başka da kayda değer bir şey yoktur ve hiç olmayacaktır.
  • -ilk sene kesinlikle çar$ıda yurtta kalmayın.sonra arkada$larınızla toplanıp eve çıkıcaz deyince senetleri geri vermiyorlar.o yüzden 2 aylık misafir öğrenci modunda yerle$in,senet yapmayın.
    -diyelim ki arkada$larınızı buldunuz,tamam kanki eve çıkalım dediyseniz kampüse yakın olan kamer sitesi var hemen.biraz pahalı ama gerçekten en problemsiz sitelerden biri.*.yol ve minibüs sıkı$ıklığı problemi yok.bosna'nın altına inecekseniz illa orda ucuza evler var ama bakımsız.okula da minibüsle gidersiniz.ve tansa$a uzak.bu tansa$ı unutma ey insan.mümkünse ona gittikçe yakla$.gidince anlayacaksın.
    -evi tuttun sıra e$ya almaya geldi.sakın gidip istikbal,bellona'dan çift ki$ilik yatak alayım nasılsa kızlar da olcak demeyin.gidin önce kapalı halı saha'nın ordaki spotçudan temin edin.diğer çare kayalar cami'nin ordaki spotçulardır .
    -evi tuttun e$yayı ayarladın.elektriği,suyu,telefonu da açtırdıysan adsl'e de ba$vurmu$sundur zaten.aksini dü$ünüyorsan ko$ bin tramvaya.hemen adsl al.değerini anlayacaksın.
    -e artık okula gitme zamanı geldi.yol üstünde gökku$ağı var hemen gir bak içeri $öyle.içerde ne ararsan var.ileride tüm i$lerini burdan halledeceksin.kontor,berber,yemek,kırtasiye,market,çay...sonra çık dı$arı yürümeye devam et.
    -az ileride bankamatikler var.ziraat ve i$bankasında ekmek mi dağıtılıyor deme.geldiğin yerde git bi yapıkredi hesabı açtır.ailen ordan ücretsiz yatırıyor paraları.garanti bankası da olabilir.gerçi artık eft filan yaygınla$tı.
    -ve artık okulun tadını çıkarmaya ba$la.$ehri ilk önce garipse sonra zaten alı$ıyosun.2 gün önce diplomayı almaya gittim.ağlamamak için kendimi zor tuttum.her bir kö$esinde bir anı oluyor.konyadaki ilk bulu$ma,ilk dokunu$,ilk öpücük kampüste sanki hala.bu arada konserleri,$enlikleri takip edin.sdkm'ye takılın.güzel tiyatrolar,söyle$iler oluyor.
    -son olarak otobüsten $a$mayın.eğer istanbul'dan geliyorsanız tabi.havaalanı $ehre uzak ve taksi çok tutuyor.tren de uzun sürüyor.ama ucuz.yine de hepsini denemekte fayda var.olmadı gemiye binin.*
  • ''bu kampüse kurt iner'' lafına inanın.
  • ben de eğitim fakültesini kazananlar için bir iki tavsiyede bulunayım.

    - muhakkak bir elkart edinin. hatta mümkünse ilk günden alın. dolmuşlara 1.20 tl bayılıp, sıkışarak gitmeyin.

    - havuzbaşı restaurant'ı kesinlikle deneyin. hem ucuz, hem doyurucudur.

    - eğer ders saatleriniz uyuyorsa muhakkak okuldan yemek kartı alın.

    - okulun etrafında yemek yiyebileceğiniz yerler vardır. ancak çok yakın değillerdir. genelde sokak aralarında kalırlar. bilen kişilere sorun. eğer ders aranız varsa meram yaka'ya çıkın oralarda bişeyler yiyin.

    - kesinlikle amfi beklemeyin okulda hiç yok.

    - kahve makinalarının üstünde iki üç tane boş bardak varsa o makinadan kahve almayın. ya suyu yada kahvesi bitmiştir. önce biri alsın, makina verirse sizde ondan sonra alın.

    - eğer araştırdığınız herhangi bir konu olursa, ilahiyat fakültesinin kütüphanesine de uğrayın.

    - birinci öğretimseniz, erken kalkmaya alışsanız iyi olur. çünkü okulda 7:45 dersleri mevcuttur. *

    - şunu hiçbir zaman unutmayın ki, kampüste okuyanlara göre birçok konuda daha şanslısınız. okulunuz çarşıya çok yakın. çarşıya gitmek için 45 dakika tramvay ile değil, 6 dakika otobüs veya dolmuşla gidersiniz. yürüyerek en fazla 20 dakika sürer. kampüs gibi ölümcül soğuklar olmaz. etrafı ve okul içi yeşilliktir. bolca ağaç, çimen vs vardır. öğretmen yetiştiren bir okul olduğu için öğrenciler arasında boş adam kampüse göre pek azdır. kampüs gibi çok kalabalık değildir. daha sakin bir okuldur.

    vee en önemli tavsiyem sakın konya'nın bir öğrenci şehri olduğunu, kendini geliştirebilmen için birçok imkan ve olanak barındırdığını, şehirde gezilecek birçok tarihi mekan, müze, park vs. olduğunu sakın unutma. konya'yı keşfet. ara sokaklara gir. hergün gittiğinden farkı yolları kullan. etrafa iyice bak. yepyeni yerler keşfedersin. sonra sana "konya'da şurayı biliyor musun? " dediklerinde hemen söylersin ve "sen nasıl konya'da okudun? " gibi bir sözle karşılaşmassın.

    edit: okulun eski binalarını yıktılar yerlerine yenileri yapıldı. şu an için pek yeşillik kalmadı ama çalışmalar devam ediyor. güzel olacak gibi. sen yine de sıkıntı yapma selçuk üniversitesi eğitim fakültesine yeni başlayan insan.
  • öncelikle bazı konuları netleştirmek gerek.

    hiç bi insan evladı, bilerek ve isteyerek, ''abi valla ben selçuk üniversitesi'ne gidecem. kuran çarpsın çok seviyorum ismini.'' diyerek bu üniversiteye gelmez. açık olalım: tamamiyle tercihle ilgili bi mevzu, ötesi olduğunu düşünmüyorum. varsa tanımak isterim ama, ben hiç böyle birşeye tanık olmadım ''allahımmm, selçuk üniversitesini kazanmışım. venividivici bölümü. ooo süper.'' böyle birşey yok. kandırmayalım birbirimizi. başlıyorum anlatmaya. tüm sevip de kavuşamayanlar için gelsin:

    *yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte -kız veya erkek olmanız farketmez- hemen ana kampüsün içerisindeki atatürk öğrenci yurduyla ilgili irtibat kurmayı deneyin, deli gibi torpil döner, kurallar bu şekilde işler. olmazsa olmaz. 1-2 ve 4 kişilik odalarıyla, merkez kampüste optimum verim alabileceğiniz yegane yurttur. 2009-2010 yılı itibariyle 2 kişilik oda fiyatları 3000 tl civarında oynuyormuş. diğer odaları siz hesap edin işte. en önemli mevzu. sebebine gelirsem. konya'da cemaatçiden geçilmez. son yerel seçimlerde akp'nin %65 oy aldığını belirtmek isterim. sırf kendi saflarını sıklaştırmak için kayıt zamanlarında çakal gibi çömez ararlar, uygun fiyat söylerler, yemeklerini, yurtlarını överler. inanmayın sakın. yok yere hayatınızı karartmayın. aynı şekilde devlet yurdunda da kalmayın, türkmen öğrenciler tarafından muntazaman tartaklanabilirsiniz. eğer tek başınıza eve çıkacak imkanınız varsa, yurtla falan uğraşmayın. kampüsün tam karşısındaki bosna hersek mahallesinde kiralar 300 ila 600 arasında değişir. hesabınızı ona göre yapın. bana sorarsanız atatürk yurdunu tercih edin.

    *merkez kampüs şehir merkezine, yani zafer'e 20 küsür kilometre uzaktadır. tramvay ve dolmuşla ulaşım sağlanır. ulaşımda tramvayı tavsiye ederim, bazı dolmuşçular safi it olabiliyor.

    *kitap ve bilimum kırtasiye ihtiyaçlarınızı rampalı çarşı'dan karşılayın. rampalı çarşı mevlana yolundadır. alaaddin tramvay durağında inerseniz kime sorarsanız gösterirler.

    *gelelim kampüse. gökkuşağı diye adlandırılan büyük bi alışveriş merkezi bulunur. başka da birşey yoktur zati fakülte kantinlerinden başka. gökkuşağında akkonak'tan harici mekanlar averagedır, vasattır yani. akkonak candır. fiyatları falan da iyidir. erkekler için güzel piyasa vardır. üniversite sosyetesi genelde orda takılır.

    *fakülteye giderken kampüs içindeki tramvayı kullanın. yok yere yormayın o narin ayaklarınızı.

    *kampüsün yanındaki kocaman şey rixos konya'dır, şaşırmayın. tek kişilik geceliği 100$ civarıdır. ilgililere.

    *öğrenci profili; ülkücüler meşhurdur, iti kopuğu boldur. herkesçe bilinir yani en azından. ama süleyman okudan'ın rektörlüğünden sonra sesleri kesildi. pusuda takılırlar genelde. ev basma olayları nadiren olur. kızları keserler rahatsız ederler bazen. yüz vermeyin. uzak durun, polemiğe girmeyin. he diyin geçin.

    *sosyal bilimler gerçeğiyle yüzleşeceksiniz. gökkuşağında ortadaki sahipsiz masaların amansız sahipleri. ülkücü tayfayla takılır erkekleri. hayat amaçları yoktur. kızları meyillidir, kezban kılıklılar. one night stand için uygundurlar, her daim. başa bela olurlarsa, demedi demeyin ama.

    *hoca profili; homojen gibi görünür. akp ve mhp'lidir geneli. yine polemiğe girmeyin. yok yere başınızı yakmayın. geçinin gidin. yalakalık prim yapar lakin yapmayın.

    *adam gibi bölümlerdeki öğrenciler arasından kimse memnun olmadığından başlarda pek muhabbet olmaz. ah ulan 3 net daha yapsam şimdi izmirdeydim muhabbetleri boldur. alışın, alıştırın.

    *bosna hersek mahallesi; türkiyenin en büyük mahallesi. 80 ila 100 bin arasındaki nüfusun %80i öğrencidir. eve çıkacaksanız beyaz cafe civarını öneririm. biraz daha nezihdir arka taraftaki sitelere nazaran.

    *beyaz cafe demişken, bosna piyasası orda alır yürür. akşam muhabbetleri iyidir.

    *alkol olayı; beyaz cafenin yanındaki tekel bayii ve tansaş'tan temin edebilirsiniz. konyadır diye çekinmeyin. gizli içki tüketiminde 1 numara olan şehirdesiniz. alkol alacaksanız evde alın. zaten rixos'un altındaki disco one dışında alkol alabilecek bi yer bulamazsanız. kampüs civarında böyle bi yer bilen varsa beri gelsin.

    *halk; cinstir. yobazlığı yavaş yavaş aşıyorlar ama. gelişme var. öğrencinin kıymetini bilmeye başladılar. yeni nesiller için sevindirici bir durum.

    neyse, sıkıldım ulan. bi tane abimiz olsaydı da bizim elimizden de tutsaydı. ah bee. olmadı işte. yapacak bişey yok. son olarak, ne olursa olsun geniş takılmaya bakın, keyif alın.
  • ekşi sözlükte yazarlar hiç bir şeyi beğenmez aga, boşver bunlar sallıyordur, bu kadar da değildir demeyin, söylenenlere itibar edin. abileriniz ablalarınız yazmışlar işte, hepsi tecrübeyle sabit şeyler.

    ek olarak:

    - öğrenci kulüplerinde gereksiz yere zaman harcamayın. işinize bakın.
    - peşinen söyleyeyim, sıkılacaksınız. o sebeple kitap, dergi, film, müzik... kendinizi mutlaka bir şeye verin.
    - her haksızlığa karşı sesinizi yükseltmeyin, sakin olun.
    - 10+ kişilik gruplar şeklinde gezmeyin, çok çirkin görünüyorsunuz.
    - bahara doğru tramvay yolu üstündeki otlarda çekirdek çitleyip kola içmeyin, çeşitli yakıştırmalara maruz kalabilirsiniz.*
    - kredi alıyorsanız, ayın 7'sini takip edin, o gün erkenden paranızı çekin. iki gün bloke çünkü ziraat atm'leri.
    - şehre fazla takılmayın, küçük ortamınızda kendi yağınızla kavrulun.
    - ortamlarda çok fazla konuşmayın, ne hayat görüşünüz, ne hayat biçiminiz. takılın, he deyin. (laftan anlayan, tartışmaya açık tiplerle bu faaliyetlere girebilirsiniz tabii ki.)
    - ilk aylar kendinizi mal gibi alışverişe vermeyin, hayatta hiç bir şey şıp diye olmuyor, yavaş yavaş.
    - esnaf (nasıl söylesem kibarca) sizi bir ticari meta olarak görüyor, gözünüzü açın.
    - bölümünüzü ve ilgi alanlarınızı besleyecek faaliyetler yapın. (zaten türkiye'nin ileri gelen üniversitelerinden birinde okumadığınızın farkındasınızdır.) mal gibi bütün gün gökkuşağında oturmayın. üniversite okuyorsunuz, bir işe yarasın.
    - liseden yeni mezun oldunuz. hayat lisedeki gibi değil. kendinizi görüşler, hayat biçimleri vs. konularda eksik hissediyorsanız etraftaki tahriklere kapılmayın. kimsenin adamı olmayın. adam olun. her türlü görüşe açık olun. günlük gazete okuyun. her gün farklı bir gazete yararlı olur, vizyonunuzu genişletin.
    - öyle ya da böyle 4-5-6 yıl geçireceksiniz, huzurunuzu bozabilecek her türlü faaliyetten uzak durun. kimseyle takışmayın, hocalarla gereksiz tartışmalara girmeyin vs.
    - mümkün olduğunca fazla kişiyle merhabanız olsun, ortam değiştirirken ve not vs. isterken yararlı oluyor.

    böyle. kolay gelsin.
  • işte budur. ne daha azı ne daha fazlası: https://twitter.com/…ey/statuses/395134333365002240
  • öncelikle şunu belirtmek lazım ki konya boş bir yerdir.oldukça düzdür.bu durum özellikle türkiyenin en büyük şehirlerinden (istanbul,ankara,izmir vs..) gelecek öğrenciler için cansıkıcı olsa dahi alışılamayacak durum değildir ki bence çokda önemli değildir.netice de siz buraya turistik faaliyet için değil eğitim için geliyorsunuz.sizin için önemli olan eğitimdir.

    kampüs:

    kampüse elini kolunu sallayan girebilmektedir.öğrenci kontrolü yoktur ve bu nedenle de kampüste dolu bozkır apaçisi görebilirsiniz.gerçi onların bir kısmı 2 senelik yüksekokul öğrenciside olabilir ki onların çoğuda konyanın yerlisidir.öyle google earth'ten incelemeye de çalışmayın kampüsü zaten bakmakla çözemezsiniz.gidip görmeniz lazım.

    öncelikle kampüs(bkz: alaaddin keykubat kampüsü) son derece salakça bir planlama ve peyzajla inşa edilmiş ardından da üzerine klasik türkiye mantığıyla ihtiyaç duyuldukça kıt tasarımlı eklemeler yapılmıştır.kampüse gittiğinizde bunun çarpıklığını görüyorsunuz zaten.koskoca ovanın ortasına son derece dip dibe bir binalaşma söz konusu.ayrıca yeşil alanların dağılımı da son derece plansızca.tramvaya girmiyorum bile.

    eğitim ve imkanlar:

    selçuk üniversitesinin hukuk ve mühendislik fakülteleri türkiye çapında isim yapmış kurumlardır.her iki fakülte de son derece iyi bir eğitime ve sağlam hocalara sahiptir.internet üzerinden yapacağınız araştırmalarda da bunu görebilirsiniz(mühendislik fakültesindeki cinayet olayı sizi fakülte hakkında pek şüpheye düşürmesin.o olayı selçuk üniversitesi bazında değilde türk akademisyen kalitesi bazında okursanız daha iyi edersiniz.çünkü böyle tip olaylar her üniversitede yaşanabilir).tıp fakültesi de fena değildir.buna veterinerlik ve ziraatide ekleyebiliriz ancak veterinerlikte siyasi bazı sıkıntılar döndüğü için belki bu bir eksi puana sebep olabilir.çünkü en son gördüğümde ülkücüler pkklı pataklıyorlardı.

    diğer fakültelere gelirsek özellikle edebiyat,fen,iletişim bünyesinde oldukça boş insanları barındırmaktadır.hemde oldukça boş insanlar.elbette ki bu durum bütün öğrenciler için söylenemez ancak genel öğrenci profili ''boş''tur.bunu bilmenizde fayda var.

    batıcı yada modern,çağdaş ya da ilerici bir fikir sahibiyseniz bunu çevrede çok fazla lanse etmemeniz faydanızadır.zira gezi olayları protestosu gibi bir çok güzide aktivitede bu tip şahıslar genellikle linç edilmekten paçayı polis sayesinde kurtarmaktadırlar.oldukça eski bir anadolu geleneği olan bu şenliğe konyalı kardeşlerimizde oldukça zevkle katılmaktadırlar.youtubedan bu görünütüleri bulup seyredebilirsiniz.

    kampüste siyasi yapılanma olarak sağ cenah hakimdir.aslında hakim demekte hafif kalır,düpedüz sağın kalesidir.ne şehir ne de kampüs buna bir istisna teşkil etmez.herhangi bir ''sol'' aktiviteye reaksiyon çok hızlı gelişir.bu konuda öğrenci adaylarını uyarmakta fayda var.gerçi kampüse yakın bir çevik kuvvet karakolu bulunmaktadır ancak onlar gelene kadar feci bir dayak yiyebilirsiniz,eğer ''sol''la ilgili politik bir faaliyet yapmaya kalkarsanız.

    sağcı gruplara gelirsek bunlar islamcılar(anadolu gençlik derneği başı çeker),ülkücüler,kısıtlı bir ekip olarak akp gençlik kolları ve the jemaattir.

    üniversite kurulduğundan beri selçuk üniversitesi sağ-sağ çatışmasının yaşandığı farklı bir anadolu şehriydi.şehirde herhangi bir sol yapı yok,bu yüzden sağ cenah hep kendi arasında çatıştı.geçmişte sıkı çatışmalar yaşanmış,biz eskilerden öyle duyduk ama uzun bir dönemdir sağ-sağ çatışması geride kalmış.bu çatışmanın tarafları tabii olarak ülkücüler ile milli gençlik vakfıymış.ancak akpnin yükselişi başladığı zaman bu denge değişiyor ve kurduğu onlarca öğrenci yurdu ile the jemaat olaya dahil oluyor.tabiki bu dahiliyet taş-sopalı bir dahiliyet değil.daha çok kadrolaşma ve seçimlerde kendisini gösteren bir dahiliyet.

    neyse jemaate gelirsek o zamana kadar kıran kırana geçen konsey seçimlerini artık liste halinde the jemaat kazanmaya başlıyor halada geçerli olmak üzere uzun bir dönemden beri böyle.gerçi jemaat bu konuda klasik tutumu neticesinde hileli oynamaktan da çekinmiyor.misal 2012de ki konsey seçimleri iptal edilip tekrarlandı.sebebi ise yurtların muhasebe birimlerine akbaba misali çöken jemaat abilerinin öğrencileri internet üzerinden kendi adaylarına oy kullanmaya zorlaması.gerçi seçim iptal edildikten sonra yapılan tekrarlama seçimleri bilmerde yapılırkende akbaba abiler gene tehditlerle yurttaki öğrencileri kafile ile kendi adaylarına oy kullandırttılar ancak kampüs kamuoyu the jemaatin çirkefliklerini yinede görmüş oldu.ulan jemaat,ulan jemaat.

    the jemaat konyada 10 küsür öğrenci yurdu ve sayısını sadece jemaat abilerinin bildiği yüzlerce evle öğrencilerin üzerine kabus gibi çökmüştü ta ki 17-25 aralık olaylarına kadar.olaydan sonraki bahar döneminde öğrencilerin bir çoğu yurtlarını terkedip başka yurt ve evlere geçiş yaptı.bu da jemaate epey bir darbe vurdu.bu nedenle konyada artık pekte etkin oldukları söylenemezler ancak yurtları ve evleri oldukça ucuzlamıştır.

    ekleme editi:kampüste 5-6 seneden belki daha öncesinden beri türkiye genelinde tüm üniversitelerde olduğu gibi bir pkk gençlik yapılanması çalışması vardır.3-4 sene önce bir kaç kişi gökkuşağını havaya uçurmaya çalışırken enselenmişti.yine aynı şekilde kampüste de olaylar çıkmış ülkücüler,alperenler ve diğer sağ gruplar birleşerek pkklılarla çatışmış ve kampüs tamamen karışmıştı.ancak o günden beridir kampüste hiç bir pkk aktivitesi görülmedi.

    şehir

    konyada kent plaza,nalçacıda ki kule site ve otogarın ilersinde ki m1 olmak üzere 3 tane büyük avm vardır.bunlara selçuklu tarafında yapılmakta olan bir yenisi daha eklenmektedir.bunlrın dışında konya klasik bir anadolu şehridir.merak tarafında son derce ormanlık bölgeleri vardır.önceki entrylerde diğer arkadaşlar bu konuda oldukça güzel açıklamalar yaptıkları için ben başka bir şey yazmayı pekte gerekli görmüyorum.

    ekleme editi:konyanın merkezi üç büyük ilçeden oluşur.bu üç ilçede şehir merkezi olan alaaddin camiinin olduğu alaaddin tepesinde birleşir.selçuk üniversitesi selçuklu ilçesinde bulunur.zengin kesimin oturduğu bölge ise meram ilçesidir.ancak selçuklu ilçesinde modern binalar ve sitelerde son zamanlarda bir hayli yapılmaya başlanmıştır.özellikle kampüse doğru bir çok stüdyo daire ile dolu olan bir çok site yapılmıştır.stüdyo dairelerde bir çok öğrenci ve öğretim üyesinin kaldığını ve bunların haricinde konya halkının bu stüdyo dailer ''fuhuşa alet edildiği'' için durumdan hoşnut olmadığını da belirteyim.

    yurt

    şehrin ve kampüsün çevresine yayılmış kyk yurtları vardır.kyk yurdu sayısı konyada oldukça yüksektir ve neredeyse her sene yeni bir yurt yapmaktadırlar.yurtların gerek yemekleri olsun,gerek konforları olsun standatları bir çok konuda oldukça yüksektir.ancak şöyle bir sorun vardır ki kyk devlet yurtları olduğu için her tipten insan yurda kayıt yapabilmektedir lakin bu da bir çok sorunu beraberinde getiriyor.mesela bir kaç sene önce milliyetçi duyguları yüksek bazı arkadaşlar sürtüşme yaşadıkları bazı pkklıları bıçaklamak suretiyle buna güzel bir örnek teşkil ederler,bilmem anlatabildim mi.her tipten insan olması çatışmayı,sürtüşmeyide beraberinde getiriyor.

    üniversitenin kendi yurdu olan atatürk yurtlarıda fena değildir.bunlar arasında derneklerin ve the jemaatin yurtları başı çeker.hemen arkasından bim gibi yurt açan kapitalizmin gururlu temsilcisi ideal yurtları gelir.galiba sadece konyada 20 şubeye ulaştılar.şehrin geneline yayılmış bir yurt ağları mevcuttur.fiyatları ekseriyetle uçuktur.bildiğim kadarıyla senelik 6000den başlar.lükstür,konforludur ama uçuktur.bir araba parası bayılmanız gerekebilir.ayrıca kahvaltı dışında yemekte vermemektedirler.yemek ayrı bir ücrete tabidir.

    özel yurtlara etiketleme ve fişleme metodu ile başlarsak erkek yurtları olarak,

    -tahir büyükkörükçü yurdu,mehmet şengül öğrenci yurdu,güven hukuk yurdu the jemaat yurtlarıdır.o yüzden hemen ilk baştan bu yurtları sakıncalılar listenize eklemenizi tavsiye ederim.üniversiteye kayıt yapmaya geldiğiniz zamanda kampüsün merkezinde kurulmuş olan yurt tanıtım standlarında karşılaşacağınız bu yurtlardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim,şiddetle.

    -daha sonra konyanın merkezinde kampüsten yaklaşık 20 km uzaklıkta ilim yayma cemiyetinin hicret yurdu vardır.yine bu cemiyetin kampüse daha yakın olan (yaklaşık 6-7 km mesafede) ve hemen yazır tramvay durağının dibinde mevlana celadettin yurdu vardır.iyc akpye yakın bir cemiyettir.hatta yakın felan değil düpedüz gençlik kolları kıvamındadır.yurtlarında akpyi öven gündem değerlendirmeleri adı altında propaganda sohbetleri yaparlar.hicret yurdu kampüse çok uzak olsa da mevlana yurdu nispeten yakındır.hemen yurdun önünde tramvay durağı vardır.gerçi faturayı ödeyemedikleri için doğalgazın kesildiği zamanlar olmuş olsa dahi yemekler fena değildir.yurt ovanın ortasın olsa da ısı yalıtımı iyidir kışın üşümezsiniz.odaların hepsi standart 4 kişiliktir.internet yoktur,haftada 2 veya 3 kez sohbet tadında din dersi verirler(tefsir,ilmihal,siyer vs.).namaz konusunda zorlama yoktur ama ara sıra odaları gezip cemaatle namaz kılacaklarını söylerler.banyo olayı sıkıntılı olsa dahi(sıcak su her katta bulunan kabinlere sabah 5 ile 9 arası verilir,geri kalan vakitlerde sadece iki kabin aktiftir) genel olarak yurt fena değildir ama tavsiye etmem.zorda kalmadığınız sürece sizde tercih etmeyin.fiyatları senelik 3000'in üzerinde seyretmektedir.sigara yasaktır,sigara içen atılır.atıldığına bizzat şahit oldum.zaten sözleşmede de sigara hakkında bir sürü kural geçiyordu ki kayıt esnasında da bu konudaki hassasiyetlerini söylüyorlardı.

    -kampüse 4-5 km mesafede yine ismi mevlana yurdu olan bir başka yurt vardır ki küçüktür ve ihlas cemaatine yakındır.tabelalarında son derece fantastik olarak sadece yurtyazar.bu yurtta kalmadığım ve kalan herhangi bir tanıdığımda olmadığı için pek bilgi sahibi değilim ancak genel olarak yurdun iyi olduğunu duymuştum.

    -konyanın merkezine yakın bir konumda olan ve kampüse gün içinde belirli vakitlerde servis kaldıran türk diyanet vakfının bir yurdu vardır.bu yurdun yemeklerinin iyi olduğu kulağıma çok defa gelmiştir.isminin diyanet olmasına da bakmayın yurt diyanet vakfına ait olmak dışında diyanetle başka herhangi bir bağlantısı yoktur.din,namaz,niyaz hak getire.herhangi bir din dersi olayı,zorunlu bir namaz kılma durumu yoktur.ancak yurtta bilumum afrika ülkesinden getirilmiş bir çok yabancı öğrenci kalmaktaydı.başka yerlere taşınacaklardı aldığım duyuma göre ama şu an ne durumdadır bilmiyorum.fiyatları bildiğim kadarıyla uçuk kaçık değildir.3000-4000 arası diye biliyorum ama fiyatlar senelik olarak değişir.

    -kampüsün hemen dibinde yer alan ve konyada öğrencilerin işgali altında olan tek bölge bosna mahallesidir.bu bölgede bir sürü kız yurdu (damla kız yurdu,ideal kız yurdu,kıvılcım kız yurdu,kyk kimya hatun kız yurdu) olmasına rağmen benim bildiğim sadece tek bir özel erkek öğrenci yurdu vardır ki o da muhtemelen selçukta ki erkek öğrenciler için en iyi özel yurtlardan birisidir:anadolu arifan yurdu.bu yurt anadolu gençlik derneğine bağlıdır hatta bu derneğin selçuk üniversitesi üssüdür.agd saadet partisine yakın bir oluşumdur,ara sıra propaganda da yaparlar ama hoşgörüleri diğer cemaat ve ilim yayma cemiyeti yurtlarından bir hayli fazladır.öğrenci üzerinde baskı kurmazlar,namaz kılmak zorunlu değildir,sigara konusunda yurdun içinde içmediğiniz sürece sorun çıkarmazlar ki yurt içinde içmeye kalkarsanızda yangın alarmı çalışmaya başlar,deneyen bazı elemanlar vardı oradan biliyorum.yurdun yemeklerinde önceki senelerde bazı sıkıntılar vardı ama düzeltilecek demişlerdi ne oldu bilmiyorum.yemek dışında yurdun genelini kaplayan bir internet ağı vardır,çok hızlı olduğu söylenemez ama yinede iş görür.

    gelelim yurdun en avantajlı olayına:konumu.yurt kampüse 15 dakika yürüme mesafesindedir ve öğrenci mahallesi olan bosnanın tam kalbinde,en merkezi iki caddesinden birinin üzerindedir.ihtiyacınız olan herhangi bir şeyi hemen yanı başında bulunan adese,sincap,kavruk gibi marketlerden alabilir,yemek yemek için çevresinde bulunan lokantalara gidebilir.arkadaşlarınızla muhabbet etmek için yakında bulunan kafelere gidebilirsiniz ki bu saydığım imkanlar konyada bulunan yurtlar için çok büyük imkanlardır.kıyas yapmak gerekirse ilim yayma cemiyeti mevlana yurdu ovanın ortasında olup kendisine en yakın market 500-600 metre mesafedeyken arifan yurduna en yakın market hemen bir kat altındadır.mevlana yurduna yürüyüş mesafesinde herhangi bir kafe bulunmazken arifan yurduna yakın en az 10 tane kafe vardır.bu avantajları aklınızdan çıkarmayın gençler *

    üniversite kaydını yaptırdınız,yurdunuzu seçtiniz ve vakit geldi okula başlamaya.bosnada değilseniz ulaşım kaçınılmaz olarak tramvayla olur,minibüste tercih edilebilir zira tramvayla ulaşım en az 40 dakika sürer.çok salakçada bir güzergahı vardır zaten.en az 30 durak vardır ki birbirlerine yürüme mesafesindedirler.bosnadaysanız yürüyerek hemen kampüse ulaşırsınız.

    öğle aralarında yemek yiyebileceğiniz öğrenciler arasında sote diye anılan merkez yemekhane vardır.oldukça avantajlıdır,fiyatları uygundur ancak sınav dönemine doğru kuyruklar o kadar uzar ki 20-30 dakika sıra beklersiniz.o yüzden yemek yemek için veya bir çay içmek için gökkuşağı veya yeni yapılmakta olan alaaddin keykubat köşküne gidebilirsiniz.alaaddin keykubat köşkü henüz inşaat aşamasındaydı ama artık herhalde açılmıştır.

    caminin yakınlarında olan bilmer muhtemelen türkiyenin en büyük internet kafesidir.üniversiteye aittir ve günlüğü bir tldir.ancak içerideki bilgisayarlar pek kaliteli değildir.boş olduğu vakitlerde giderseniz ışık hızında bir internetle karşılaşabilirsiniz.

    coğrafya

    kampüs civarında boş,kurak ovalar ve yüksek tepeler dışında pek bir şey yoktur.sadece bosna hersek mahallesi vardır.şehir merkezinde özellikle alaaddin tepesi civarı hariç akşam ezanından sonra hayat durur.büyük marketler ve avmler dışında açık bir yer pek bulamazsınız.konya sıradan bir anadolu şehridir.halk bazı istisnai lokasyonlar dışında son derece muhafazakardır.genel olarak pek atraksiyonlu bir şehir beklemeyin ama konyanın oldukça sakin olduğunu da unutmayın.

    bol bol tefekkür etme,hayatın anlamını sorgulama imkanınız olacaktır.bol bol kitap okur,film ve dizi seyreder genel kültür patlaması yaşarsınız *

    ekleme editi:iklim
    konyanın merkezi oldukça sıcak ve nispeten kurak bir yaz geçirir.ancak kampüsün olduğu bölge konyanın merkezinden yaklaşık olarak 100 metre daha yüksek bir rakıma sahip olduğu ve çevresi konya ovasına açık olduğu için iklim şartları konyanın merkezinden daha serttir.yazın kampüs çok tozlu ve rüzgarlı olurken(bkz: wasteland) kışın ise stalingrad kışı yaşanmakta ve daha feci rüzgarlara sahne olmaktadır.ayrıca konyada nem diye bir şey de yoktur.

    kısacası her yerin bir tadı vardır.sevmeye bakın,sıkılarak geçmez 4 sene.hem kafa dengi arkadaş bulunca bir çok sorunuda unutursunuz.

    neyse gece gece bu kadar yazabildim.bir çok mantık hataları ve devrik cümleler olabilir.başka bir zaman editleyerek düzeltirim artık.

    ekleme editi:eksiklikler giderildi
  • ilk sene yurda gidin.herkesle iyi geçinmeye bakın en iyi çevre yurtta ediniliyor.orda 2 tane arkadaş bulun 3 kişilik bosnada eve çıkın.ravza gibi dökük 2+1lerden uzak durun çıktığınız ev orjinal 3+1 olsun salonu olsun adam başı ekstra 30 lira verip düzgün evde oturun.xside inferno extrablatt vb gitmeyi ihmal etmeyin en azından ayda 1-2 kere uğrayın kafanız dağılır.saçmasapan kahvecilerde vakit öldürmeyin kimsenin ne dediğini anlamadığı kız kesmek için swarmda check inn yapmak için gidilen o 3lü kahvecilere çok takılmayın o görgüsüz boş insanlardan birisi siz olmayın.bunun dışında iyi bir mühendislik tıp hukuk vb okuyarsanız bölümüzün yarısı dahil etrafınızın bomboş adamlarla dolu olacağını unutmayın özellikle ibf iletişim vb fakültelerindekilerin beyinlerini görünce şok olmayın.akdeniz ege gibi aydın yerlerden geliyorsanız insanlarla fazla laf dalaşına görüş işlerine girmeyin gittiğiniz yerin %100ü muhafazakar bunu bilerek gidin.konyalılar en nefrettiği insan konya esnafıdır ben çok sıkıntı yaşamadım ama sıkıntı yaşamayan insanda çok az gördüm bunuda iyi bilin.dini kendine maske edinmiş birçok insanla karşılacaksınız.içten pazarlıklı birçok arkaşınız olacak bunlara hazırlıklı gidin.hepsinden önce oraya okumaya gittiğinizi unutmayın.gezilere katılın arkadaş edinin sevgili edinin(ama abartmayın hayatınız sevgili olmasın ya da sevgili yapma amacıyla ortalıkta abaza abaza dolaşmayın öncelik güzel kafa dengi bir arkadaş çevresi edinmek) tiyatro kulüplerine katılın herşeyi yapın ama okulu uzatmayın 4 yılın sonunda kıytırık bir mahallede kıytırık bir hayat yaşadığınız yüzünüze çarpıp pişman olmayın ne diye uzattım bu okulu diye.çok fazla gezecek yer yok o yüzden rahat rahat yayıla yayıla gidilecek yerleri planlayabilirsiniz muhtemelen çarşıyı sevmeyecekseniz benim gibi yılda 1 kere inersiniz tahminim geriye kalan çoğu şeye bosna yeterli.mevlana, sille, 80 binde devri alem, kelebekler vadisi, beyşehir vb hepsi 2-3 saatte biten aktiviteler.
    eyyorlamam bu kadar
hesabın var mı? giriş yap