• bkz ayarı vermeye çalışacaklar için peşinen söyliyim, yeni başlayanlar için yemek yapma sanatı'ndan farklı bir durum. yemek yapma sanatı ne lan. bildiğin çatır çutur yemek yapmaktan bahsediyoruz işte. kuğu gölü balesi figürleriyle yapmıyosun bu işi neticede. ya da renklerin birbirine uyumuna bakmıyorsun.

    benim tavsiyem, kuru soğan'ı alınacaklar listesine yazmaya bile gerek duymaksızın evinizde bol bol muhafaza edin. bu yemek yapma işini sürdürecekseniz, kuru soğansız bir hayatınız olamayacağını kabul edin. badirelerine ve azizliklerine alışın. evinizde o kadar çok kuru soğan olsun ki, marketten dönüşte "aa kuru soğanı unuttum" demenin sizi düşüreceği zorlukları baştan sıfırlayın. çocuğunuza kuru soğan adını verin.
  • kuru soğan falan almayın. gidin superfresh doğranmış soğan alın. elleriniz soğan kokmasın, gözünüz yeşermesin. ahah yeşermek.
    difrizden çıkarın çıkarın salın yemeğe soğanı.
  • kuru fasülye ya da nohut pişirecekseniz mutlaka bir gece önceden ıslatın , kavrulmuş et ve soğanın üzerine torbasından olduğu gibi koyulduğunda pişmiyor.
  • dondurula dondurula soğanlığından soğumuş, kendisine yabancılaşmış birtakım zerzevatı size soğan diye yutturmaya çalışanları nazikçe geri çevirin. ısrar ederse nezaketinizi bozun.
  • eğer batırdığınızı hissederseniz basın tuz ve pul biberi. ikisi de diğer bütün kötü tadı asimile edecek ve yediğiniz şeyin bombok bir karışım değil sadece çok acı bir yemek olduğu ilüzyonunu yaratacaktır....
  • yemeğe sinsice sarmısak doğrayın. sarmısak genelde çiğ sevilmez. ama pişmişi yemeğe mütiş tat verir. "bu yemek çok lezzetli, ne kullandın?" sorularının gizli kahramanı sarmısaktır.
  • sebze yemeklerinde tuzu fazla kaçırırsanız bir adet patatesi soyarak bütün olarak tencereye atın , biraz daha pişirin , patates yemeğin tuzunu alacaktır.
  • yeni başlayanlar için herhangi bir eylemi gerçekleştirmekten farklı bir eylem değildir ancak türkiye'de yaşadığımız ve geniş bir yemek kültürüne sahip olduğumuz için zaman zaman kafa karıştırıcı, karmaşık, zor olabilen ve ince düşünme yeteneği gerektiren eylemdir. örneğin, annelerimizin derin dondurucuya koydukları hariç kışın taze fasulye pişmez. böyle bir ayrıntıyı da o güne kadar yemekle tek ilişkisi yemek yemek olan yeni başlayan kişisi 'ne var canım yemek yapmakta? kavur soğanı, koy salçayı, gerisi kolay!' diye kimseye de sormayacak ve kışın ortasında o fasulyeyi pişirmek için tencere başında 3 saat bekledikten, tencereye litrelerce su ekledikten sonra hala pişmemiş taze fasulyelerle göz göze geldiğinde 'hmmm,demek ki kışın fasulye pişmiyormuş' sonucana varacaktır.
hesabın var mı? giriş yap