• yada 2.750 tl nin pek bi para etmemesi
  • başlangıçlar zorlu. ama yıllar çabuk geçiyor.
    inanın mezun olur olmaz polis olan işletme mezunu arkadaşınızı 3 sene içinde geçiyorsunuz.

    ve maaş konusu açıldığında hmmmmmmlamalar tersine dönüyor.
  • değil yeni mezun bir mühendisin, herhangi bir işe emek veren birinin aylık total eline geçen para olmak için çok komik bir miktar iki-bin-yedi-yüz-elli-türk-lirası. işte beğenmeyenler bu komedinin farkında olanlar, hak görenler de ömrü boyunca sömürülüp şükredecek olanlar.
  • beğense mesleğine saygısı kalmamış olurdu zaten
  • günlük 100 lira bile değil. 100 lirayı da boğazda araba yanaştıran valelere bahşiş diye veriyorlar.
  • calistigim ufak bir insaat firmasina bizzat tanik oldugum olay bir adam arkadasini ise sokturmak istiyor ve sartlar kismina gelince girmek isteyen cocuk para istemiyor ve sigortami kendim yatiririm diyor :) bizim sef kabul etmedi genede siz dusunun piyasayi genjjjler 2700 bok gibi para malesef ama ulkeyi bu hale getirenlerde suc bence o parayi verenlerden ziyade
  • utanmadan şu lafı eden gerizekalı bilsin ki 2750 tl yaklaşık 370 dolar ediyor ki bu paraya türkiye’de sigortasız türkmen, kırgız, gürcü vs. bakıcı bile çalıştıramazsın.

    ek: gayet açık yazdığımı düşünüyorum ama anlamayıp mesaj atan olmuş. yeni mezun mühendisin 2-3 bin maaşı kabul etmek zorunda olması ülkenin acı bir gerçeğidir, bu maaşı beğenmemesi normaldir ve hakkıdır. zorunluluk ve beğeni aynı şey değildir. çalışma hayatına 2009 yılında başladım, 2-3 bin maaş o zamanlar için başlangıç maaşıydı. enflasyon, döviz, altın vs. hangisini baz alırsan al bu maaşın 10 senede sabit kalmasını mazur gören art niyetlidir.
  • eger muhendislik yapacaginiz bir isten bahsediyorsak, aptal olmayin ve uzun uzun yazip sizi 2750 aslinda cok degile ikna etmeye calisan hiyarlara itibar etmeyin.

    sizin kendinizi ne kadar gelistirdiginizden bagimsiz, hicbir muhendislik pozisyonu asgari ucretten hallice kazanacak kadar niteliksiz degildir.
  • ülke durumunu özetler. ülkenin lokomotifi, onlar önderliğinde gelişeceğiz . biz onlara 3000 bin tl zor veriyoruz . şu an 5 bin ve 6 bin arası olmalı. doktordan aşağı olmamalılar .
  • arz talep meselesi üzerinden bakılması gerekirse eğer gereğinden çok varsa o şeyin kıymeti düşüyor. türkiye'de 200 ü aşkın üniversite varmış ve yılda 1 300 000 kişi devlet üniversitelerine giriş yapıyormuş.bunu düşündüğünüzde gerçek zaten kendini gösteriyor. hem bu durum sadece mühendisler için değil devlete giremeyen bir çok meslek gurubu için de geçerli.bir de şöyle bakılırsa aslında bu yıl veya öncesinde mezun olanlar gelecek yıllarda mezun olacaklardan daha iyi durumdalar çünkü öncelik kapmış oluyorlar.
hesabın var mı? giriş yap