• matematikte trigonometri seviyesi olduğunu belirten yazı.
    (bkz: bir seviye olarak trigonometri)
    edit:başlık başa kalmış.
  • malum çevreleri rencide etmiş bir yazı.
    yalnız yılmaz özdil ve cumhuriyetçi çevrelerin de bu konuda bir özeleştiri yapması gerek. siz osmanlı'ya, fatih'e vs. böyle mesafeli hatta bazen düşmanca tavır takındığınız için dinci çevreler karşı kutup olarak gördüğünden bunlara sarılıyor.
    yani adam okumamış ki zaten nereden bilsin, bakıyor fatih diyince, osmanlı diyince chp'liler rahatsız oluyor, adam buradan yürüyor.. yoksa günümüzdeki dinci çevrelerin fatih sultan mehmet'i tanıyıp da desteklemesi imkansız, tek dayandıkları chp karşıtlığı.. oysa fsm için atatürk'ün de övgüyü aşan hayranlık ifadeleri var.
  • yılmaz özdil, fatih'in hayatını bilmeyenler için nasıl birisi olduğundan bahsetmiş. 6 dil bildiğinden, pozitif bilimlere ne kadar önem verdiğinden, tarihi gerçek anlamda yazmış olduğundan, okunmaya müsait tarih için gerekli işleri yaptığından, gentile bellini'nin çizdiği fatih tablosunun ilgiltere'de bir müzede sergilendiğinden, aynı zamanda resim yapabildiğinden ve minyatür sanatına ilgi duyduğundan ve son olarak da çok iyi bir eğitim aldığından bahsetmiş kısaca.

    en sonuna da eklemiş, kutlamana limon sıkmak gibi olmasın ama "fatih kim, sen kim?"

    o dönemde yaşasaymış ecdat dedikleri adamların yanına bu düzeyle 100 metre yaklaşamayacaklarını görebiliyoruz.
  • bu kapağı saklamak lazım.
    eskiden ucaklardan broşur atılırdı, çocukluğumdan hatırlıyorum, işte bu yazıyı da, ama tabi kağıdın kıyısına köşesine arapça birşeyler yazacaksın yoksa okumazlar,
    yaptıkları şölen adı altındaki gösterilerde havadan bırakacaksın herkese ulaşsın, 10 da 1 kişide işe yarasa yeter.
  • "matematiksel coğrafya kavramının miladı kabul edilen geographia'da bölük porçük yeralan haritaları, bütün haline getirtip yayınlattı"

    .

    40 küsur yıllık yayıncıyım.

    "yayımlama" kelimesinin tarihini yazacak kadar işin ve tarihinin içindeyim.

    matbaanın icadını, osmanlı'ya fatih'ten kaç yıl sonra geldiğini bilen biriyim.

    fatih sultan mehmed'in harita yayımlattığını (kimbilir kaç adet basıldı?) ilk kez okuyorum.

    üstelik, franz babinger'in ünlü fatih kitabının da türkçe'de yayımlanmasına aracılık ettiğim (bu yüzden kitabın ingilizce, almanca ve -hediye edenin ruhu şad olsun- fransızca baskılarına sahibim) halde.

    yayımlatmak, öyle mi?
  • konya ovası dev bir düdüklü tencere olsa, bu yazı o koca tencereyi kapatırdı.
  • fatihi pek de bilinmeyen yönleriyle anlatan, pazar sabahı keyifle okuduğum güzel bir köşe yazısı olmuştur. ayrıca sözde memleket yöneticilerine tarihi bir ayar vermiştir...
  • ha duvara yazmışsın ha bunlara.
  • şu acı gerçeği ortaya çıkarmıştır ki "övünebileceğimiz bir tarihimiz ve bu tarihi yazan oldukça donanımlı liderlerimiz vardı. bu gün böyle adamlar yok başımızda ve övünebileceğimiz bir tarihimizden başka bir şey de yok elimizde."
    bırakın, en azından tarihimizle teselli bulalım.
    -vay efendim 600 yıldır kutluyorsunuz
    ne yapalım yani? aldığı iş makinesini törenle açan adamlar yönetiyor memleketi, bunlarla mı iftihar edelim?
hesabın var mı? giriş yap