• (bkz: musa eroglu)
  • ayni zamanda mihribanin da bestecisi oldugunu eksi sozlukten ogrendigim musa eroglu bestelemis...muzikli yemege gidildiginde(bkz: lokal) israrla bunu calip bir kadeh daha icmemize neden olan parcanin sozlerinden bir dortluk:
    "banane kistan bahardan
    banane bahardan kardan
    asagidan yukaridan
    yolun sonu gorunuyor"
  • musa eroglunun halil ibrahim albumunde bulunan, cok sade ve tatli bir bicimde armonize edilmis, basci cuneyt sozmenin ayriyeten takdir edilecek bir performans gosterdigi yurek ve kulak dolduran turku.
  • dinleyince bi garip yapan bi sarki, rakiyla daha bi hos oluyor sanki.
    "kilavuzun geregi yok; yolun sonu gorunuyor."

    banane yazdan, bahardan
    banane borandan, kardan
    asagidan, yukaridan
    yolun sonu gorunuyor

    gectim dunya uzerinden
    omur bir nefes derinden
    bak felegin cemberinden
    yolun sonu gorunuyor

    azrail'in gelir kendi
    ne aga der, ne efendi
    sayili gunler tukendi
    yolun sonu gorunuyor

    bu dunyanin diregi yok
    merhameti, yuregi yok
    kilavuzun geregi yok
    yolun sonu gorunuyor
  • geçen yaz manyağın biri sokak ortasında bana bıçak çektiğinde tekme atıp kaçmadan önceki 3 saniyede hayatım gözlerimin önünden geçerken (bkz: hayatin gozlerin onunden film seridi gibi gecmesi) kulaklarımda duyduğumu hissettiğim şarkı
  • "bu türkü, insanların psikolojisini bozabilir. zaten sıkıntı içinde olan vatandaşlarımız, bu tür şarkı ve türkülerle daha fazla bunalıma sürüklenebilirler." gerekcesiyle karaman valisinin 2001 yilinda "iller idaresi kanununun kendisine verdigi yetkiye dayanarak" gecici bir süre icin karaman il sinirlari dahilinde calinmasini yasakladigi türkü...
  • sözleri o kadar güzel, o kadar doğru ki, adamı derin derin düşüncelere sevk ediyor bu parça. musa eroğlu 'ndan dinleyin. damara bağlamak için birebirdir.
  • sanıyordum ki ben hiçbir türküyü sevmem... bunu dinleyinceye dek. allah belasını versin yazanın sözlerini; bi anlaşılmaz uzaklıkta, hatta tam anlamıyla gurbette, tüm sevdiklerinizden ayrı, önünüzde asla içemediğiniz rakı, 5. sınıf bir türkü barında... vaayyyy samantha, buralara düşecekmişsin derken ilk kez duyup, ömrümün sonuna kadar bir daha dinlemeyeceğime yemin ettiğim türkü.
  • neşet ertaş'tan dinlemenin büyük bir zevk olduğu şarkı. 40'lı yaşlardan sonra sözleri daha iyi anlaşılıyor.
hesabın var mı? giriş yap