• rambo ya da köse köylü olarak tanırdık kendisini.manyak bir insandı.fenerbahçede ki abdülkerim in gelişmiş bir versiyonuydu.bir maç arayla oynardı.zira paso kırmızı kart görür bi sonra ki maçı özlerdi(misses the next match)
    samiyen tarihine savuşturmak istediği topu yeni açık üzeründen mecidiyeköy e atması ile geçti.hala öyle bir hareket görebileceğimizi sanmıyorum.
  • en son 98 yılnda kendisi devre arasında arkadaşları ile ısınmaya çıkmış.ortada sıçan oyununda ortada fazla kalınca sinirlenerek, okan a tokat atmış topu almıştır.tribünleri güldürmüştür.
  • yine aynı maçta nezihi yi ısındırmak maksadıyla yaptığı hareketlerle unutlmazlar arasında girmiştir.
    az sonra anlatacaklarım kesinlikle palavra değildir şahitlerim vardır.

    kaleye geçen nezihi ye şut çekmek üzere gerilen yusuf 18 in dışından attığı ilk şut ile korner direğinin arkasında ki megafonlardan birini kırmıştır.

    2. atışında ise polislerin oturduğu bank ı kırmıştır.(evet aynen çotaaa diye ortadan kırılmıştır bank)

    3.atışında ise sonunda kaleyi tutturmuş fakat top direğe çarpmış, sekmiş kafasını çevirmiş olan nezihinin suratında patlamıştır.nezihi bayılmış.sahaya doktor gelmiş, bir görevli yusuf u omzundan tutup kibarca saha kenarına davet etmiştir.biz bu devre arasında ki hadiseye "şov muydu acaba?" diyerek bakmışızdır.
  • bir milli macta bu arkadaş bizim ceza alanından aldığı topu driplingle rakip takım ceza sahasına kadar taşımış ve oracıkta bayılmıştır.
  • yusuf altuntas in 10 dakika icerisinde gerceklestirdigi combo goz onunde bulundurulursa musterih olunacaktir. kendisi kose koyludur, top kafali gevrek guluslu arkadas cevresinde(ki o cevreyi siz tahmin ediniz) senelerce "ayicik" olarak anilmis bir insandir. yorungeye uydu bile yerlestirebilir.
  • kendisi izmitte yetişmiş ve izmitin köseköy beldesinden olduğu için köylü diye tanımlanmıştır yaşar altıntaş adındaki abiside forvet oynamıştır.ailece futbolcuydular birde halk adamıydı galatasaray'ın önemli maçları öncesi izmitteki fabrika işçilerine bilet bulduguna şahitliğim vardır..
  • başka bir fenerbahçe maçında ise kendisine dayılanan arap ismail e çaktığı osmanlı tokadı ile arkadaşı bayıltmıştır.
  • 1961 dogumlu yusuf, turkiye 1. liginde 326 mac oynayip 24 gol atmistir, arada 6 kirmizi 44 sari kart gordukten sonra 1995 de futbolu birakmistir; 29 kere a - milli olmustur.
  • bir keresinde hurriyet gazetesinde yusuf'la ilgili bir haber gormustum, adama terminator diyorlardi. boydan buyuk bir resminin uzerine oklarla nerelerinin kirik/ameliyatli vs. oldugunu yazmislardi. hala maclara cikar canavar gibi oynar, milleti yaka paca indirirdi. bu ekolden bir de recep cetin vardir, ama onun hayvanligi bence daha asiri boyuttaydi.

    bu donemin galatasarayli defans oyunculari 3 sari sacli elemandi. semih yuvakuran (sonradan fener'e gitti, donek dedik biz de haliylen), ve de ismail demirizdi. ortaokul yillarinin fanatik galatasarayli gunlerinde beni heyecandan heyecana suruklemislerdir kendileri.
  • geçen sene bir ara trt nin yayınladığı çok başarılı bi spor programında kendisine "ulan be yusuf ulan be yusuf" dedirtmiş eski gs lı futbolcu.. programın içeriği 80lerin liglerinin maç özetleri, röportajlar vs ler.. anekdot ise şu ;

    inönü'de bjk-gs maçı oynancak.. genel uygulama doğrultusunda gslı oyuncular sivil kıyafetleri ile sahaya çıkmış çimlere tribünlere bakmaktalar (nedense artık).. kamera bikaç gsli futbolcuya yaklaşıyor.. şık paltosu ve takım elbisesiyle türkiye futbol tarihinin kanımca en beyefendi oyuncusu cuneyt tanman ile röportaj başlıyor.. bu esnada yusuf arkada birilerine el şakası yapmakta.. cüneyt başlıyor.. "zor bi maç olacak.. bizim için galibiyet çok önemli.. elbette ki kazanmak için geldik ama hakeden taraf kazansın.. beşiktaşa başarılar dilerim.." derken yusuf arkadan kabarık montu, balıkçı yaka kazağıyla cüneytin omzundan "iki üç tane sallarız yaaağğ" diyor.. deli dolu bi adamdı.. seyretmesi keyifliydi..
hesabın var mı? giriş yap