• eskiden samanyolu tv ekranlarında 2 kardeşin beraber sunduğu, başrolünü zaboomafoo adında halka kuyruklu lemurun oynadığı, bazen kukla şeklinde bazen de gerçek bir lemur olarak göründüğü ve bugün tekrar izleyince beni çocukluk günlerime döndüren belgesel tadındaki çocuk programı.
  • yahu, ne güzel programdı. harbiden çocukluğumda izlediğim en güzel programlardan biriydi. öğlenciydim o zamanlar, her sabah izlerdim.
  • dijitürkte bir kanalda hala yayında..
    kratt kardeşler kris ve martin (chriss ve martin) bir de zabu.. ki kendisi bir lemurdur.

    kratt kardeşler ne halde merak edenler için gelsin: bu saçları değirmende ağartmadık

    şu "duck" ünlemini "ördek" olarak çevirmeselerdi iyiydi.
    ördeeeek denince herkesin eğilmesine anlam verememiş bir sürü çocuk var.
  • arada sirada "u-u-u aa-aa" seklinde nara atarim evde, babam da soyle gozluklerinin uzerinden ters ters bakar.

    bos bir tarladaysam eger icimden zaboomafoo gibi yampirik yampirik ziplamak gelir.

    ıste zaboomafoo benim icin tam olarak budur.

    tanim: hic haz etmedigim semender hayvanini sahsima sevdiren piroggram.
  • 4 yaşındaki kızımın fanatik hayranı olduğu belgesel çocuk programı. hatta birlikte yerli bir zabumafu çekmeyi planlıyor.
  • çocukluğumda izlemedik bölümünü bırakmadığım program. ileride çocuğum falan olursa kesinlikle izleteceğim.
  • kendisi hakkın rahmetine kavuşmuştur :( zaboomafoo
  • bir zamanlar national geographic kanalı için ön koşullu ders niteliğinde programdı. zaboo'da %75 devamlılık gösteren izleyicilere, '' belgesel izleyebilir'' yetkinlik sertifikası verilirdi. daha sonra big cat diary ile belgesel hayatındaki semi-pro seviyesine geçilir ve orada da başarılı bir şekilde 2 dönem stajyerlik yaptıktan sonra aktif belgesel izleyicisi olunabilirdi. şimdi herkesin torpili var, o ayrı.
  • o değilde ben bu dizideki maymunu gerçek sanardım lan. hatta bazen tereddüt ederdim. meğerse bir kukla birde canlı maymun ayrı ayrı oynatılıyormuş. zaten 2014 yılında ölmüş canlı olanı.

    kapatılan samanyolu tv'de yayınlanırdı. türkçe dublajı çok iyiydi. zaboomafoo bir gün zıpladım zıpladım diye hikayesini anlatır bir hayvan gördüğünü söylerdi ormanda. kratt kardeşlerde hangi hayvan olduğunu çözmeye çalışırlardı. sonra konuk ederlerdi hayvanı vs. bazen malzeme lazım olurdu içinde her şeyin olduğunu söyledikleri bi dolap vardı her bölümde fix o dolap açılır ve içindeki tüm ıvır zıvırlar dökülürdü üstlerine.
  • çocuklara hayvan sevgisini çok güzel bir şekilde aşılayan nostaljik program. her bölümde farklı hayvanları tanıtırlar. ileride çocuğum olursa beraber izleyeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap