• yaz kış demeden pantolon altına kuruluğunu saklayacak yabancı maddeler giyme durumu... en kötüsü de bal kabağına dönüştüğünde sen gittikçe zayıflıyorsun, dikkat et kendine söylemlerine maruz kalmak
  • etrafınızdaki insanların sürekli ''ye,ye,ye biraz'' ''aa zayıfsın ama olmaz böyle''lerine maruz kalmayı beraberinde getiren durum. ne gariptir ki bunları diyen insanlar hep diyetteler.ne gibi görünmek için diyet yapıyorlar bunlar acaba.
  • karakter bakımından olanı da, fiziksel bakımdan bir deri bir kemik görünümünde olan kadar iticidir.
    benden ırak ola.
  • küçüklüğümden beri annem ve babam ince fizikli olduğu için ben de zayıfım. 1.73 boyum var ve kilom yıllardır 48-52 arasında gider gelir. üstüne hiç çıkamadım. aslında sağlıklıyım da çoğu insana göre allaha şükür, sadece kansızlık var o da herkeste olabilen bir şey.

    yalnız artık baya bunaldığım, sıkıldığım bir nokta var ki beni her görenin "ayyy ne kadar zayıfsın seeen, kilo alman lazım, vücudun çok kötü duruyo" diye haykırması. aynaya bakabiliyorum zayıf olduğumu görüyorum mk. ben sana g.tün kocaman olmuş, göbek almış başını gitmiş, o basenler çok iğrenç duruyo, tayt giyme görüntü kirliliği yaratıyorsun. taytın altından selülitlerin belli oluyor diyor muyum. demiyorum. sen de deme arkadaşım.

    zayıflık sorunu yaşayan birine sıskasın demekle, kilolu olan birine şişkosun demek arasında zerre fark yok. kiloluların yüzüne şişko demiyorsak nezaketen, zayıflara da dememek lazım kanımca.
  • bazen bıkkınlık verebilen durumdur.

    kilolu insanlara "oha bu kilo ne amk azcık kilo ver" diyebiliyor musunuz da zayıf insanlara "bu ne hal azcık kilo al" diyebilecek hakkı kendinizde bulabiliyorsunuz. psikolojik olarak ikisi de aynı etkiyi gösterebilir insanlar üzerinde.

    kemiklerimin ince olması benim suçum değil. kimsenin suçu değil. babamın da ince annemin de ince dedemin de ince...

    gerçekten sıkıldım.
  • hoş karşılanmadığı zamanlar:http://pekguzelseyler.blogspot.com/…sska-olmak.html
  • şişmanların ve tasasızların çenesini yorar.

    bi şey sorcam: etrafınızdaki tombul bireylere, "hacı sen de ne şişkosun be, valla... yemişsin yemişsin sıçmamışsın, çüş yani!" falan diyor musunuz her karşılaştığınızda. zayıflarla alıp veremediğiniz nedir peki, car car car... tek derdiniz buymuş gibi. hah işte, bizim tek derdimiz bu değil!

    (ulan ne sonsuz imtihanmış be kardeşim... bitin lan artık!)

    oh be!
  • bu gereksiz tespiti ve süregelecek nasihatları "aa sen de baya kilo almış göbekli, dombili olmuşsun" benzeri cümlelerle def ediyor, arkasına da bir kahkaha yapıştırıp kurbanımızın mimiklerini izlerken çikolata ikram ediyoruz. sonra zaten kimse kilonuza falan karışmaz olup, ortamdaki bütün çikolatalar da size kalıyor. afiyetle yiyin.*
  • zayıflık, son zamanlarda artan sağlık problemlerinden biridir, yemek yeme saatlerinin düzensizleşmesi, stresle beraber iştahsızlık, öğün geçiştirme, öğün atlama gibi birçok yemek yeme alışkanlıklarında meydana gelen değişmeler sonucu oluşmaktadır.

    üniversitede aldığım gıda kimyası ve biyokimyadan öğrendiklerim ve kendi tecrübelerim ile birlikte bu rahatsızlıktan nasıl kurtulacağımızı anlatacağım.

    1-) hormon ve kan analizi yaptırıyorsunuz. eğer ciddi bir rahatsızlığınız yoksa yukarıda saydığım sebeplerden dolayı kilo alamıyorsunuz demektir. 'ama ben çok yiyorum yaa' dediğinizi duyar gibiyim. ben buna kesinlikle inanmıyorum çünkü ben de böyleydim. bir öğün çok yemek yeme ile kilo alamamak gayet normal bir durum

    2-) yapmamız gereken ilk şey bir fitness salonuna yazılmak. bunun nedeni kiloyu sadece göbek ve baldırdan almayı engellemek ve düzenli bir şekilde kilo almak.

    3-) sigara ve alkolü bırakmak. en azından başta azaltın. spor ile kendinizdeki değişimi görünce kendiliğinden bırakmış olacaksınız.

    4-) en büyük etken beslenmektir. normal bir insanın sabit kilosunda kalması için günlük 2000 kalori civarı tüketmelidir. eğer kilo almak istiyorsanız bu sınırı geçmelisiniz. size şu kadar fındık şu kadar tavuk yiyin gibi tavsiyeler vermeyeceğim. üç öğün yemek yiyin, ne yediğinizin önemi yok, fakat bu öğünlerden sonra ve gece yatmadan önce mutlaka 200 ml süt ve bir tane muz tüketin. süt ve muz günlük almanız gereken kaloriyi geçmenize yardım edecek. biraz maliyetli olacak ama kinder ve etinin çıkardığı süt dilimlerinden de bir tane tüketebilirsiniz.

    5-) spordan sonra isteğe bağlı olarak supplement takviyesi yapabilirsiniz. başlangıçta karbonhidrat ve aminoasit kullanmanızı tavsiye ederim.

    bu yazdığım maddeleri uygulayarak üç ayda 14 kilo aldım. şuan ki fiziğimden gayet memnunum. hedefte bir 6 kilo daha almak var. umarım birilerine yardımcı olabilirim.

    edit: noktalama eksiği.
  • bilinçli bir tercihtir bir sağlıksızlık ya da anormallik değil. ayrıca ben zayıf değilim, sen kilolusun.
    bi bitmediniz be.
hesabın var mı? giriş yap