• bugün, iş başvurusu için çağrıldığım şirketteki ablanın bana dediği eylem.

    pazartesiden perşembeye kadar: sabah 8.30 akşam 7-8
    cuma: sabah 8.30 gece 12-1
    cumartesi: sabah 8.30 gece 3
    pazar: tatilden hallice (yersen)

    ücret: asgari

    mekan: halkalı gümrük(gidenler bilir). tuğlalardan örülü bir odacık ve bir adet kondisyonu iyi konteyner.

    not: üniversite mezunuyuz, tecrübesiziz ama bu kadar da ölmedik mk.

    edit: söylemeyi unuttum. şirketin operasyon işlerinin yapıldığı, tuğla ile örülmüş olan 15 metrekarelik yere bir sıva çekmeyi bile uygun görmemişler. o tuğlalara üzüldüm aslında ben.
  • kanunen yasaktir. bir işçinin (sonuçta hepimiz isciyiz) günde 11 saatten fazla mesai yapmasi ve mesai bitiminden en erken (yanlis hatirlamiyorsam) 12 sonra tekrar ise gelmesi gerekmektedir.
    yani çoğu fabrikamizda siklikla yapilan çift vardiya calismak, kisa dönüş yapmak (mesela 08:00-16:00 dan cikip tekrar gece 24:00-08:00 a gelmek kisa dönüştür) iste bunlar aslında hep işçi haklarına aykiri şeyler. allah korusun boyle şartlarda calisirken geçirilen is kazasinin hesabini kimse veremez.
  • (bkz: inanma sikecek)

    diyeceğim de, adamlar açık açık söylemiş zaten.
  • 98 yilinda bir internet cafe ortağıysanız çalıstığınız her saniye işleyen taksimetre, çok güçlü bir motivasyon kaynağı olmaktadır.
    tanim: kendi işiniz, dolayisiyla kendi tercihiniz değilse kölelik sistemidir. şikayet edilesidir.
  • gün aşırı, sabah 08.00'dan ertesi gün 16.00'a kadar çalışmakla kıyaslanamaz elbette. asistan doktorların çalışma saatleri gibi.

    tabii ki bu her ikisinin de insani çalışma koşulları içermediği gerçeğini değiştirmiyor.
  • abd'de bulunan siradan bir akademisyenin istisnasiz gunluk calisma saatleridir efendim!
  • turizm sektorune az bucuk bulasmis olanlarin bilecegi gibi, standart sezon halidir.

    okulu bitirdigimde tek sezon calistim. abartisiz ilk 1 ay off vermediler. hafta 7 gun, gunde en az 17, duruma gore 18-20 saat mesaideydik.

    1. sinif tatil koyu bu dedigim.

    asgari ücret ve onun %15 ini filan geçmeyecek şekilde merkezi sistemle dağıtılan tip'le
  • çok sevgili büyük liderimizin istediği gibi herkes 3 çocuk sahibi olursa çok yakın gelecekte normal sayılacak bir çalışma süresi olacaktır. çinliler aptallıklarından mı o zor şartlar altında 3 kuruşa çalışıyolar? nüfusu 120 milyona çıkaralım da iş gücü ucuzlasın, günde 18 saat çalışmaya mecbur kalsınlar. yazık bu ülkeye.

    not: bir tek her gün ne kadar uzun saatler çalıştıklarını sanki marifetmiş gibi, çok havalı bi şeymiş gibi övünerek anlatan geri zekalılara üzülmüyorum. onlara müstehak. hatta bence hafta içi yatılı çalışmak gibi bi şey de olmalı. çok havalı olur.
hesabın var mı? giriş yap