• 31 aralık 2018 akk'nin kaldırılmasına odaklanmışken, aslında çok daha yakın tarihli ve sevindirici iyileştirme.
    btk.gov.tr'de paylaşılan karara göre en geç 1 mayıs 2017 tarihine kadar sabit şebeke işletmecilerinden akn uygulaması için iyileştirmeler istenmiş. bu karara göre yeni hızlar 1 mayıs 2017 tarihi itibari ile bu şekilde;
    http://i.hizliresim.com/o0voqb.png

    ek olarak "02:00 - 08:00 saatleri arasında gerçekleştirilen internet kullanımlarının akn’ye dâhil edilmemesi ve akn’nin aşılıp aşılmadığına bakılmaksızın söz konusu zaman dilimlerinde akn sonrası indirme hızı kısıtlarının uygulanmaması" şeklinde bir madde de içermekte.

    kaynak

    örnek olması açısından: bu tabloya göre "25 mbps'e kadar" isimli bir tarife kullanan kişinin akk sonrası hızı 1 mayıs 2017 itibariyle 3 mbps'den 16 mbps'e çıkacak.
  • güzel gelişmedir ancak elektrik yokken internet de olmuyor maalesef.
  • 2017 yılına umutla bakmamızı sağlayan güzel bir haberdir. umarım internet servis sağlayıcıları bu kararı çirkeflik yapmadan uygularlar.
  • son güne kota arttırımları bırakarak, en az 5-6 ay boyunca hız problemi yaşatıp 2018 yılına bu sorunu bırakacakları iyileştirme (!)

    15 temmuz sonrası 1 günde ani karar ile 15 gün kaldırılan akk için nedense 2 yıl çalışma isteniyor. ****
  • uzun süredir ülkede aldığım en güzel haber bu. emeği geçenlere ve kararı alanlara teşekkürler.
  • yeni tarifelerde fiyatların artma ihtimali var. türkiye burası.
  • ankara'nın orta yerinde alt ve üst mahallede fiber varken oturduğum yerde olmaması ve 16 mbit paketine para vermeme rağmen 4mbit'e sabitlemeleri olduğu sürece akk ne kadar artarsa artsın bir faydası olmayacak. bulgaristan'da bile her yer fiber bu altyapı yenileme hızıyla millet mars'a koloni kurar ben fiber'i göremem.
  • sonunda her ay yaşadığım playstation aylık oyunlarını indirmemle dolan kota ile gözümün seğirmesi saat 2 - 8 arası indirme kuralı ile iyileşecektir.
  • biraz olsun olumlu gelişme. tişikkirlir uzun adam.
  • "yetmez ama, evet" diyerek ilk görüşte hoşlandığım iyileştirmedir.

    özellikle 02:00-08:00 saatleri arasındaki indirmelerin akk' ya takılmaması hadisesi de biz oyun severler için güzel bir haber olmuştur.

    şu anda içinde bulunduğumuz sistem gerçekten de barbarca bir sistemdir dostlar. şöyle ki, geçenlerde xbox' ım için bir oyun aldım 50gb kadar bir indirme yapacağım ama, kabaca şöyle bir hesaplama sistemim var 5000/3,00 => /60 = yaklaşık 28 saat yapıyor. ve burada da sürekli olarak sabit 3mb/sn ile indirme yapacağımı varsayıyorum ki, çok iyi bildiğiniz gibi indirme hızı 1,80-2,80 arasında sürekli oynar durur, bu aksaklıklar da hiç katamsın 4-5 saat daha uzatabiliyor indirme süresini. bununla beraber hem xbox dan oyun indirip hem de o interneti rahatça kullanamadığınızdan oyunu sürekli olarak gece siz uyurken indirmek zorunda kalıyorsunuz böylelikle de oyun neredeyse 3 günde iniyor... (tabi gece elektrikler gitmezse)

    bu fiyatlara bu şekilde ilkelce bir internet anlayışımızın olmaması gerektiğini düşünüyorum, en kısa sürede internet altyapılarının ve protokollerinin daha da düzenlenmesi dileğiyle.
hesabın var mı? giriş yap