• 31 aralık-4 ocak sokağa çıkma kısıtlamasından sonra camilerde kılınıp kılmayacağını merak ettiğim namaz.

    bence kılınacak.

    "cuma namazı kılmak isteyen vatandaşlarımız, maske mesafe temizlik şartlarına uymak ve seccadesini yanında getirmek suretiyle evine en yakın camide namazlarını kılabilirler."

    genelgede böyle bir yazı bekliyorum.
  • hafta içi açıklarlar çünkü camilerde bulaşmıyor itikatlı bir virüs.
  • ister kabul edin ister etmeyin cehaletin daniskası olaydır.

    ibadet için vebal alınmaz, camiye gidenlerin çoğu yaşlı insanlar. ölüm riski var yani. hele ki şu çağda alternatif şekilde de yapılabiliyorken alenen cehalettir.

    ayrıca iki yüzlülüktür de. demek ki ibadet etmek için birilerini öldürmek gerekse gözünü kırpmadan öldürecekler. şu anda göze aldıkları şey tam olarak bu.
  • eğer kılınırsa yüzyılın mantıksızlığına imza atmakla beraber, pandeminin siyasal islamın ajandasına alet edildiğinin kanıtı olarak tarihe not düşülecektir. daha konuşulur bu, millet mahallesindeki tekelden evine tıkılıyken içki alamadı, parti yapanı polisle evinde(!) basma tehditleri savuruldu ama cuma namazı cemaaten toplanıp camide kılındı diye.
  • araç kullanmamak şartı ile en yakın camide, 65 yaş üstü ve 20 yaş altı da dahil kılınabileceği yönünde karar alınmış.

    https://www.hurriyet.com.tr/…mi-aciklamasi-41702877

    edit: link eklendi.
  • demek ki araç sürmezsen hastalık bulaşmıyor.

    araç kullanmamak şartı ile başkaları da bir araya gelip toplanabiliyor mu?

    herkesin araç kullanmadan ve kendi kilimini getirerek toplanması serbest olmadıkça bu ülkede eşitlikten bahsedilemez.

    bunu hastalık dolayısıyla bir araya gelinmesine karşı olan biri olarak söylüyorum. bağzılarına serbest, diğerlerine yasak.

    aldıkları bu saçma kararlar ile inançlı, inançsız herkesi din düşmanı yapmaya çalışıyorlar. bunun mantıklı bir açıklaması olamaz.

    t: yasak olmayan namaz.
  • her yeri kapalı camide 100lerce kişiyle toplanmak serbest, ama yılbaşında iki aile bir evde toplamak yasak. çok mantıklı bence
  • tekel bayileri kapatip, kapali ortamda yarim saat gecirilen camileri acik tutmak da ne bileyim? en hafif tabirle aymazlik! ayrica bir inanmayan olarak hafif covid belirtilerim olmasina ragmen camiye gidecegim. ıcki alamiyoruz, kafayi boyle bulalim bari.

    edit: mesajla küfür ve tehdit yagdiran sevgili sozluk ahalisi: bakin ben ortaya bir tespit koydum. tam tersi koru korune bir yobaz olup, hasta olmama ragmen camiye gidebilir, ya da cuma namazi vaktini disarida gecirmek icin kullanabilirim. boyle yapacak 1 kisinin, cami ortaminda yuzlerce kisiye dolayli yoldan enfekte edebilecegini ifade ediyorum. elbette biz ne soylesek bos.
  • ayasofya'nın gözü yaşlı hoca ben oraya kaçarım haydi gözyaşlarıyla ayasofya'ya.
  • onların derdinin virüs olmadığını gösteren durum. madem virüsten dolayı her şey yasak buna 'her şey' dahil olmalı. cuma namazında insanlar bir araya gelmeyecek mi? iki komşunun bir araya gelmesi yasak, yüzlerce insanı camiye toplamak değil. cuma namazını yasaklayınca din düşmanı mı ilan edilecekler sanki. olması gerekeni yapacaklardı ama asla yapmıyorlar. bu şekilde virüs nasıl bitecek?
hesabın var mı? giriş yap