• (bkz: hacivat karagoz neden olduruldu) filminde (bkz: kadi pervane)'nin güzel bir sözü var. "yönetimler gider, esnaf kalır. esnaf her zaman uzlaşır"

    sermayenin seküleri, sağcısı, solcusu boş hikayedir.

    tanim: uzlaşma söylemleridir.
  • başka bi başlığa yazacaktım uzun uzun ama kısaca buraya yazayım onun yerine. şu tabloya bakın:

    https://eksiup.com/a1dd0b00b44

    sabancının kasasında neredeyse tl olarak 4.5 milyar o zamanın parası yaklaşık 1 milyar dolar yabancı para fazlası var. şu an döviz kuruna paralel 6.5 milyar tl olmuştur bu para.

    koç+sabancı'nın kasasında 35 milyar tl nakit hazır para var.

    bu ülkede devran yeniden dönüp işler yoluna girerse bu iki şirketin kasasında bankalar hariç tüm şirketleri alabilecek kadar parası olacak muhtemelen. şimdi mi? şimdilik ekran önünde tiyatroya devam etmek zorundalar. çünkü burası türkiye.
  • iş dünyasının demeç edebiyatı böyledir beyler. aklından geçenleri söyleyecek hali yoktu elbette. yoksa güler hanım mı göremeyecek durumun acizliğini... konuya profesyonel yaklaşan bir yönetici az çok böyle bir şey söylemesi gerekir zaten.
  • gemi battığında, flikalarda bir yer kapmak / garanti etmek için yapıldığını bilirseniz çok da garipsenmeyecek bir açıklamadır.
  • sermayeleri yerin dibine batsın da, zaten aksi olamayacak açıklamalardır. bakanın konuşmasının üstüne iş dünyası çıkıp “bize güven vermedi” derse ne olur düşündünüz mü? hem kendi yoluna taş koymak olur, hem de “aha iş dünyası bile tatmin olmamış” diyen dolar daha da uçar gider buralardan.
  • izleyemedim, saçını da tarıyor muydu??
  • (bkz: #80124439)
  • istiyorsunuz ki herkes yönetimin karşısında yer alsın, kaos çıksın, hükümetin başarısızlıklarının sorumlusu bu gibi kişilere kesilsin.

    yahu bu insanlar iş insanı. öyle esnaf falan değil. emin ol bu insanlar sizin sözlükte yazdığınızdan ziyade muhalefete likitide akışı da sağlıyordur. ancak bazı insanların holdingini ve altındaki binlerce çalışanı ve en çok da kendi ceplerini düşünerek açıklama yapması gerekir.

    bu gibi büyük şirketlerin açıklamaları borsaya ve yabancı yatırımcıya yöneliktir. içe yönelik değil. dolayısıyla bu ekonomik krizden çıkıp daha stabil bir ekonomiye geçiş istiyorsanız, katlanacaksınız. yok kaos çıksın derseniz haydi buyrun erdoğan yerine geçecek ve bu ülkeyi toplayacak birini de görelim.

    ayrıca, berat albayrak'ın "değil mi güler hanım?" demesi de boşa değil. diğer kişilere yönelik birebir muhabbetleri de gösteriyor ki, devletin ekonomisini artık özel sermaye ele alıyor. devletçi bir anlayıştan tam liberal anlayışa geçiş yapılıyor. şu an ekonomi bakanı olarak berat değil de başka biri olsaydı bu durum gerçekleşmeyecekti. berat şu anda sadece görüntü, bir kartonet* ipler başta sabancı olmak üzere birçok farklı holding patronunun elinde.

    kim bilir, belki de fikret orman'ın bakışları da bu yüzdendir.
hesabın var mı? giriş yap