• merhaba, hotels.com uygulamasını booking kapandığından beri kullanıyorum. haftasonu için mersin'e gittim ve uygulama üzerinden mersin merkezinde otel aradım. yakınımdaki otelleri ara diyerek bir arama yaptım. uygulamada şu şekilde bir liste çıktı: görsel
    3. sıradaki grand mask otel&spa'yı seçtim. şehir merkezine 2,2 km mesafede yazıyordu. aynı uygulamadan otelin konumuna baktığımda da bulunduğum yere yakın olduğunu gördüm. 12 dakikalık mesafe vardı otelle aramda: görsel

    bu bilgilere dayanarak otele rezervasyon yaptırdım. daha sonra, uygulamada verilen konuma gittiğimde oteli bulamadım. önce dolandırıldığımı sandım. bu durumda oteli aradım ve otel çalışanı bana konum atmayı önerdi. konumu attığında gördüm ki otelin konumu bulunduğum yere 1 saat uzaklıkta erdemli ilçesinde yer alıyor: görsel

    bunun üzerine, rezervasyonumu iptal etmek ve paramı geri almak için bir hata olduğunu düşünerek hotels.com müşteri hizmetleri ile görüştüm. müşteri hizmetleri beni hatta bekletip otel ile görüşeceklerini söyledi. yaklaşık 7-8 dakika aradan sonra müşteri temsilcisi bana bu konuda otelin suçu olmadığını, otelin iade kabul etmediğini söyledi. ben de burada benim mağdur olduğumu, bana yanlış bilgi verildiğini, bu bilgiye göre rezervasyon yaptığımı, paramın iade edilmesi gerektiğini anlattım. ama temsilci ne hotels.com'un ne de otelin burada suçu olmadığını, uygulamada otelin adresinin doğru olduğunu söyledi: görsel herhangi bir iptal gerçekleştiremeyeceklerini söyledi.
    evet uygulamada adres kısmında otelin gerçek adresi yazıyordu ama ben buradaki adrese bakmadım. kimsenin de bakacağını düşünmüyorum.
    arama ekranında ve haritada görülen konuma göre bu oteli seçtim ve mağdur olduğumu ve hakkımın yendiğini düşünüyorum. buradan mağduriyetimi belirterek, başkalarının da mağdur olmasını önlemek için yazıyorum. haksızlığa uğradığımı ve hotels.com'un bu haksızlık karşısında sadece kendini ve oteli savunduğunu, müşterilerini mağdur ettiğini bilmenizi istediğim için bu entry'yi giriyorum. sizce olaya yanlış açıdan mı bakıyorum? burada suçlu ben miyim yoksa bir rezalet mi var? yorumu size bırakıyorum.
  • madem fikrimiz soruluyor, gayet de rezalettir.

    ama türkiye'de yaşadığımızı unutmayıp teyitli hareket etmekte her zaman yarar vardır.
  • güzel rezalet güzel. kars'da otel bulup ardahan'da kalmak gibi.
    10/10
  • cem yılmaz ın sessiz kaldığı bir olay daha.

    sana yakışmadı hiç hocam.

    ne zaman konuşacaksın tüm sorunlarla ilgili?
  • insanları mağdur edip, "yapabileceğimiz bir şey maalesef bulunmuyor"culardanmış.

    sağlam rezalettir.
  • bir şehirde kalacağın oteli uygulamadan arıyorsan zaten okuduğun açık adresten de bir şey anlamanı da kimse bekleyemez. belli ki o bölgenin yabancısısın "ben sana açık adres yazdım bilseymişin banane" gibi bir tavır ülkemiz şartlarında ne kadar şaşırtıcı olmasa da haksızlık ve rezil bir durum.
  • neden sözlükte ilgi görmediğine şaşırdığım 10/10'luk rezalet. okuyunca aklıma ev konumunu yanlış gösteren yavşak emlakçılar geldi. hadi ev işinde en fazla ararsın gidersin küfredip dönersin. bunda o imkân çok kısıtlı çünkü hotels.com sitesinin sözde güvencesi ile belirtilen konumda yer aldığını iddia eden bir otelden rezervasyon yapılmış ve konum yalan çıkınca hotels.com hiçbir şekilde müşterisinin arkasında durmamış.

    bu rezalet şuna benziyor. aracı bir e-ticaret sitesinden ürün alıyorsunuz ve ilgili mağazanın en altında ufacık puntoyla "ürün bulunmadığında muadili gönderilir" gibi bir ifade var diyelim ki. (tabi ürün iadesi konusunda bu kadar gevşeklik yok ama örnek olsun diye yazıyorum). o yazıyı hâliyle okumadığınızı ve paranızın iade edilmesini istediğinizde aracı sitenin topu mağazaya atması gibi bir durum var ortada.

    burda gündem olmasa bile etrafımdaki herkese bu rezaleti anlatacağım ki bu müşterisinin arkasında durmayan rezalet firmadan kimse rezervasyon yapmasın.
  • burada google haritalara güvenmek veya güvenmemek değil mesele. buradaki mesele uygulamadaki haritada otelin konumunun yanlış işaretlenmesi. üstüne de bunun kabullenilememesi.
    edit: bu entry’mi durumu normal bulup google haritalara güven olmaz tarzında yazılan bir yoruma cevap olarak yazmıştım. şimdi o yorumun silindiğini gördüğüm için bu düzenlemeyi yaptım.
  • birkaç kere kullandım hotels'i. bir problem yaşamadım ama rezaletlerini çok duyunca başıma böyle boktan bir şey gelmemesi için bıraktım.
    hayır otele gitsek adam böyle bir rezervasyon yok dese adam akıllı muhatap bulamıyorsunuz.
    destek olarak çok zayıflar.
hesabın var mı? giriş yap