• şu yargılanacaksınız lafını kemalistler söylese anlarım da bu cemaat abilerine ne oluyor onu çözemedim. ülkedeki her türlü rezilliğin, nifağın, pis işlerin altından sizin imzanız çıkıyor. sanki dün yurt dışına kaçan zekeriya öz sizden değilmiş gibi tavır aldınız bir anda. gören de sanır ki cemaat yıllardır ülke bekası için çalışan, vatan sevdalısı bir oluşum. bazen çok gülesim geliyor, bazen de bulut.

    (bkz: #25809734)
  • devletin gerekeni yaptığı anda yine binlerce ölü çıkaracak olaydır. devletin tanınmadığı beyan edilmemiş, daha doğru biçimde aktarılacak olursa, türk devletine bağlı, ancak kendi ''özerk'' yönetimini de sürdüreceği, ya da sürdürmek istediği anlamına gelir. terörle bağdaştırılması yanlış olur, çünkü britanyaya bağlı ve özerk sayılabilecek irlanda, galler ve iskoçya terörist değildir, ek olarak, california bir eyalet ve özerk olmasına rağmen, onu da terörist bir grup olarak göremeyiz. bu da yetmediyse almanya'nın da aslında bir federal cumhuriyet olduğunu, ve yüzyıllardır birçok küçük devletin bir arada olmasından doğduğunu, bu devletlerin hala almanya içinde varolduğunu unutmayalım.

    (bkz: özerklik 101)

    (bkz: özerkliğe giriş)

    ayrıca meşrutiyet değil, meşruiyetdir o.

    edit : mantıksızlık denmiş. bir bak bakalım, ne farkı var aslında.

    (bkz: amerikan iç savaşı)

    (bkz: german unification)
  • devlet aslında doktorunu, hastanesini, öğretmenini, polisini, makinesini, binasını alıp gidecek, elektriğine, suyuna, ilacına karışmam ben, şu sınırı geçersen de ebeni bellerim diyecek bak bakalım kaç keko kalıyor özerk bölgelerinde.
  • (bkz: bağımsızlık ilan etmek)
    (bkz: özerklik ilan etmek)

    burada ve cizre'de olduğu gibi özerklik ilanı sanki bağımsız bir devlet oluşturulmuş gibi anlaşılıyor onu iyice bir anlamak lazım . özerklik dediğinizde iç işlerinde bağımsız dış işlerinde bir yere bağlı yönetimi anlamak gerekir .

    konuya gelecek olursak özerklik ilan edilen bölgedeki halkın ayrı bir yönetim oluşturacağını sanmıyorum . laf olsun torba dolsun işte . yoksa halka demokrasiyi kullanarak soru sormadan ne özerkliği ne bağımsızlığı . ha genel izlemim bölge halkının özerklik istediği yönünde ama bir oylamaya gidilecek olsa sonucun ne olacağı belli değil , ki zaten bu yüzyılda böyle bir şey olmayacak .
  • (bkz: ayyy götüm)
    o biraz sıkar be gülüm.
  • eger senin ülke sinirlarindaki bölgeler 'biz artik devleti tanimiyoruz ve özerklik ilan ediyoruz' diyorsa bu idam sebebi, devletin bütünlügünü bozmak degildir. bir yerlerde yanlis var demektir. devlet yoktur, devlet mevcut hükümeti de içeren ve halkin düzenini saglamakla ve halki korumakla görevli soyut yapilanmadir. burada anlayamadiginiz nokta su, önemli olan halktir. çünkü halk olmasa devletin bir anlami kalmayacak. eger sen halkinin bir kesimini yok sayip, onun amina koyarsan, o da seni devlet olarak kabul etmez. mevcut düzenin dinamiklerini benimsemez. çünkü devlet onlar için geçerliligini yitirmistir. ortada apaçik bir yanlis var. halkin devlete karsi bir sorumlulugu olamaz, devlet halka karsi sorumludur.halk ise bireyler ele alindigina kendi vatandaslarini içeren kümeye karsi sorumludur. devlet sadece bu karsilikli sorumlulugu denetlemekle yükümlüdür. ama eger devlet araci degil de alici konuma gelmisse o zaman fiilen yanlis bir noktadadir, ve icraatsal olarak geçerliligini yitirmelidir. halkini mutlu edemeyen bir devlet olamaz, daha dogrusu tabi ki olabilir (gerçek hayatta) ama bir devlet kendi halkinin açiktan amina koyuyorsa artik bu kabullenme noktasindan kopali cok olmus anlamina gelir.
  • (bkz: ordu göreve)
  • hobi bahçesi gibi ülke anasını satayım. yüzlerce kafa yüzlerce istek, bi tanesi padişahçılık oynar at koşturur, biri bayrak diker, diğeri küçük bir kürdistan kurar, bir diğeri sınır kapısı yaptım der, bak bugün de özerklik ilan etmişler.
    şuraya da bi parça yeşil alan ekleyin bari de gözümüz gönlümüz açılsın. malum istanbul'da yeşillik finito.
  • bazı vatan hainleri halkını mutlu edemiyo demiş ulan gavat bu ülkede magdur olan varsa oda türklerdir.

    sen elektirigi bedava kullan
    sen vergi verme
    sen kaçakçılık yap
    sen 10 tane çoçuk yap sonra devlet bizi bakmıyo de
    sen pkk gibi devleti yıkmaya çalışan ve onbinlerce kişiyi öldüren örgüte asker sagla onu koru ona sempati duy

    unutmayın bu ülke hem müslüman hemde türk'tür bunlardan sadece biri olsa vatan'a ihanet eden direk idamlık'tır bu zamanda ise sapla samanı ayıramıyosan komple hepsini yakmaktır yaşın yanında kuruda yanıcak ayrıca bu ülkenin basına saddam gibi bi adam lazım sıkıntılı bölgeye at kimyasalı bakalım bi daha hainlik yapabiliyolarmı ulan türkiye olmasa ısıd sizi katledicek haberiniz yok şerefsizler.
hesabın var mı? giriş yap