• başlığın tam hali "13 haziran 2019 bddk kredi kartı harcamalarına ilişkin taksit sayıları düzenlemesi" olacaktı, malum karakter sınırı.

    kaynak

    --- spoiler ---

    türkiye'de vatandaş alım gücü düştüğü için rahat harcama yapamıyor. hükümet buna önlem olarak kredi kartı taksit sınırlarını gevşetti. fiyatı 3500 tl'nin üzerinde olan elektronik eşya alımında taksit sınırı 3'ten 6'ya çıktı. beyaz eşya ve mobilyada sınır 12'den 18 aya yükseldi.
    --- spoiler ---

    ekonomisi arşa çıkan güzide ülkemizin, biz halkını düşünerek taksit sayılarını gevşetme olayı.

    ekonomi canlansın, halkın borçları uzun vadeye yayılsın ve böylelikle teğet bile geçmeyen (bkz: ekonomik kriz) ülkemizden defolup gitsin.
    son zamanlarda gördüğüm en iyi ekonomiyi iyileştirme hamlesi.

    harcama ekonomisi üzerinde yapılan bu değişiklik şüphesiz ayda bir hafta zar zor izine çıkan halkımızın 5 yıldızlı otellerde kalma şansını arttıracaktır.

    devletimiz evlenip dünyasını yıkacakları da unutmadı, artık mobilya alışverişinizde taksit sayısı 18 aya çıkarıldı.

    şimdi gidip hemen bir şeyler alma vakti.
  • bi anlamı kalmayan taksit sınırı düzenlemesi.

    tüm bankalar 2-3 taksitten sonra zaten vade farkı almaya başladı.

    vade farksız 18 taksit yapabilecek banka yok güzel kardeşim
  • ortamlarda para politikasından ödün vermiyoruz dersin kim bilecek.
    bakınız efendiler bu iş bildiğin piyasaya para sürüp enflasyonu arttırmaktan farksızdır. taksit sayısını uzatmak satın almayı cazip hale getirir kabul. amaç ta bu zaten. taksit sayısı artıp vade uzadıkça fark fiyata biniyor. bu da fiyatlar genel düzeyinde zımnen artışın kabulüdür.
    hem enflasyonla mücadele ediyorum deyip hem de tüketimi hızlandırmak politike çelişmesidir. kimseye faydası yok. pardon fakire zararı çok.
    ya bu görülmüyor ya da bilerek, buna rağmen uygulanıyor.
  • 2019 yılındaki ekonomik kriz nedeniyle çin hükümeti bankadan alınacak ev kredilerindeki kişinin ödemesi gereken evin peşinatını yükselterek vatandaşını birikim yapmaya yönlendirirken canım devlet büyüklerimiz tabii ki böyle bir şeyi saçma bularak harcamaların, borçlanmaların önünü daha da açmış.
    daha saçma bir şey olabilir mi ? her gün saçmalamanın ötesine geçiyoruz.
  • vatandaşın alım gücünün düştüğünün bir başka göstergesidir. taksit olmazsa veya daha doğru bir ifade ile uzun vadeli taksit olmazsa bu vatandaşa pek bir şey satamazsın kardeşim.

    vatandaşın büyük çoğunluğu gelecek ayın maaşını harcıyor, zaten maaş düşük, bir de taksit yapmazsan çok kalmaz 6 ay içerisinde resesyon en derinlere kadar hissedilir.
  • ıç talep canlanması adına yapılan fakat yukarda bir yazarın da belirttiği gibi ortamlarda sıkı para duruşu dersin kim.bilecek minvalinde bir iştir. çünkü borçlandirma bir şekilde para yaratmadir sizde halki borçlandırdikça para arzını artırmış olursunuz. bunun yerine sosyal yardım olarak halka para verin harcasın daha iyi olur ikiside temel olarak qe oluyor zaten.
hesabın var mı? giriş yap