• konuyu direk özet geçiyorum.

    1- aralık ayında booking.com üzerinden amsterdam'da nh collection amsterdam grand hotel krasnapolsky otelinde giriş çıkış tarihleri aynı olan fakat rezervasyon kodları ayrı iki adet oda ayarladım.

    2- otelden çıkış yaparken iki ayrı odanın da parasını kredi kartımdan ayrı ayrı tahsil ettiler.

    3- türkiye'ye geldikten sonra farkettim ki benden ayrıca 1000 euroya kadar extra bir ücret kesmişler.

    4- oteli bin kez aradım aldığım cevap hep aynıydı, bugün git yarın gel falan fistan.

    5- booking.com'a şikayet oluşturdum. kart extresini detayları mail yoluyla bildirdim. 1 hafta sonra dönüş yaptılar. tamam otelle konuştuk paranızı yollayacaklar dedi.

    6- aradan 2-3 hafta geçti bankamdan kontrol ettim para falan yollamamışlar. bu sefer tekrar oteli aradım, dedim şu extra çektiğiniz 1000 euronun faturasında kimin adı soyadı yazıyor. resepsiyondaki kadın bana, benimle aynı tarihlerde otelde kalmış olan abidik gubidik bir isimden bahsetti ve dediki evet yanlışlık yapmışız paranızı geri yollayacağız.

    7- aradan 1 ay geçti ve bana yine para yollayan olmamış.

    8- tekrar booking.com'u aradım ya arkadaş dedim böyle böyle, bu beni hatta tuttu, dur ben şu oteli bi daha arayayım dedi. sonra bana döndü ya bu otel paranızı dün yollamış bir kaç gün içinde kredi kartınıza iade olarak geçecek dedi.

    9- aradan 1 ay daha geçti dün bankamı aradım, allah kuruşu yollayan olmamış. booking.com u aradım yine aynı muhabbet...

    bu ne lan emenike, adamlara güvenip kart bilgilerini veriyoruz. kafalarına göre 1000 euro geçiriyorlar bize.

    ha bu arada otelde extra bi şey yiyip içtik ama hepsini nakit ödedim.
  • geçmiş olsun.can sıkıcı bir şey ama dönüşü olacağına inanıyorum.
  • hani guzel bir yemek yersiniz guzel bir mekanda ama birsey eksiktir bilemezsiniz ya iste oyle bir rezalet. birseyi eksik ama nesi bilemedim.
  • onu biz kullanamıyoruz booking mi nasıl bi şey o ? biz kapalı bi ülkeyiz dünya üzerinde bir site mi o? bize kullandırtmıyrlar da onu.
  • fazladan kesilen bir ücreti geri ödemek ne kadar zor bir iş olabilir ki? mevzu bahis otel, booking.com türk çalışanları ile sıkça çalışıyor olmalı ki, türkiye'deki her sektörde varolan karşındakini umursamazlık, adam yerine koymama, şark kurnazlığı ve oyalama gibi özellikleri kapmış!

    rezalet puanım 10.
  • bookinge limiti düşük bir kredi kartı bilgisi veriyorum ; otel çekmek istese bile çekemez; mecburi rezervasyon bile olsa çekemez , bi sorun olacağı zaman telefonla bildiriyorum; sorun yoksa kredi kartımda sorun var; geldiğimde ödeyeceğim diye oteli arıyorum .. 2 taraf içinde sıkıntısız güvenli alışveriş :) benim için daha güvenli tabi... 1000 euro ne lan, yalancı gogo...
  • rezalet gibi rezalet olmus cidden. bahsi gecen kredi kart bir amerikan bankasinda olsaydi arayip fraud bildiriminde bulunulurdu. "bu islemi ben yapmadim, iptal edin" cinsinden. ama uzerinden aylar gecip, bir de turk bankasi falan olunca ne yapilir ben de bilemedim.
  • otelin sorunudur. booking yardımcı olmuş zaten daha napsın??

    geç olur belki ama o para ödenir. ödenmezse süreç şöyle işliyor;

    booking otelden paranın yollandığına dair kanıt istiyor ve 3-4 gün süre veriyor. bu süre sonunda otel hala kanıt göstermezse oteli sistem dışına atıyorlar. 1000 euroyu booking size ödüyor.

    bookingi boklatmam. taş gibi sistemdir. o para er ya da geç size iade edilir.

    bi olayın rezalet denmesi için sonuçsuz kalması lazım ya da türkiyede sosyal medya gücünü kullanmak için rezalet çıkarırsınız ve sonuç alırsnız. bunlara eyvallah. bu olayda bu ikisi de yok. otel parayı hesaba yatırmadıysa bize ne amk bookinge yaz ilgilensin adamlar.

    edit: kaldı ki işlem kredi kartıyla yapılmış. çok daha basittir iade alması. ben otele yaptığım havaleyi bile iade aldım booking.com sayesinde.
  • kartindan ne cekildigine baksana be guzel kardesim. elin adamina bu ne guven boyle? neyse, puanim 8.
  • rezalet filan değil. keşke banka hesap numaranızı verseydiniz. swift yoluyla paranızı alırıdınız. benzer bir durumu ben de paristeki bir otelde yaşamıştım. eğer booking olmasaydı paramı geri almam zor olurdu. biraz uğraşmak zorunda kalıyorsunuz ama paranızı alacağınıza emin olun. burdaki sıkıntı kaldığınız otel ile alakalı.
hesabın var mı? giriş yap