• açılışına bir hafta kala şimdiden erdoğan'in seçim malzemesi olarak kullanılan tarihi olay.

    pek tabi trump'a laf yok. israil'e goygoy yapıyor akp'li cumhurbaşkanı..

    https://tr.sputniknews.com/…n-israil-filistin-dava/
  • turkiye cumhuriyeti devleti'nin iki dostunun, muttefikinin arasindaki hosluk adimi.
  • abd başkanı donald trump'un video konferans aracılığıyla bir konuşma yapacağı açılış. trump’ın kızı ivanka trump ve eşi jared kushner büyükelçilik binasının kudüs’teki açılışı için düzenlenecek törene katılmak üzere israil'e gitti.

    açılış öncesi bir tören düzenleyen israil başbakanı benyamin netanyahu diğer ülkere de elçiliklerini taşıma çağrısı yaptı:

    "tüm ülkelere abd'ye katılmaları için çağrı yapıyorum. büyükelçiliklerinizi kudüs'e taşıyın, çünkü bu adım barışı getirir."

    http://tr.euronews.com/…-l-s-icin-haz-rl-klar-tamam
  • sahi,bir ara ak gezenler kudüs kudüs diye kafa sikiyordu.cuma çıkışları yürüyüşler,mitingler,kudüs islamındır demeyeni terörist ilan etmeler falan.noldu şimdi?nerdesiniz amk?herifler gözünüzün içine baka baka cayır cayır sizi patlata çatlata kudüsü elinizden aldı.
  • --- spoiler ---

    publıc gatherıng and march, today, taksım, beyoglu, ıstanbul. 1) a public gathering and marching is expected at taksim tunnel area in galatasaray high school - taksim square, beyoglu district, ıstanbul province organized by confederation of public servants trade unions memur sen to protest the relocation of the u.s. embassy to jerusalem. 2) un personnel and dependents are advised to remain vigilant and avoid these areas and their approaches from 1730hrs onwards. b002
    --- spoiler ---
  • tüm müslüman ülke halkları “kahrolsun abd, kahrolsun israil” diye eylem yaparsa, büyükelçilik kapatılacakmış. hadi mücahitler, hadi aslanlar siz yaparsınız.
  • kudüs, uluslararası anlaşmaların ve birleşmiş milletler belgelerinin belirlediği bir statüye sahiptir. filistin-israil sorunu için öngörülen “iki devletli çözüm” doğu kudüs’ü bağımsız filistin devletinin başkenti olarak tanımlamaktadır.

    yıllardır amerikan-israil sabotajları bu yolda mesafe alınmasını engellemişti. engellemeler çözüm yoluna bombalar yerleştirmek demekti.

    kudüs'te abd büyükelçiliği'nin açılması, sadece, kardeş filistin halkı için değil, bu dünya konjonktüründe kabul görecek bir karar değildir. diğer emperyalistler, küresel ve bölgesel güçler arasından bu adımı meşrulaştırmaya yetecek bir ağırlık çıkmaz. bu birincisiydi.

    ikincisi, barış güçleri zannedildiği kadar zayıf değildir. geçtiğimiz yıllarda orta doğu’da işgale direnişi, bölgenin laik ve yurtsever birikimini hafife alan emperyalizm, yine yanlış hesap yapmaktadır. filistin halkı direnecektir. israil'li barış güçleri direnecektir. bölgenin israil ile dost, abd yandaşı ve piyonu devletlerinde yaşayan halklar da bu direnişin yanında olacaktır.

    trump’ın aynı taşla çok kuş vurma fantezisi abd emperyalizminin kendi kalesine attığı yeni bir gol olacak, israil devletinin gayrimeşru çizgisi ve politikaları bütün insanlığın yoğun tepkisiyle ve nefretiyle karşılaşacaktır.
  • ortadoğunun kalbine saplanmış hançer , saplandığı yerde kan sızdırmaya devam ediyor.
  • abd'nin dünyanın sayılı terörist gruplarından biri olma yolunda attığı istekli bir adım daha olduğunu düşündüğüm olaydır. ülkelerdeki terör örgütlerinin adını değiştirerek bunu açıkça destekleyen, bazı ülkelerde bizzat terör örgütü olarak hareket eden bir ülke olarak sasirilmayacak bır hamledir. madunlarini zalimlerle mücadele etmek için haklı gerekceleri olduguna, kendine inanan insanlara daha iyi bir hayat sunacağına, kendinden olmayanların kendilerine düşman olduğuna inandirmak gibi terör örgütleriyle benzer eylemlerde bulunan bir ülke olarak kendine yakışani yapmıştır.
hesabın var mı? giriş yap