• yazıyı okurken başkası adına utanmak deyimini dibine kadar hissediyorsunuz. sanırım abdülkadir selvi yazıyı okuyunca "bunu ben nasıl düşünemedim" diyerek kıskanmıştır. çok yazık..

    https://www.sabah.com.tr/…kiyenin-kiymetini-bilelim

    "türk seçmenleri olarak yaşadığımız çoğu zorluğun dünyanın başka ülkelerinde de var olduğunu bilmemiz gerekiyor.
    örneğin, hayat pahalılığı... düşünün ki şu anda ingiltere'de kaç lira verirseniz verin hiç alamayacağınız mallar var. stoklar tükenmiş, dükkân vitrinleri boş.

    biz şu anda yokluk nedir bilmiyoruz, sadece fiyat pahalılığını biliyoruz.
    dünyanın en zengin ülkesi norveç'in 5 milyon 300 bin nüfusu, kişi başına 95 bin dolar geliri var. ve bugün norveç, doğayı korumak için yaptığı doğalgaz araştırmalarının durmasına son verdi, kazılar yeniden başladı.
    amerika birleşik devletleri'nde resmi enflasyon % 5.5, ancak aranan pek çok mal stoklarda yok.
    geçen gün putin, salgın döneminde talep düşeceği için amerika'nın ve bazı batı ülkelerinin petrol üretimini azalttıklarını ve bu yüzden şimdi petrol ve akaryakıt sıkıntısı olduğunu söylemişti.

    dengesiz bir dünya

    bilmemiz gereken gerçek şu: dünya eskisi gibi değil, bu dünya daha yoksul, daha insafsız, zenginlerin daha zengin, yoksulların daha yoksul oldukları bir dünya.
    bütün bu dengesizlikler, insanların günlük hayatına acı şekilde yansıyor.
    örneğin, biz sağlık tesisleri bakımından dünyaya örnek ülkelerden biriyiz. ama en gelişmiş ülkelerde hastanelerde yer olmadığı için insanlar sokaklarda ölüyordu.
    ayrıca türkiye'nin hedef olduğu saldırılar, dünyanın pek az ülkesi için söz konusu.
    türkiye, insanların refahı için harcanması gereken paranın önemli bölümünü askeri harcamalara ayırıyor.
    şu anda yurtdışında 44 bin askerimiz var. ayrıca 84 milyon nüfuslu türkiye, 5 milyon göçmeni konuk ediyor, onlara iş buluyor, okul buluyor, hastane buluyor.

    örnek durumdayız

    kısacası, ne kadar şikâyet edersek edelim, ülkemizin kıymetini de bilmeliyiz.
    geçmişte hiç yaşanmamış krizlerin üstesinden geldik.
    hayal bile edemediğimiz altyapılara sahip olduk.
    ve ortadoğu denilen istikrarsızlık coğrafyasında bir devlet olarak dünyaya örnek konumdayız."
  • "biz şu anda yokluk nedir bilmiyoruz, sadece fiyat pahalılığını biliyoruz."

    fiyat pahalli oldugu icin yoklugu bilen insanlar yokmus türkiye'de. ben tatmin oldum.

    ak parti'ye oy verenlerin hak ettigi gibi yasamasi gerektigini söyleyen yazi. zengin bir ak parti'li iseniz sizin icin problem yok, fakir bir ak parti'li iseniz sizin icin yapilabilecek bir sey yok.
  • tüm yazdıklarını doğru kabul etsek bile bu yazılanlardan "erdoğan alternatiflerinden iyi devam etsin" anlamı çıkarmamızı beklemek ne büyük çaresizliktir.
  • merak ediyorum mehmet bey bu yazıyı kaleme alırken nasıl bir hissiyat içerisindeydi? ingiltere'den norveç'ten vs örnek verirken kendi ülkesinin vatandaşlarının açlıktan, parasızlıktan cebinde ölüm sonrası notu bırakarak geride çocuklarını yetim bırakmak pahasına intihar ettiği bir dönemi daha önce yaşamış mı acaba hiç?

    ben toplum adına kamu görevi olan sözde gazetecilerin artık bu şekilde gözümüzün içine baka baka yalanlar söylemesine tahammül edemiyorum. ülkenin 20 yılda geldiği her hal içler acısı iken özellikle gazetecilerin geldiği hali kabul etmek istemiyorum. türk basını bu olamaz, yazıklar olsun!
  • bu masalları akp ilçe başkanlarına bile yediremez ama hep birlikte yukarıya bakıp doymuş gibi yaparlar.
  • oksijen israfı
  • fiyat pahalı olduğu için alamamak yokluk değil mi, çocuğunun vitrinde gördüğü birşeyi alamamak o malın hiç olmamasından daha mı iyi yani mehmet?
  • anlaşılan iktidarın yeni taktiği bu. uçuyoruz, şahlandık söylemleri alıcı bulmayıca, “tamam iyi değiliz ama dünya açlıktan kırılıyor, biz karnımızı doyurabiliyoruz”argümanını dolaşıma soktular.
    iki gün önce türkiye’den amerika’ya döndüm. dolayısıyla türkiye’deki durumu da biliyorum.bugün bir rolex mağazasına girdim. vitrin bomboştu, önce kapalı zannettim, açıkmış. koca dükkada 4 tane en uyduruk model satışta. nedenini sordum. talep çok, üretim yetmiyor dedi. yani insanlarda para çok ve yatırım aracı olarak bu tür şeylere yöneliyor.kısaca derdin mesela rolex’se veya lüks arabaysa mal yok, ikinci elleri inanılmaz yüksek fiyatlı.ama gıdada filan hiçbir sorun yok. türkiye’de derdimizin lüks tüketim malları olmadığını, daha temel sorunlarımız olduğunu düşünürsek, mehmet barlas yine utanmadan demagoji yapmış diyebiliriz. ben türkiye’de,istediğim rolex veya vacheron constantin modelini bulamadım, porsche alacağım ama bulamıyorum diye dertlenen görmedim ama anlaşılan mehmet barlas’ın ve çevresinin en büyük sorunu bu .
  • mehmet barlas yaşlandıkça abdülkadir selvi'nin normal hali olan telefonu çıkarcı dayılara dönmüş. halbuki sen entellektüel görünen yandaşlardan biriydin ama senin de sonun abdülkadir selvi gibi olmuş. engin ardıç'ta bu seviyeye inerse yandaş cenahdaki yazarların telefonu çıkarcı dayıya dönüşme işlemi bitmiş olacak.
  • "...geçmişte hiç yaşanmamış krizlerin üstesinden geldik..."
    kriz yoksa nasıl üstesinden geldik, kriz var da üstesinden geldiysek niye hala kriz var.
hesabın var mı? giriş yap