• eğer ertelemezlerse telaşa kapılmadan plan yapıp ilk günün finalinden çalışmaya başlamasını tavsiye ederim 14 günlük bir plan maksimum çalışma temiz bir bitiriş.
  • covid-19 kuluçka süresi kadar süre vermişler işte. ama bilmedikleri bir şey var; kuluçka süresi sanıldığı gibi 14 değil 7 gün imiş. hadi yine iyisiniz avukat adayları 7 gün fazladan zaman vermişler.

    izahı olmayan şeyin mizahı olur.

    fatih sultan mehmet üniversitesi ne ara kurulmuş ben daha oradayım yalnız.

    o değil de ödev şeklinde yapılmıyor mu bu sınavlar çoğu yerde zaten? online sınavsa da 14 gün yeter gibi bence. hacettepe'de 2 vize 1 finalken bir başlıyordu sınavlar dönem bitene kadar boşluk yoktu. ha yine çalışmak istiyorlarsa verilsin zaman sanki atlı mı kovalıyor? at 1 ay ileriye. siz erken tatile çıkacaksınız diye sıkışmasın bebeler.
  • yahu kardeşim, vize final arası 1 gün bile olabilir. önemli olan ders dökümanları sağlanmış mı? ders işlenmiş mi? bunlarda sıkıntı yoksa, vize ile final arasındaki sürenin anlamı yoktur. hoca ve okul üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiştir.

    hepimiz öğrenci olduk evet. zamanında çalışmadık çoğumuz evet. ama "vize ile final arası 14 gün olmaz ühühü" diye bir ağlama olmaz kardeşim. akademik takvim belli, zaten öngörülen final tarihi belli, onun da önüne çektiler mi? öyleyse kısmen haklısın. vizelerin geç olması mücbir sebepleydi. ama bu süreç içerisinde atıyorum dönem şubatta başladı ve 14 haftalık ders işlenmesi tamamlandı ise, vize ile final arasındaki sürenin kaç gün olduğunun önemi yok. çünkü kağıt üstünde senin o dersi zaten düzenli çalışman gerek. atıyorum 7 haftalık süreç için olan vizeyi 11. haftada yaptılarsa, senin 7 haftalık konuyu değil, 11 haftayı da çalışmış olman lazım. evet yapmadık hiç birimiz ama durum bu.

    ders kaynakları verildi, ders düzgünce her hafta işlendiyse, normal olan durumdur. yönetmelikte "ara sınav ile dönem sonu sınavı arasında minimum x gün olmalıdır" diye bir madde yoktur.
  • vize ve final sınav tarihlerinin en az 1 ay mesafe olması gerekirken, 14 gün sonra final sınavı var. saçmalık ve rezalet. hemen bitireyim derdinde olan vakıf üniversitesi.
hesabın var mı? giriş yap