• atatürk havalimanının yıkılması üzerine siz kime sordunuz temalı tweet’lerdir. kaynak

    --- spoiler ---

    1912’de kurulan, osmanlı’dan miras alınan, dünyanın ilk 10 havaalanından birini yıkıyorsunuz. insan babasının malını bile yıkacak olsa kardeşine, akrabasına, eşine, dostuna danışır. siz bu milletin servetini yıkarken kime danıştınız? seçilmiş belediye başkanına sormadınız+++

    siyasetçilerine sormadınız, akademisyenine sormadınız, sivil toplumuna sormadınız. 16 milyona sormadınız. kime sordunuz? ortak akla başvurmadan, millete sormadan bunca büyük bir milli serveti tahrip eden akıl istanbul’un kutsallarını da yıkar. +++

    mehmet akif’in dediği gibi “hadi gel yıkalım şu süleymaniye’yi desen, iki kazma iki kürek, iki de ırgat gerek. ancak hadi gel yapalım şunu geri desen, bir sinan, bir de süleyman gerek”. covid’i bahane edip pistin üstüne hastane yaptınız, içi bomboş.+++

    atatürk havalimanı’na özel yapılmış metro yatırımını, marmaray’ı boşa çıkardınız. şimdi havalimanını park yapacağım diyorsunuz ama şehrin kuzeyinde tam 136 katı büyüklüğünde bir alanda doğayı, tarımı, ormanı katledip, imara açıyorsunuz. +++

    niyetinizi iyi biliyoruz. iki dozer bir ekskavatörle hayat pahalılığını, işsizliği, geçim derdini unutturmak, milleti tahrik etmek ve kaos yaratmak istiyorsunuz. ama nafile! ne kadar çabalarsanız çabalayın millet bu tahriklere gelmeyecek, hiçbirimiz bu tuzağa düşmeyeceğiz! +++

    hala bir parça vatan, bir parça millet sevginiz, bir parça istanbul aşkınız kaldıysa, durun! kararı aziz millete bırakın.

    --- spoiler ---

    edit: spoiler
  • uğur dündar: imamoğlu twit'leri bordo mavi klavye ile yazdı.
  • zorbalık karşısında haklı isyandır. ibb başkanı iken katıldığı bir tv programında, telefon ile bağlanan bakan'a istanbul'da yapılacak bir iş için beni ezip geçemessiniz diye bağıran bir erdoğan vardı. bugün aynısını kendisi yapıyor.

    edit:imla
  • zafer troller gelmeden yazalim: sahalara geri donen baskandir.

    dogrulari, net bir sekilde soylemistir.

    hatasini anladi, artik zafer ve ak trollerin gazina gelip harcamak bize yakismaz.

    maalesef begen ya da begenme bu adam kadar halki ilgilendiren konularda korkusuzca savasan baska biri yok.

    kanal istanbul, sari taksi terorune karsi tek basina mucadelesi, bogazici kararlari, gezi kararlari, saatlerin ileri alinmamasina kadar bir cok konu var.
  • sağduyulu açıklamalar,

    birinin tweetlerini, yazılarını, bla bla okurken yazanın şahsına göre değil, içeriğe göre değerlendirmek gerek,

    adamın ağzından çıkanlara bakılır, etiketine değil,

    hep akp, hep chp, hep imamoğlu doğru olacak değil ya,

    "akpliye sorsan : chpli diyorsa kesin yanlış, akpli diyorsa kesin doğru;
    chpliye sorsan tam tersi"

    önce bu mantığı yıkmak gerek,

    önce eğitim ama onun da,

    neyse ya ümidimi kırmayayım,
  • haklı açıklamalardır.

    belki 70-80 senedir iktidar olmamış chp'ye sürekli "siz yıkmayı bilirsiniz" diye işkembeden sallayanlar istanbul'un ortasındaki milli serveti yok ediyor.
  • özetle gündem hayat pahalılığı ve işsizlik.
    sünnî gündemler yaratarak esas gündemi halı altına süpürmeyin diyor.
    ve ayrıca ekliyor. babasının malını bile yıkarken insan çevresine sorar. siz kimin malını kime danışarak yıkıyorsunuz diyor.
  • ekşisözlük bir siki beğenmeme timi, gizli akitler, onlardan daha zekasız zafer trolleri, jahrein erlik uzantıları tarafından eleştirilen twitlerdir.

    bakın dikkat ediniz, ülkeyi yirmi yıldır yöneten akp, 50 yıldır yöneten sağ iktidar, ondan 40 sene sonra istanbul'u kurtaran parti ve imamoğlu, akp'yi eleştirdiği için ekşi başta olmak üzere aylardır tüm sosyal medyada eleştiriliyor. tiyatro, sahne, algı bu kadar.

    akplilerden bile beter soysuzlar olabiliyormuş onları da öğrenmiş olduk.
  • şu adamı ekarte etmek için el birliği ile uğraşıldı, fazlası ile gaza gelindi vs ama; “ben yaptım oldu” düzenine sessiz kalmamış, gayet de yerinde, gayet de haklı olan açıklamalar yapmış.

    özetle “konu değiştirmek adına yapmayacağınız şey yok ve kime sordunuz” temalı tweetler.
    bir yirmi yıl daha bunları yaşamak istemeyen, iyice düşünsün artık.
  • imamoğlu trabzon belediye başkanı olduğu için orada olan olaylardan habersi olduğunu anlayabildiğimiz tweetlerdir.

    sayın imamoğlu, atatürk havalimanı döneminizde taşınmıştır. adamlar üstüne hastahane yapmışlardır. uçak pistini tahrip etmişlerdir. geriye burayı yıkmaları kalmıştır. ve bu işe de şimdi girişmeye başlamışlardır.

    siz bu süreçte trabzon ile ilgilendiğiniz için konuya şimdi vakıf oluyorsunuz.

    sizden bir bok olmaz.
hesabın var mı? giriş yap