• kars kız ilk öğretmen okulu. 19 mayıs gençlik ve spor bayramı geçiş töreni.
    ilgili görsel.

    şöyle bir platformda eskiye dair fotoğraflar.
    edit: başlık haber sitelerine girdi.
    sorun mini etek, çıplaklık falan değil. buradaki sorun bambaşka bir olgu. kaybettiğimiz değerler, yaşam biçimimiz.
    not:imla
  • vaziyet alın şeriatçiler yolda
  • 1968 yılı türkiyesi'nin 2022 türkiyesinden ileride ve çağdaş olduğunu gösteren fotoğraf.

    memleketim kars'da çekilmiştir.

    akp'nin bizden neler çaldığını gösteren bir başka fotoğraftır.
  • kars değil mars mübarek.
  • dedesinin mezar taşını okumayan çomileri rahatsız eden, nihayetinde bugün geldiğimiz hale neden olan fotoğraf.

    dertliyim bu konuda yazayım... en yakın hatun arkadaşlarımdan biri(ydi), beraber içtiğimiz alkolün de hesabı yoktu, gezdiğimiz mekanın da. bir çomiye tutuldı, sokaklardan topladım, kafası bi dünya haldeyken. kıyafetleri vs. olsun gören bir daha bakardı beraber yürürken. güzel de hatundu. bu eleman önce tüm arkadaşlarından soyutladı, sonra tüm sosyal medya hesaplarını kapattırdı, sonunda da çarşafa soktu bunu.

    suadiye'nin göbeğinde büyüyüp, bağdat caddesi'ne 25 metre mesafede oturup, fransız lisesinden mezun olan hatun kayboldu. tam 12 senedir kayıp, sosyal medyada yok, arkadaş ortamında yok, haber alabilen yok. geçenlerde arkadaşım bu süre içerisinde başka birinin paylaştığı tek fotoğrafını kaydetmiş (onu da sildirmiş eleman) bana yolladı. şok oldum...

    bu, dedesinin mezar taşını okumayanlar böyledir. kendiyle tamamen zıt kafadakileri bir yolunu bulup kendilerine çevirmeye çalışırlar. eğitimin, kişiliğin, kendi ayakları üzerinde durma potansiyelinin düşük olduğu toplumlarda da başarılı olurlar.

    tüm kabahat atatürk'ün. hatay'ı yine alırdık be atam. sen sağlığına dikkat edip bir 10-15 sene daha yaşasaydın ne olurdu?

    çomilere not: medeniyet açık giyinmek değildir. iti kopuğun laf atmasından, linç etmesinden, taciz etmesinden korkmadan, kimse karışmadan istediğini giyebilmektir.
  • kayalar ortalama 200 yılda 1 cm toprak üretir. önlemi alınmayan erozyon bir yılda o toprağı süpürür bitirir. durum aynen bu.
    kadınlardan kızlardan hele kızlarımızdan utanıyoruz. konu din min değil.
  • şimdi etek medeniyet mi diyen andavallar doluşur. şimdiden söyleyelim medeniyet etek giymek midir? evet ulan etek giyebilmektir!
    şimdi bu resimleri görünce şaşırıyoruz ama adamlar için normal bir durummuş.
  • ne güzel ilerideymis memleketimiz. nereden mi anladık? tabi ki etek boyundan. bugün herkes mini etek giyse, 50 yıl ileriye atlarız anında.*
  • emekli öğretmen seyhan kuzubaş güngör albümündendir. kendisi bu ögrencilerin fen bilgisi öğretmeni.

    1968 yılında bu öğretmen adaylarını okutanlar arasında da yine bir kadın öğretmen vardı yani.

    öpüyorum ellerinden öğretmenim. tabii fotograftaki öğretmenlerin de. şimdiki fotoğrafları şurada mevcut o genç öğretmen adaylarından bazılarının.

    gençler bilmezz...o sene milli eğitim bakanı adalet partili mehmet ilhami ertem idi üstelik. şimdiki mahmıd beyin o günkü versiyonuydu. hani hakkını teslim edelim önce siyasal bilgiler mezunu idi. amma her ile imam hatip açmakla kafayı bozmuş bir bakanı o günlerin. insan düşünüyor... menderes'ten sonraki dönemde biz ezim ezim eziliyorduk masalı anlatanlar kim? tabii ki şu meşhur (bkz: yakın tarih anlatan akp'li)

    lan bi karar verin fetö 1960'lardan itibaren komünizmle mücadele derneği üzerinden aktif idiyse ve bakanlar da sizin imam hatipçi zihniyetinizdense sizi nasıl ezmiş olabilirler? o dağ senin bu köy benim sürgün üstüne sürgün yiyen ama inatla doğru bildigini anlatan bu öğretmenler ezilmedi hiç öyle mi?

    1958 senesinde bayraktar holding kurulmuş ve bu fotoğrafın çekildiği senede tıkır tıkır büyürken, siz mağdurdunuz öyle mi? lan brakk. ilim yayma cemiyeti, 1951 senesinde kurulmuşken siz mağdurdunuz öyle mi?

    neymiş? sonradan fetönün bugün gazetesinde ve zaman gazetesinde yazacak olan şulebaş hanım hapse girmişmiş. olum onu 15 temmuz'dan sonra siz de hapse tıkardınız, aynı nazlı ılıcak gibi...azıcık aklınız olsaydı. tıkmadınız da şahsının eşiyle rüyalı falan pek romantik tanışmasına aracı oldu diye devletin kanalında belgeselini yayınlattınız üstüne bir de! tarih affetmeyecek.
hesabın var mı? giriş yap