• bu yılda doğanlar liseye başladıkları yıl devamsızlık sınırı 20 günden 10 güne düşmüş, liseyi bitirdiklerinde ise tekrar 20 güne çıkmıştır. bundan da daha büyük bir lanet olamaz.
  • 87 kuşağından olmasam da, kesinlikle katıldığım inanıştır.

    88 kuşağından olan bendeniz tam da ilkokul 3. sınıfa geçtiği yıl, ilkokul 1-2-3'lere çantasız eğitim kuralı başlamıştı. bu şu anlama gelmekteydi ki, çocuklar okula çantalarıyla gidip gelmiyorlardı, çünkü kitaplarını eve götürmeyip okulda bırakıyorlardı. hadi ağırlık taşımaktan geçtim, bu hiç ödev verilmemesi anlamına geliyordu ki, işte bu nimeti 87liler kıl payı kaçırdı.. onlara hep acırdım.. gerçi sadece 1 yıl uygulandı bu, ama olsun..

    tam ben ortaokula başladığım yıl, bizim okulun ortaokullar için olan formaları değişti. biz çok daha rahat ve fiyakalı bir kılıkta gezinirken, 87liler bu uygulamayı yine kıl payı kaçırmıştı.. gördükçe o takım elbise bozması formaların içinde.. onlara hep acırdım..

    bunun gibi birçok şey tam hatırlayamadığım.. küçük ama etkili..

    ve lisede ben de bu lanetli kuşağa katıldım, hazırlığı atladığım için.. ta o zaman farkındaydım bu lanetin, biliyordum çok kötü şeylerin başıma geleceğini.. biz lise sona geçtiğimiz yıl, her yıl öss'ye daha iyi konsantre olabilmeleri için lise sonlara ikinci dönemi resmen tatil edip evlerine gitmelerine izin veren* sevgili okulum, birdenbire bu uygulamadan vazgeçiverdi.. biz de son aylarımızı eşekler gibi derse girip yazılı çalışarak geçirmek zorunda kaldık..

    dahası, tam bizden sonraki dönem (88liler) össye gireceği yıl, öss sistemini değiştirdiler! ..ki bence yeni sistem eskiye göre çalışanla çalışmayanı daha bir ayırıcı, özellikle fen lisesi gibi sayısal dersleri daha ayrıntılı şekilde işleyen okulların öğrencilerinin işine yarayan bir sistem (gerçi bu biraz göreceli oldu ama olsun).. yani lanetli 87liler bunu da kaçırdı.. ben de onlarla tabi.. ayrıca o yıl herkes can havliyle tercih yaptığı için, taban puanlar da epey yükseldi.. sürünün 87liler!!

    ayrıca, tam bu 87liler össye girdikten sonraki yıl, tam 12 tane mi ne yeni üniversite ile birlikte bir sürü yeni kontenjan açıldı, taban puanlar yerlere indi.. bir tane bile yok tanıdığım o yıl össye girip de istediği bölümü kazanamayan.. 87 dönemindeyken okulda denemelerde hep sonuncu olup öss'de de batıran arkadaş, akdeniz tıpa girdi 88liler dönemindeki öss'de.. öyle birşey yani..

    çok dertliydim bu konuda sözlük.. kendimi paranoyak sanıyordum, ne çok sevindim bunu farkeden birilerini daha görünce.. 88 baldır. o dönemle bağımı hiç koparmamalıydım.. hala lanet sürüyor.. bak, ekonomik kriz tam da benim mezuniyetime denk geldi.. şansınıza sıçayım 87liler! beni de gümbürtüye getirdiniz!!
  • ortaokulda anadolu liseleri sınavı kaldırılmış ve benim zavallı neslim ilkokulu okuduğu yere devam etme zorunluluğunda bırakılmıştır.

    lgs'de düşük kontenjanlara tabi tutulmuş, lisede de sadece 4 sınıf olarak okumuştur. 88liler 6 sınıf, 89lulardan itibaren de 8 sınıf gelmeye başlamıştır liseme.

    son ve diğer senelere göre aşırı kolay olan öss'ye girmiş, bir önceki yıl aynı puanla çok daha iyi yerlere girebilecekken o yıl çoğu yeri tutturamamıştır.

    üniversite de daha bitmedi kesin bi mallık çıkar.
  • lisede hazırlık okumuş 87'liler 2005 öss'den sonra sistemin değişeceğini öğrenmeleriyle ertesi seneki sınava girmeyi göze alamamış ve boktan da olsa bir yere kapağı atabilme çabasına girmişlerdir. sevmediği işi yapmak zorunda olan yurdum gençleri arasında yüzdeleri daha fazla olacaktır.

    ha benim neslim en iyisidir tribi için hep şunu kullandım:
    hacı 1987'nin laneti 1789 dan geliyor, hani 1'i at sayıyı ters çevir falan.*
  • pentagram'ın da kurulduğu sene 1987 olduğuna göre bu inanış hurafedir, vesvesedir, lâf-ı güzaftır.
  • eğitimden mahrum kalan gençliğinin feryadıdır.
hesabın var mı? giriş yap