• beşiktaş'ın 24 galibiyet, 7 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile ligi şampiyon bitirdiği sezondur.

    http://www.turkfutbolu.net/tumligler/1994-95.html
  • trabzonspor ligin ikinci devresinde sadece 1 maç kaybetmiş ve lider beşiktaş'ın ensesinden ayrılmamışsa da, beşiktaş sezon başından itibaren sürdürdüğü istikrarını bozmamış ve şampiyon olmuştur.

    galatasaray ligin ilk devresini lider kapatmış ancak daha sonra peşpeşe gelen samsun antep antalya ve üzerine fenerbahçe mağlubiyetleri ile zirveden kopmuş ve ligi liderin 10 puan gerisinde 3. sırada noktalamıştır.

    fenerbahçe de ligin ilk devresindeki fazla puan kayıpları sonucunda zirve yarışından erken uzaklaşmış, ligi 4. sırada bitirmiştir.

    http://www.tff.org.tr/…aspx?pageid=558&hafta=34#grp
  • sanırım petrolofisi'ni son gördüğümüz tablo bu olmalı

    edit: bir kaç arkadaştan mesaj gelmiş. "petrolofisini ilk gördüğümüz tablo da buydu, zaten bir sezon oynadı diye" (iyi niyetli mesajlar bunlar, teşekkür ederim) ama benim son tablo dememde ki neden, gördüğümüz puan tablosunun 34. yani son haftaya ait olmasındandır.
  • nostalji güzel şeydir.

    beşiktaş'ın son maçtaki kadrosu aşağıdaki şekildedir.
    http://www.tff.org.tr/….aspx?pageid=397&macid=50653
    mke ankaragücü 0 - 0 beşiktaş

    1. raimond auman
    2. recep çetin
    3. mutlu topçu
    4. serdar topraktepe
    5. fehmi alpay özalan
    6. oktay derelioğlu
    7. evjdlfur gjafar sverrisson
    8. riza çalimbay
    9. mehmet özdilek
    10. ali kurtuluş gültiken
    11. ali riza sergen yalçin

    trabzonspor'un son maçtaki kadrosu da aşağıdaki gibidir.
    trabzonspor 3 - 2 petrolofisi

    1. nihat tümkaya
    2. mehmet ipek
    3. okan özke
    4. osman özköylü
    5. cengiz atila
    6. abdullah ercan
    7. chota arveladze
    8. ünal karaman
    9. ogün temizkanoğlu
    10. hami mandirali
    11. artchil arveladze

    galatasaray'ın son maçtaki kadrosu aşağıdaki gibidir.
    http://www.tff.org.tr/….aspx?pageid=397&macid=50650
    zeytinburnuspor 3 - 7 galatasaray

    1. nezih ali boloğlu
    2. okan buruk
    3. bülent korkmaz
    4. sedat balkanli
    5. hamza hamzaoğlu
    6. tugay kerimoğlu
    7. arif erdem
    8. saffet sancakli
    9. hakan şükür
    10. suat kaya
    11. kubilay türkyilmaz

    fenerbahçe'nin ligin son maçındaki kadrosu aşağıdaki gibidir.
    http://www.tff.org.tr/….aspx?pageid=397&macid=50658
    fenerbahçe 2 - 0 gaziantepspor

    1. rüştü reçber
    2. deniz uygar
    3. semih yuvakuran
    4. müjdat yetkiner
    5. ahmet oğuz çetin
    6. kemalettin şentürk
    7. ilker yağcioğlu
    8. feyyaz uçar
    9. aygün taşkiran
    10. bülent uygun
    11. aykut kocaman

    kaynak: tff
  • önceki sezonların aksine 16 takımla değil de 18 takımla oynanan annemizin ligi. sezon sonunda osvaldo nartallo'nun petrolofisi, sezona fernand coulibaly, evariste dibo ve emmanuel duah gibi yabancılarıyla fırtına gibi giren adana demirspor ile kadro zafiyeti taşıyan zeytinburnuspor bir alt lige düşüyordu. ayrıca bu sezon 80'lerin sonu 90'ların başına damgasını vuran kolej takımı beşiktaş'ın şampiyon olduğu son sezon olacaktı. sezonun flaş transferlerini yine fenerbahçe gerçekleştirmiş bunlardan feyyaz uçar elinden geleni yapsa da sezon başı tsyd maçlarında sakatlanan danimarkalı frank pingel tam bir hayal kırıklığı yaşatmıştı.
  • 8. haftasında o güne dek şampiyon olmuş 4 takımın da beraberlik aldığı sezon. sezona galatasaray, fenerbahçe ve beşiktaş cine5 ile anlaşarak girmiş ve artık bu takımların iç saha maçları şifreli kanalda yer alacaktı. sezona trabzonspor ilk 3, fenerbahçe ilk 4 ve beşiktaş ile galatasaray da ilk 5 haftada galibiyetlerle başlamıştı. fenerbahçe'nin 4. haftadaki kocaelispor'u 5-1 yendiği maçta semih yuvakuran'ın müthiş golü vardı. 3 gün sonraki cannes maçında ise 4-0'lık mağlubiyetle tepetaklak gitmeye başladı. ardından da van deplasmanında son dakika golüyle gelen mağlubiyet (kurthan)
    galatasaray ilk puanını 6. haftada samsun'da bırakırken rahmetli sedak balkanlı'nın son dakika kafa golüyle 2-2'lik eşitliği sağladı. beşiktaş ise 6. haftada bursaspor'u konuk etti. bursaspor'da teknik direktör nevzat güzelırmak ile yollar ayrılmış, takımı sahaya yardımcı antrenör nejat bijediç çıkarmıştı. 84. dakikada mususi'nin golüyle bursaspor 2-1 galip geliyor ve beşiktaş da puan kaybediyordu.
    7. haftada çift derbi vardı: 2 ekim 1994 galatasaray beşiktaş maçı ve 2 ekim 1994 trabzonspor fenerbahçe maçı 2 maçı da ev sahibi takımlar son dakikalarda bulduğu gollerle kazandı. sezonun ilk 7 haftası sonunda g.saray 19, f.bahçe-beşiktaş-trabzonspor'un 15'er puanları vardı.
  • beşiktaş'ın, sahasında gaziantepspor'u ertuğrul ve oktay'ın golleriyle 2-0 yenerek bitime 2 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği sezondur.
  • aktif olarak takip ettiğim ilk sezon.

    petrolofisi takımını çok sempatik bulur ve desteklerdim. zeytinburnuspor, vanspor gibi şimdilerde süper lig'e çok uzak takımlar da vardı.
hesabın var mı? giriş yap