• trabzonspor, fenerbahçe, beşiktaş ve galatasaray'ın tarihlerinin en iyi kadrolarından biriyle mücadele ettiği sezondur.

    o sezon trabzonspor evinde bursa'yı 3-0, dardanel'i ve van'ı 4-0, gaziantep'i 5-0, zeytinburnu'nu 6-1 yenmiştir. deplasmanda antalya'yı 3-0, zeytinburnu'nu 5-1 mağlup etmiştir.

    fenerbahçe antalya, dardanel, samsun ve zeytinburnu'nu evinde, gs ve sarıyer'i deplasmanda 4'lük, van ve altay'ı evinde, zeytinburnu ve antalya'yı deplasmanda da 5'lik, denizli'yi evinde 7'lik etmiştir.

    galatasaray ankaragücü, sarıyer, zeytinburnu'na 4, istanbulspor ve gaziantep'e 5, altay'a 7 fark atmıştır.

    beşiktaş evinde 9, deplasmanda 6 kez toplamda 34 maçın 15'inde +3 farklı galibiyet kazanmıştır.

    gs'da hagi ve tugay liderliğinde, hakan şükür, ilie, arif forvet hattında,

    beşiktaş'da mehmet özdilek ve sergen liderliğinde, oktay, amokachi ve ertuğrul forvet hattında,

    trabzonspor'da ünal, ogün, abdullah liderliğinde şota, fatih tekke, hami forvet hattında,

    fenerbahçe'de okocha liderliğinde, saffet, kostadinov ve bolic forvet hattında forma giymiştir.
  • futboldan çok anlayan ali şen'in, ligin 20. haftasında lider galatasaray'ın sadece 3 puan gerisinde olmasına ve ilk kez katıldığı şampiyonlar ligi grubunda 7 puan toplamayı başarmasına rağmen lazaroni'yi kovarak, fenerbahçe adına içine ettiği sezondur. lazaroni sonrası göreve gelen rıdvan-veselinoviç ikilisi sezonu galatasaray'ın 9 puan arkasında 3. sırada bitirmiştir.
  • beşiktaş'ın sezon boyunca gs'ı hep minimum 5 puan geriden takip ettiği, 1 hafta bile lider olamadığı, hatta hiçbir hafta aradaki farkı 1 maça bile düşüremediği, baştan sona gs dominasyonu ile geçen ama buna karşın bjklilerin hangi akla hizmet "şampiyonluğumuz çalındı" dedikleri anlaşılamayan sezon. ha bu arada balık hafızalılar veya yaşı yetmeyenler bilmez, bjk o meşhur vanspor maçından sonraki isyanının karşılığını sonraki haftalarda misliyle almıştır ve en az 4-5 maçı eyyamlarla götürmüştür.
  • rasim ozan galatasaray sike yaparak sampiyon oldu demisse, galatasaray'in en temiz sampiyon oldugu sezondur.

    ben fenerbahceli'yim. ve sevgili renktaslarima seslenmek istiyorum. bu tek hucreli sahsin dolmusuna binmemek lazim. kayikcinin kayigina binin daha iyi.
  • galatasaray sezona 4 maçta 7 puanla başlamıştı. 4. hafta fenerbahçe'ye ali sami yende 4-0 yenilmiştik.

    ertesi hafta sarıyer maçında 4-0'a rağmen tribünler tıklım tıklım doluydu. o maçla beraber ard arda galip gelen galatasaray, gaziantep ve istanbul'ü 6-1, altay'ı 8-1, zeytinburnu'yu da 5-2 yenmişti.

    ilk yarıyı 50 golle kapatmıştık ve hakan şükür 20 gol atmıştı.

    beşiktaş ile içerde oynadığımız maç 2-1 iken okan buruk penaltı yapmıştı ve 2-2 bitmişti.

    fenerbahçe, bizi ilk maçta 4-0, ikinci maçta 3-2 yenmişti. iki maçta da hagi oynamamıştı.

    istanbulspor maçını galatasaray 2-0 öne geçmiş, maç 2-1 iken galatasaray'ın mutlak penaltı verilmemiştir.

    özet görüntüleri youtube'da var. vahap beyaz, maçı galatasaray'a verecek olsa 2-1'ken bariz penaltıyı verir maç da 3-1 olurdu. herhalde 95. dakikaya kadar beklemezdi.

    penaltıya gelince, penaltı penaltı değildir diyebiliriz. ama vahap beyaz pozisyona çok uzaktadır. o yüzden de müdahaleye penaltı vermiştir.

    o hafta maç berabere bitse puan farkı 3'e inecektir. beşiktaş, galatasaray'ı yenemediği için ertesi hafta da fark aynı kalacaktı.

    o maçla alakalı sorunu olan da açıp özeti izler. amokachi'nin kırmızısını da penaltıyı da görür.

    bunun dışında 1997 galatasaray'ı belki de tarihin en iyisidir. pas futbolu, rakibi sahasına hapsetmesi ve baskısı her an gol gelecek dedirtirdi.

    tabi hakkını yemeyelim rasim kara'nın beşiktaş'ı da o sezon iyiydi. hatta uefada son 16 turuna kadar gitmişlerdi. amokachi, ertuğrul, oktay, sergen, yankov, letchkov, mrmiç, alpay vs gibi oyuncuları vardım en büyük hatayı rasim kara'yı sezon sonu yollamaları diyebilirim.
  • o sezon sıralamadaki ilk dört takımın (dört büyüklerin) toplam averajı +216'dır. tarihte bu toplamın +150'yi geçtiği bile nadiren görülür. örneğin geçtiğimiz sezon başakşehir +31 averajla şampiyon olurken, o sezon trabzonspor +40 averajla dördüncü olabilmişti.
  • türk futbol tarihinin kara sezonu. galatasarayın toplam 16 penaltı golü attığı, istanbulspor ve beşiktaşa karşı peşpeşe iki hafta kazanılan tuhaf penaltılar sonrası vahap beyaz - ahmet çakar şerefsizsin galatasaray tezahuratını ortaya çıkartan, 26 ocak 1997 vanspor beşiktaş maçında metin tokat beyefendinin voleybolla futbolu karıştrdığı, şampiyon olamayan teknik direktörün kovulduğu bir ligde olduğumuz için bu kritik hakem kararları olmasa uefa şampiyonluğuna giden sürecin daha başlamadan biteceği, mehmet ağarın hakemler üzerindeki etkisinin büyük olduğu, iyi gün seyircisi olan galatasaray seyircisinin utanmadan arlanmadan kutladığı ve şaibe yok dediği karalar karası bir sezondur.

    edit: galatasaray seyircisi iyi gün seyircisidir. daha 4. haftadaki ali sami yen'de fenerbahçe'ye 4-0 kaybedilen maçta tribünlerin hep bir ağızdan terim istifa diye bağırdığı bir sezon olmuştur bu.
  • forma sırtına isim yazılması ilk kez bu sezonda yapılan avrupa kupası maçları ile başlamıştır.
  • baktim 30 eylül'de de aglamislar. sirayla gelip aglarlar herhalde. ts ve fb taraftarlarinda böyle bir olay yok bu arada. bjk taraftari evrenin ve paralel evrenlerin en magdur taraftari amk.

    lan ilk 4'teki takimlarin kadrolarini saydin mi o dönem? tugay dedigin adam senin sergen'i ikiye katlar üce böler.
  • şikeleri ve teşvik primleri tescillilerin gelip ona buna laf atmaya çalıştığı başlık!
    arkadaşlar siz şikeleriniz sebebiyle avrupadan bile kovalandınız unuttunuz mu??
    önce bi kapınızın önünü süpürün inekler!

    birileri de kendi 100.yıllarına bakmadan kalkmış anlı şanlı şampiyonluklara bok atıyor şerrefli 2.ler!

    galatasaray o ve sonraki 3 sezon ezeee eze, bağırtaa bağırta şampiyon oldu!
    hele 2000 yılında sadece sizi değil tüm avrupayı da kanırttı!
hesabın var mı? giriş yap