• yaklaşık 4 yıllık turkcell superonline fiber internet abonesiyim ve sözleşmem yarın itibariyle sona eriyor. hem sürekli yaşadığım hız sorunlarına çözüm bulamamaları, hem de buna rağmen taahhüt yenilemede fiyat artışı teklif ettikleri için taahhüt yenilemekten vazgeçtim ve türk telekom'a abonelik başvurusu yaptım. bir aksilik olmazsa yarın türk telekom bağlantıyı kuracak ve superonline ile yollarımı ayıracağım.

    dün telefonda superonline müşteri temsilcisi ile görüşüp iptal talebimi aktardığımda sözlü talebimi alıp bir dilekçe ve kimliğimi mail atmamı istedi. ben de online dersler vs. için yoğun bir şekilde internet kullandığımdan dilekçemde sözleşme bitim tarihim olan 04.09.2020 günü hizmetimin sonlandırılmasını ve sözleşmenin yenilenmemesini talep ediyorum diye belirttim.

    az önce sms ile ileri tarihli iptal talebi alamadıklarını, tekrar talepte bulunmam gerektiğini bildirdiler.

    müşteri hizmetlerini tekrar aradım ve böyle bir uygulamaları olduğunu, dilekçede sadece iptal ettirmek istiyorum yazmam gerektiğini söyledi. iptal işlemi de maksimum 72 saat içinde gerçekleşiyormuş ama daha erken de olabilirmiş.

    şimdi ben dün iptal etmek istiyorum yazsaydım ve bunlar hemen işleme alsaydı ben sözleşmem devam ederken 2 gün internetsiz kalacaktım.

    şu an itibariyle tekrar dilekçe göndersem ve hemen işleme almayıp 72 saat bekleseler bu sefer sözleşme sonrası kullanım oluyor ve gün bazında ücretlendirme yapılıyormuş. ben neden kullanmayacağım internetin parasını ödeyeyim?

    4 yıl önce telefonla başvuru yaptığımda 1-2 saat sonra gelip interneti bağlayan superonline şimdi konu iptal olunca neden bu tür zorluklar çıkarıyor aboneye?

    bir sürü işim gücüm arasında defalarca dilekçe mi yazacağım ben sizlere? benden 1 tl alacağınız kalsa mahkemelik olacakken ben niye 1-2 günlük ekstra kullanımı gereksiz yere size ödemek zorunda kalayım? ki muhtemelen taahhütüm bittiği için onu da yüksek bir fiyattan hesaplayıp gider ayak iyice bir öpeceksiniz beni.

    4 eylül tarihli iptal talebim işleme alınmaz ve bana fatura çıkarılırsa, elimdeki tüm kayıtlarla hem btk ya hem de tüketici hakları hakem heyetine başvurup hakkımı sonuna kadar arayacağım.

    gerçekten yazık, bu kadar büyük firmaların üç kuruş için böyle taklalar attığını görmek çok yazık.

    tanım: adı süperonline olan ama bir süperliğini görmediğimiz sözde internet servis sağlayıcısının iptal talebinde bulunan müşterisinin karşısına çıkardığı saçma zorluklar sonucu oluşan rezalet.

    edit: dün buraya ve btk ya yazdıktan sonra bugün genel müdürlükten telefon edip hiçbir şey olmamış gibi iptal talebimi işleme alıp sonuçlandırdılar. telefondaki bayana btk şikayetim için mi aradınız dediğimde hayır ondan haberim yok tesadüf oldu dedi ama ben yine de btk ve burdaki şikayetin etkili olduğunu düşünüyorum. yoksa dün yeni dilekçe isteyen firma bugün neden durduk yere kendi arayıp işlemi yapsın ki?
  • türkiye'deki en sıkıntısız tek internet sağlayıcı hakkında olmadan açılmış rezalet.

    5-6 senelik türk telekom/dsmart/turknet gibi saçma sağlayıcılar ve 12 senelik superonline deneyimi ile yazıyorum bunu.

    inşallah türk telekomu kapatmaya kalkmazsın çünkü bu sefer gerçekten rezalet çıkacak karşına.

    2 günlük internet için ödeyeceği 5-6 lira için bu kadar uğraşacaksan keşke daha erken iptal talimatı verseydin zira seni iptal için aradıklarında 25 mbit-75 tl şeklinde başlayan teklifleri sıralayacaklardı.
  • sizce burda sorun 5-6 tl mi? ben tüketici olarak üzerime düşen her şeyi sorunsuz bir şekilde yapmışken sudan bir sebeple işimin yokuşa sürülmesi mi?

    benim sözleşmem 4 eylülde bitiyor ve ben 4 eylülde kapanmasını istiyorum hizmetimin. bu gayet açık, net ve haklı bir talep.

    btk ya da an itibariyle şikayette bulunduğum rezalettir.
  • operatörler arası geçiş yaparak sadece parazitinizi değiştirmiş oluyorsunuz. bununla beraber merkezi yerlerde belki çok farketmiyor ama şehir dışı, köy kasaba yahut küçük şehirlerde yine kötünün iyisi turktelekom.
  • gayet de rezalet gibi rezalettir.

    aynısının bir benzerini türk telekomla yaşıyorum ben de şu sıralar. benim de taahhüt bitiş tarihim 4 eylüldü ve 4 eylül günü itibariyle internetimin iptal edilmesini istediğimi belirten fax çektim. fax çekişimin ertesi günü interneti iptal ettiler. sorunca da dilekçe aynı gün işleme konur diyorlar. taahhüt bitmeden iptal edildiği için bir de cayma bedeli kiteliyorlar. gönderdiğimiz dilekçenin içeriğinin hukuki bağlayacılığı var. bu yüzden o dilekçeye hangi tarihte iptal edilmesini istiyorsanız onu yazın. o dilekçeye uymak zorundalar. ileri tarihli iptal işlemi almıyoruz saçmalığı da müşterileri bağlamaz. çünkü hukuken ileri tarihli bir işlem için önceden dilekçe verilebilir. kafalarına göre yasal dayanağı olmadan şirket olarak karar alsalar bile bizi bağlamıyor. btk'ya gerekli şikayette bulunun ve onların hatası yüzünden size çıkarılan faturadaki ekstra ücretleri kesinlikle ödemeyin.
  • an itibariyle btk üzerinden de şikayetimi sundum. 4 eylül 2020 günü akşamı modemin ve tv kutusunun fişini çekip kullanımımı sonlandıracağım. sonuçta ne zaman kullandığım vs. hepsi kayıt altında.

    btk çözüm olmayıp faturalandırma yapılırsa da hakkımı tüketici hakem heyeti nezdinde arayacağım.
hesabın var mı? giriş yap