• ben o dönemi de yaşadım, gördüm. yalan falan değil.
  • interneti türkiye’de yoğun olarak ilk kullanan nesil olan 80-90 arası doğumlular ak parti öncesi dönemde çocukluklarını ve ilk gençliklerini yaşadılar. haliyle metropolleşmemiş şehirlerin mahallelerinde sokakta oyun oynayabildiler, renkli tv izlediler, kişisel bilgisayarların, internetin, oyun konsollarının ve sonunda cep telefonlarının doğuş ve yükselişine şahit oldular. hep bir ilerleme, modernleşme hissiyatı hakimdi. yüksek nüfusun şehirler üzerinde oluşturduğu baskıyla gelen gecekondulaşma, ulaşım problemleri, ekonomik problemler, siyasetteki saçmalıklar, yükselen pkkyı duyuyorduk fakat bizim yaşamımızı etkileyen bir seviyede değildi. topumuzu, misketimizi alır çıkardık, mutluluk bizi kapıda bekliyordu. kısaca o zamanki türkiye şu ankinden çok daha gelişmemiş, fakir ve vizyonsuzdu ama interneti ilk ele geçiren kitle o günleri çocukluk ve gençlik güzellikleriyle hatırladığı için günümüzdeki 80 ler ve 90 lar sempatizanlığı oluştu
  • yalan sensin, 2002 öncesi türkiye de sana girsin denilesi *örtbas çabasıdır.
  • ilk mülteci, ilk sığınmacı, ilk yasadışı göçmen bu ülkeye ayak bastığında değişti her şey. 2002 mi yoksa sonrası mı bilmem ama namusumuzu ilk o zaman kaybettik.
  • daha güzel değildi kesinlikle ama bazı şeyler daha güzeldi. önümüze bakmak gerekir geçmişle saplantılı olmaya gerek yok . daha güzel günler göreceğiz
  • şu yaşanılan dönemden bin kat güzeldi
  • yalan değil, gerçektir. bugünün %52'si artık o zamanın yüzde kaçıysa, onların dedikleri olmamışken türk halkı atatürk türkiyesi'yle son derece mutluydu. keşke bu akp'li kesim hiç kazanamasaydı, onlar yüzünden hayat kalitemiz düştü. 20 senedir balkon konuşması diye futbol maçında takım tutar gibi parti tuttukları için şu anda eti 500'e, peyniri 300'e alabiliyoruz, kiralar 15-20 binlere çıktı. hepsi %52'nin eseri. 2002 öncesi bunların varlığını da çok fazla görmüyorduk gerçi, ne mutluyduk.

    şimdi, affedersiniz, cumhuriyetin 100. yılını kutlamayı iptal etmeye gidecek kadar şaşırmış durumdalar!
  • 2002 oncesinde siyasiler bir halt ettiklerinde, bu duyulursa rezil olurlardi. medya da surekli aciklarini arardi. bu, bir denge unsuruydu.

    2002 oncesinde siyasiler yolsuzluk yapmamis olsalar da yargilanabilir, sucsuz ise aklanabilirlerdi.

    2002 oncesinde de yargi elbette mutlak adil degildi ancak cok cok daha adil ve guvenilirdi.

    2002 oncesinde insanlar daha ahlakliydi. yalan elbette yine boldu ama bu kadar degildi. yalani ya da uckagidi ortaya cikan utanir, utandirilirdi. aklindan kotu fikirler gecen biri bile "yahu rezil oluruz" diye vaz gecerdi.

    2002 oncesinde her yer bugunden daha yesildi.

    daha sayarim da yoruldum.
  • daha adil ve demokratik olduğuna inandıkları ütopyalarda yaşadıklarını iddia eden suserların üşüştüğü hede.
  • çok güzel midir tartışılır tabii, türkiye hiçbir zaman bir isviçre olmadı sonuçta ama kesinlikle günümüzden çok daha güzeldir. sistemin daha iyi işlediği, insanların ülkesine güvenlerinin daha yüksek olduğu ve beyin göçünün daha az seyrettiği zamanlardır. bunlar bile en azından günümüze nazaran geleceğe daha bir umutla bakan türkiye manzaralarının 2002, 2007 ya da 2013'den önce var olduğunu gösterir. tarihi istediğiniz gibi seçin burada.
hesabın var mı? giriş yap