• kesinlikle vazgeçilmeyecek eylem.
  • 2009 yılına kadar henüz bu iki eski grup kadar efsane grup çıkmamış olmasıyla açıklanabilir.
  • zamanını aşan müzik yapan dehaların, onları dinleyenler, müziklerini anlayanlarla devam eden, edecek olan eylem. yaşadıkları yıllar içinde bu denli büyük deha gösteren insanların, yüz yıl bile geçse hala bilenler için değerli olduklarının kanıtıdır.
  • 300 yıl sonrada diyebiliyorsak ne mutlu diyene. zaten halen beethoven, mozart, bach diyoruz. evrensellik bu işte ya. led zeppekinde deriz, pink floydda deriz, camel da deriz. üstüne tüm progresive camiasını eklerip 70 ve 80ler deriz. sanki yeni nesil gruplar bunlarden etkilenmemiş.peh.
  • (bkz: ne diyem mahmut mu diyem)

    edit: zaman ötesine gönderecek birşey yok bunda, mal başlığa mal cevap. tartışmasının bile yapılmaması gereken, zamanları, teknolojileri aşmış, iki dev hakkında hadi ileri geri konuşuyorsun, zaman vermek ne ola ki ? müzik ne zamandan beri duygulara hitap etmiyo da moda (!) ya hitap ediyor ?!
  • bir de bunun beethoven mozart diyeni var. ulan 1000 yil gecmis.ilerleyin artik. hala giygidi giygidi keman falan. degil mi?
    degil a.k.
    gariban adamin elestirdigi konulardandir iste bu da. muzigi insanligin varolusundan beri suregelen sanatlardan biri degil de sanayi devrimi sonrasi toplumlari surukleyen topu topu ~100yillik populer kulturun bir ogesi sanmak da cahillik hakikaten. asktan bikabilir misin? nefretten, uzuntuden bikabilir misin? bikamazsin. bir insan, iste bu gruplarla duygularini ifade ediyorsa bikmaz, bikamaz. sen baska sekilde ifade ediyorsundur o ayri ama o zaman da bu yaptigina bok atmak denir.
  • milenyuma 991 kala böyle rezalet görülmedi...
  • harika bir müzik zevkine sahip olmaktır. pink floyd zamanının ötesinde yaptığı müziği ile daha çok yıl "denilicek" , page soloları eşliğinde zeppelin ile daha çok uçulucaktır.
  • 2009'da hala billie holiday, muddy waters demek varken sözü geçmeyecek duruş, durum tespiti. hatta bunları diyen bir de zeki müren'le radyo günleri ve markos vamvakaris diyorsa tadından yenmez. hele bir de nina simone de diyorsa, bağrımıza basmamız icap eder.
  • eğer insanlar gerçekten bu mantalitedeyse, insanların müzik zevki adına gurur duyulması gereken şeydir.
    insanlar keşke demet, petek, serdar yada britney, 50 cent vb. gibi içi boş şeyler dinliyeceklerine, bu grupları dinleyip (bkz: utopya) (evet ütopyanın daniskası) günümüzde müziğin değerini korumasını sağlasalar. keşke çoğunluk böyle düşünse de, müzik de o zamanki kalitesini koruyabilse.
    son dönem müzik grupları/sanatçılar arasında birçok başarılı, güzel parçalar üreten grup vardır benim de dinlediğim çok grup/sanatçı var, ama hangisi led zeppelin, pink floyd ve 70lerdeki diğer gruplar kadar etkileyici oldular? hangileri bu gruplar kadar kalıcı olacaklar?
    şahsen aklıma cevap gelmiyor...
    yazılması gereken birçok güzel şey daha önce öbür suserlar tarafından zaten söylenmiş. bu yüzden çok fazla uzatmayacağım.
    sadece led zeppelin, pink floyd ve 70ler dinleyenler için değil, klasik müzik dinleyenler için de geçerli olan, günümüz müziğinde aradığı kaliteyi bulamayıp, gerçekten kalıcı olan müziği dinlemeye devam eden insanların dediği şeydir.
    efsanelerin kolay kolay silinmeyeceğinin farkında olup, efsanleri bırakamamaktır.
hesabın var mı? giriş yap