• beklendiği üzere phil heath'in kazandığı yarışma. kütük beli ve asimetrik kaslarıyla jay cutler ikincilikle yetindi.
    adamım kai greene ise üçüncü oldu ki, önümüzdeki senelerde çok daha iyisini göreceğiz kendisinden.

    dennis wolf gibi bir genetik harikasının ise 5. kalması üzücü.
  • ilk 10 listesinin şu şekilde sonuçlandığı müsabakadır:

    1. phil heath
    2. jay cutler
    3. kai greene
    4. victor martinez
    5. dennis wolf
    6. dexter jackson
    7. toney freeman
    8. brandon curry
    9. ronny rockel
    10. hidetada yamagishi

    denis wolf'un bir kuş için bile fazla olabilecek kanatları dahi onu 5. sıranın yukarısına taşıyamamıştır. sanırım sebebi aynı kanatların bel bölgesinde gereğinden fazla bir kalınlığa sebep olmasıdır. her ne kadar define olsa da bel kalınlığı jüri tarafından eksi puan olarak kaydedilmektedir. ayrıca ronnie coleman'ınkini andıran geniş ve uzun diyaframı vucüdunun dışında durmaktadır ki, bu yan pozlarda göze hoş görünmemektedir.

    kai green hak ettiği bir üçüncülük almıştır. ama o saçı değiştirmediği sürece 1.'liği unutsun derim.

    ön poz ikili biceps pozunda jay cutler ile phil heath'in karşılıklı pozları izlendiğinde jay'in yüzündeki 2. olacağını kendisinin de bildiği ifadeyi görmek mümkündür. jay cutler her ne kadar bu müsabakada 2. likle yetinmiş olsa da son yıllarda mr olympia'yı domine etmiş ronnie coleman, dorian yates gibi isimlerden sonra kendisine bu tarihte önemli bir yer edinmiştir.

    ve phil heath yarışmadaki birinciliğini açık ara farkla hak etmiştir. her anlamda en yakın rakibi jay cutler'dan daha iyi bir genele sahip vücüdu ile 2012 yılında da göz dolduracak bir performansla podyumdaki yerini alacağını belli etmektedir.

    bu arada belirtmekte fayda var yarışmanın 1.si phil heath ile 2. jay cutler çok samimi iki arkadaştır. ayrıca jay phil heath ile bir dönem beraber idman dahi yapmıştır. jay cutler phil heath'in öğretmeni olarak da bilinir. boynuz kulağı geçti misali.

    bir diğer notta 2011 arnold classic müsabakasının 1. si warren branch'in bu yarışmada yer almış olmamasıdır. kendisi için dereceye kesin girer gözü ile bakılıyordu. sanırım 2012 için hazırlanmaktadır.

    heredüt: son bilgiler 2011 arnold classic şampiyonu mr medicine branch warren'in quads'larinda meydana gelen bir sakatlık sonucu 2011 mr. olympia'ya katılmadığını göstermektedir. her ne kadar kendisinin yerden bitme ve küt fizik yapısını beğenmesem de poz verme konusundaki yeteneği itibari ile kendisini podyumda görülmeye değer bir isim.
  • gözlerin arnold'ı aradığı bir mücadeleydi.
  • phil heath'ın alien 3 filminden fırlamış hayvani kollarıyla katıldığı yarışma olmuştur. ince beli ve inanılmaz definisyonuyla son yılların en estetik mr oliympiası diyebiliriz. kai greene yeterince kuruyabilse önümüzdeki sene phil ile arasında çok sağlam bir çekişmeye sahne olur 2012 olympia.

    jay cutler 'ın ünümüzdeki sene işi zor. sol kolunda bariz belli olan morluğa bir kaç yerde daha değinilmiş. aşırı zorlama mı? phil'e yetişmek için baş vurduğu synthol türevi bir şey mi? bilmiyorum ama ilk beşe girerse iyi.
  • aşağı yukarı aynı derecede kaslı adamların kapıştığı yarışma. hiç anlamayan biri baksa şöyle düşünür: "ulan o da kaslı öteki de kaslı neye göre seçiyorlar birinciyi..." . gerçi hala düşünüyorum ama phil heat en diri ve simetrik adamdı açıkçası. göz var izan var.

    jay cutler yaşlılık belirtileri gösterdiği için biraz da ondan kaybetti diye düşünüyorum. phil heat ile yan yana arkası dönük duruşlarda phil'in kanatları bariz şekilde güçlü. genel olarak arka görüntüsü de daha iyi.

    finaldeki kapışma için:

    http://www.youtube.com/watch?v=diufewie9qo

    jay cutler net olarak neden kaybetti, başka ne eksikleri vardı merak konusu..
hesabın var mı? giriş yap