• 25 mart 2012 pazar günü saat 03:00' te saatlerin 1 saat ileri alınmasıyla başlayacak olan uygulama.

    az kaldı neyse ki. sonrasında hoşgeldin bahar*
  • milliyet * ve trthaber * başta olmak üzere bazı sitelerde, normalde 31 mart 2012 tarihinde uygulanacağı ama 1 nisan 2012 tarihindeki sınav nedeniyle bir hafta önceye çekilmesi için kararname taslağı hazırlandığı iddia edilen uygulama.

    milliyet'in haberinde yer alan tarih hatalarına mı yanarsın, haberin tutarsızlığına mı, türk medyasının saçma sapan haber anlayışına mı?

    "her yıl mart ayının son pazar günü de 1 saat ileri alınıyor" denilmiş, mart ayının son pazar günü 25 mart zaten.

    "normal uygulamada 31 mart pazar günü ileri alınacak saatlerin, 1 nisan'da yapılacak üniversite sınavında öğrencilerin mağdur olmaması için tarih 25 mart'a çekiliyor." diyerek saçmalamaya devam edilmiş. cumartesi gününe denk gelen 31 mart'ı pazar yapmışlar.

    işin komiği, saatlerin ileri alınacağı tarih 25 mart 2012 idi zaten, 31 mart 2012 tarihini kim uydurdu?
  • yine bir milliyet saçmalığı yaşamış oluyoruz sayesinde.

    milliyet gazetesine göre, yaz saati uygulamasına 31 mart'ta geçecekmişiz ama, 1 nisan günü sınav olduğu için bakanlar kurulu kararıyla 25 mart'ta geçecekmişiz.

    olm ne içiyorsunuz siz?

    yaz saati uygulamasına zaten 25 mart günü (mart'ın son pazarı) geçiliyor. 31 mart nereden çıktı, ne bakanı, ne kararı?
  • yine herkesin bir süre "aslında şimdi saat şuydu, oha saat bu olmuş daha güneş batmadı" diye dolaşmasına sebebiyet verecek uygulama. çok kıymetli pazar günümüzden de 1 saati alıp götürecektir.
  • her sene "şimdi bir saat erken mi kalkacağım, geç mi" sorusunu sormaya neden olan uygulama. aslında elimiz değmişken iki-üç saat ileri alsak ya? saat 10'da falan hava kararsa, iyice ambale olsak.
  • günlerin uzayacagının kanıtı ve akşam üzeri güneşin batarken etrafa yaydıgı kırmızımsı ışık ile birlikte dışarıda basket sahasında top sektiren ve ''topu atsana oç'' nidalarının hayatımıza girip bizi çeşitli serüvenlere sürüklemesi. ben genelde çişimi yapmaya giderim mesela.
  • bazi eziklere kapak olmus uygulama. *
  • gece gece kol saatimi 1 saat boyunca ileri alarak parmaklarıma kramp sokan uygulama.(bkz: saatlerin 1 saat ileri alınması)
    kardeşim şunu gündüz ileri aldırın yahu, umarım cezaya girmem.

    not:çok hızlı vurmayın ne olur.
  • sağlayacağı enerji tasarrufunun bizim evde de gerçekleşmesini umduğum uygulama.
hesabın var mı? giriş yap