• pınar boykotu ile toplumsal hareketin ekonomik cezalandırmanın ne demek olduğunu az biraz da olsa anlamış halktan beklediğim yeni boykot dalgası.

    batık komşumuz yunanistan bile bizden daha rahat et almakta ve hatta avrupa birliği ülkelerinde yıllık ortalama et tüketimi (beyaz + kırmızı) 90 kgdır.

    ancak ülkemiz ise kişi başı 32 kilo ile avrupanın 1/3 ü et tüketmektedir.

    amerika arjantin brezilya hon kong ile karşılaştırma verileri avrupadan daha üzücüdür.

    özellikle avrupa ülkelerinin maaş/et oranları bizimkinin 3-4 katımızda seyretmekteyken et almayı bırakmak mecburiyet halini almıştır.

    bu duruma artık bir son vermenin gerekirse 1 ay boyunca evimize kırmızı et sokmamanın vakti gelmiştir.

    bilinçlenmiş ve kenetlenmiş bir halkın çağrısı hepimizin kişisel fedakarlığı ile hepimizi mutlu edecektir.

    kolay gelsin.
  • boykota gerek yok zaten millet et falan alamıyor.

    (bkz: millet aç aç)
  • yalnız avrupada satılan etin içinde domuz etide vardır. onunda kilosu dananın 1/4 tavuğun 1/2 dir. (ortalama market rakamı bu farklı kasaplarda farklı rakamlar olabilir)

    edit: soranlar olmuş lokasyon polonya dana kıyma 30-36 zl - tavuk 16-20zl - domuz kıyma 9-11 zl. tl karşılığı için 1,15 e bölebilirsiniz.
  • yılda diyetim nedeni ile yaklaşık 90 kilo et yediğimi görmeme neden olan boykot. sanırım ortalamayı yükseltenlerden biri benim. ayrıyaten niye boykot ediyoruz onu anlamadım? en önemli protein kaynağı, onun yerine alım gücü düşüklüğü nedeni ile tüketmeyen insanlar hükümeti boykot etse. politikacıların fakir edebiyatı yaparak cebini doldurduğunu görse daha iyi olmaz mı?
  • nick'imi bırakmak için uğradığım hedehödö.
  • kendiliğimden zaten boykot yapmakta olduğumdan doğal ve daimi uyesiyim bu boykotun.
    yediğimiz ne idüğü belirsiz sucukumsuları saymazsak, anca kurbandan kurbana et yüzü görüyoruz.
    bir de kişi başı 32 kg et tüketenlere helal olsun diyeyim.
  • unu ve şekeri bıraktığım şu günlerde boykota katılamayacağımı bildirmekten üzüntü duyuyorum.

    (bkz: a.y.o)
  • 4 kişilik ailemizin mutfağına ayda en fazla 4 kilo et (kırmızı, beyaz hepsi dahil) giriyor sanırım ülke ortalaması da bu yönde. halk hükümetin rezil hayvancılık politikasını protesto etmek istiyorsa bunu sandıkta yapabilir dicem ama reislerine karılarının götünü sunan güruha nasıl anlatılır, işte bütün mesele bu.
  • yanlış bilgili boykot şeysi, 2015'de yıllık kırmızı et tüketimi 15 kg imiş yüksek dolar kuru, gittikçe küçülen hayvancılık iç pazarı ve yükselen nüfus gibi etkenlerden dolayı artık bu miktarın senelik 13-14 kg bandında olduğu kanaatindeyim.
hesabın var mı? giriş yap