• fransa en basindan beri destekledigim takimdi, yine favorim.

    ama bir tarafta belcika, brezilya, fransa, uruguay vurusurken obur tarafta isvec, ingiltere, rusya, hirvatistan carpistiran sisteme de lanet gelsin.

    ingiltere’nin finalist olacagini, sampiyonun fransa - belcika macinin galibinin olacagi turnuva.
  • ilk dönemlerinde, yani 24 hazirana kadar, rte’nin şiirini ve tüm dünya kupası boyunca egenin hamsisi adlı saçma sapan dizinin reklamını akıllara kazımış ve belki bundan 10 yıl sonra bile şu şeyleri hatırladıkça trt’ye iyi dileklerimi ileteceğim bir turnuva.
  • yarı finaller öncesi yazıyorum bu entriyi. ingiltere ve fransa final oynar. fransa da kupayı alır.
  • eğer ingiltere kazanırsa bu ibne ingilizler 30 sene football's coming home len amq diye kafa siker. bu yüzden ingiltere almasın da kim alırsa alsın
  • *
  • benim favorim belcika. yuzde 50 ihtimalle sampiyon belcika olacak.

    yuzde 20 fransa
    yuzde 20 hirvatistan
    yuzde 10 ingiltere
  • fransa-ingiltere finali is loading..
  • favorim belçika, ama ne yazık ki fransa önce yarı finalde belçikayı sonra da finalde ingiltereyi tokatlayacak gibi
  • aslına bakılırsa turnuva boyunca ne yaptığını az çok bilen ve tasarladığını başaranların yarı finale yükseldiği kupadır. dört takım da en zor maçlarını yarı finallerde oynayıp kupanın son maçına çıkacak. bana göre hangi ülke kazanırsa kazansın hak etmiştir. hissiyat olarak en uzak durduğum final, fransa - ingiltere veya fransa ve ingiltere'nin olacağı finaller. favorilerin böyle döküldüğü turnuvaya belçika - hırvatistan finali yakışır. zira iki ülke de iyi jenerasyonlarını yakaladı. bir daha olur mu belli değildir bu.
  • öncelikle, daha grup maçları bitmeden oynadıkları güzel futbol ile takdirimi kazanmış, turnuvanın iki gizli favori takımıyla ilgili öngörümü şuraya bırakayım; (bkz: #78402778)

    fransa-belçika & ingiltere-hırvatistan eşleşmeleri ile aslında beklenen, daha doğrusu olması gereken yarı final müsabakaları kesinleşti. futbol bu sonuçta ama oynadıkları futbol ile bu dört takımdan birinin kupayı kazanması aslında kimseyi şaşırtmamalı. yani dört takımın da, kupayı alma ihtimalleri -bence- eşit. ama sanki futbol otoriteleri 2003-2004 sezonu şampiyonlar ligi finalindeki (bkz: 26 mayıs 2004 monaco porto şampiyonlar ligi finali) benzeri bir eşleşmeye izin vermeyebilirler. o yüzden final eşleşmesi fransa-ingiltere arasında oynanır diye tahmin ediyorum. gerçi var sistemi ile hakem hataları olabildiğine minimize edilse de futbol asla sadece futbol değildir. bağımlı ve bağımsız olmak üzere pek çok farklı değişkeni de içinde barındırır. benim tahminim fransa'nın bu kupayı kaldıracağı yönünde.

    fransa ve ingiltere genel hatlarıyla önümüzdeki birkaç dönem boyunca hem avrupa hem de dünya kupası turnuvalarını domine edebilecek düzeyde dinamik, seri, genç takımlar kurmuşlar. maalesef diğer favoriler ispanya, almanya, arjantin, portekiz gibi takımların hem oyun sistemleri hem de futbolcu kadroları sanki biraz eskimiş. bu turnuvadan sonra bu takımlar büyük bir yenilenme arayışına gireceklerdir. aksi taktirde bu turnuvadaki benzer performanslarından ötesini sergilemelerini beklemek biraz fazla hayalcilik olacaktır.

    ele alınması gereken bir diğer husus ise; hollanda, italya, abd, irlanda gibi dünya kupası gediklisi olan takımların turnuvada olmaması, zaman zaman maçların durgun geçmesine ve tribünlerin sönük kalmasına neden oldu. bir sonraki turnuva artık 48 takımdan oluşacak. yani katılmamak için ısrar eden takımlar hariç, neredeyse her elle tutulur takım turnuvada yer alacak. bu da sanki turnuvanın biraz daha heyecanlı ve dünya genelinde kapsayıcı olmasına zemin hazırlayacak.

    genel hatlarıyla ruslar organizasyon konusunda derslerine güzel çalışmışlar. hem stad, hem stad dışı fan zone vb yerlerin kalitesi üst düzeydeydi. turnuva boyunca şu ana kadar akıllarda yer eden abuk taşkınlıklara, çirkin olaylara rastlanmadı. moskova'dan kaliningrad'a, ekatarinburg'dan rostov on don'a kadar geniş bir coğrafi yelpazede maçların oynanmasına olanak tanınması ise futbola pek çok yönden ayrı bir güzellik ve hava kattı.
hesabın var mı? giriş yap