• şimdi size ülkemizde yaşanan rezaletlerin bir yenisini daha duyuracağım...

    2016 yılında sözleşmeli öğretmenlik sistemi getirildi, bu sistemin amacı eş durumu hakkı ile doğudan 6 ay'da kaçmanın önü kesilsin böylelikle de doğu da öğretmen tutabilelim dendi, biz de 2016 yılından günümüze ister 70 puan al ister 100 puan al farketmeksizin doğu illerine atandık, buraya kadar her şey normal sorun yok.

    yeni milli eğitim bakanımız da bunu desteklercesine linkte de yazan şekilde bunu kaldırırsak doğudaki öğretmenlerin %70'i geri döner dedi.

    https://www.memurlar.net/…ri-donus-yapar.html?amp=1

    şimdi ne mi oldu, yaz atamasında ilk atamaya izmir haricinde bütün batı illeri açıldı arkadaşlar, hani bu sözleşmeli öğretmenlik doğu'da öğretmen istihdamı içindi? bu alemin kerizi biz miydik? doğu'da 3 senesini dolduran ailesinden ayrı öğretmenlere eş durumu hakkı bile verilmiyorken hangi hakla ilk atamayı batı illerine yaparsınız, geçen sene ben yüksek puanla van'a atanmışken ve evimden ailemden 1500 km uzaktayken benden 10 puan düşük alanlar evimden 15 dakika mesafesi olan okula atanacak, bize dediler ki artık bu iş böyle ister gidin ister kalın, biz de kabul ettik gittik, ama bu ne bu, böyle bir haksızlık adaletsizlik olabilir mi, bu hangi vicdana hangi adalete sığar, biz ayrıcalık istemiyoruz adalet istiyoruz...bu işte parmağı olan en üstünden en altına kadar kim varsa hiçbirine hakkımı helal etmiyorum! sizlerden de destek bekliyorum tüm doğu'da görev yapan sözleşmeli öğretmenler adına...

    edit: gerçekten yorumları hayretle okuyorum yok oraya sen kendi isteğinle gittin diyenler, yok doğudaki çocuklar insan değil mi de şikayet ediyorsun diyenler, orada açık varmış oraya atama yapılmış diyenler, kendi orada diye herkes oraya gitsin istiyor fesat diyenler...
    arkadaşlar ya okumuyorsunuz ya okuduğunuzu anlamıyorsunuz ben, beni ya da bizi batıya atasalardı demiyorum kendi isteğimle gelmedim de demiyorum, batı doğu ayrımı da yapmıyorum, öğrencilerimi de çok seviyorum, kürtleri de çok seviyorum, benim derdim yerle yurtla değil açık ve net diyorum ki biz yüksek puanlarla ailemizden memleketimizden binlerce km uzaktayken bizden düşük puanlıların sadece 6 ay sonra batıya atanması haksızlık değil mi diyorum, 3+1'in 3 senesini doldurup kadroya geçen ama yine de yer değişikliği hakkı verilmeyen insanların yerine ilk atama nasıl batıya açılır diyorum 3 senesini dolduranlar değil de neden ilk atamalar batıya gidiyor diyorum...önce okuyun, sonra okuduğunuzu anlayın, sonra yazın...
  • eğitim sisteminin hali ortada, iç güveysiden hallice. ücretli öğretmenlik sistem garabet birşeyken bu yapılan yeni bir adaletsizliğe ve hatta belki de hak kaybına/gasbına neden olacak.
    sisteme ve devlete güven güneşle karşılaşan kar gibi an be an eriyor.

    edit: telefon klavye azizliği
  • (bkz: sözleşmeli öğretmen ailesini istiyor) başlığında bende dile getirmiştim. ama öğretmen düşmanı eksiciler anlamak yerine bir yılda kaciyorsunuza getirdiler mevzuyu.

    hayır kimse bir yılda kaçmak istemiyor. doğu ve güneydoğu'da öğretmen kalmıyor diye getirilen (bkz: sözleşmeli öğretmenlik)sistemiyle ilk üç yıl atanan öğretmenlere haksızlık yapıyor.

    söylenmek istenen şu 2016, 2017 ve 2018'de atanan öğretmenlere yalnızca doğu ve güneydoğu açılıp aile birliği hakkı da tanınmadı. derece yapanlar dahi evinden kmlerce uzağa atandı. madem durum bu en azından üç yıl sonra aile birliğimizi verin denildi, ona da "hayır size aile birliği verirsek doğu boşalır, o yüzden veremeyiz" denildi. ama doğu'da üç yıldır çalışan insanlar görmezden gelinip yeni atamayı batıya yaptı. bu adaletsizlik değil midir?

    2016,17 ve 18de atanan insanlar yüksek puanlarla evlerinden, ailelerinden kmlerce ötedeyken onlardan daha düşük puan alanlar evlerinin önündeki okulda çalışacaklar. üstelik hiç doğu görmeden tıpkı eski sistem gibi keyiflerine bakacaklar. olan sözleşmeli öğretmenlik sisteminin ilk üç yıldaki kurbanlarına olacak!

    ayrıca içimde kalmasın doğu boşalır deyip aile birliği hakkı vermeyip hiç doğuya gitmeden batıya atama yapmak ağır hak yemektir! iki yüzlülük ve vicdansizliktir! ilk üç yıl atanan öğretmenlerin ahı var!!!
  • bir öğretmen olarak ikna olmadığım rezalet.

    ne var yani bu seneki atamada batı illerine daha fazla kontenjan verildiyse?

    ben de gittim doğuda kötü bir ilçede görev yaptım.

    bu kadar ağlamayın. seneye de yine doğuya veya ne bileyim sadece konya'ya atama yapılır. bu işler biraz kader kısmet işi.

    konuşacaksanız sözleşmeli öğretmenliğin kaldırılmasını konuşun.
  • değişik bi bakış açısı getireyim. tüm bunların böyle olacağı 20 yıl önce belli değil miydi? arz talep nedir haberiniz yok mu arkadaşlar. 20 birim öğretmen gerekliyse, 100 birim mezun olursa sonunda ne olur? yaşınız gençse tekrar üniversite sınavlarına hazırlanıp farklı mesleklere yönelin.

    işin rezalet kısmına katılıyorum. malum partiyle sonu iyi biten bişey olmadı ki bunu da becersinler. memleketi deneme tahtasına çevirdiler.
  • katılmadığı rezalet.

    sözleşmeli öğretmenlerin veya kadrolu öğretmenlerin hakkını burada onlarca kez savundum. küfür bile yedim ama bu rezalet değil.

    sözleşmeli öğretmenlik doğuda öğretmen tutmak için getirildi. doğru. ama batıda öğretmen kalmayınca yeni atamada batıya elbetteki atama yapacak. bunun nesi haksızlık? ne olacaktı dönüp doğudaki hocalara mı soracaktı geleniniz var mı buraya diye! öyle yapsa senin okuttuğu öğrenci baska hocaya nasıl alışacak?

    ayrıca batıya atanması problem değil. doğu görevi var seve seve o da gidecek doguya. sizde 4 sene durup batıya geleceksiniz.

    nedir yani bu rezalet açıklaması.
  • yukardaki arkadaşa cevaben şunu söyliyim o batıya atananların hiçbiri seve seve falan doğuya gitmeyecekler atandıkları okullar zorunlu hizmet okulları olduğu için görevlerini atandıkları yerde tamamlayıp yine istedikleri yere tayin isteyip gidecekler...

    ben özel bir okulda üç beş kuruşa gece gündüz çalışan bir öğretmendim hatta ameleydim desem daha doğru olur, ne velisi biter ne çocukların şımarıklığı biter ne istekleri bitmek bilmeyen yöneticiler biter, hayatıma ayıracağım vakit bile yoktu, yorgunluktan eve gelince duşakabinin içinde oturarak yıkanıyordum ve bu zorluklar içinde maaşımı kpps kitaplarına harcayarak çalıştım, maddi manevi tükendim ve yüksek puan alarak atandım amacıma ulaştım mı evet ama ailemden 1500 km uzakta...bunu ben kabul ettim mi ona da evet.

    fakat benden 10 puan eksik alacak adam benim evimin 15 dakika ilersine atanacak ve bu haksızlık ve rezalet olmayacak öyle mi?
  • "yazıklar olsun" cümlesini defalarca söylemek zorunda kaldığım, 10 üzerinden 2 puan verdiğim rezalet.

    yazıklar olsunu şunlar için dedim: doğuyu bu hale getiren herkes, bütün yozlaşmış ve oy kaygısı güden politikacılar, bürokratlar, sistemsel sorunları daha da bozanlar. tabi ki lanet olası teröristler ve onlara sempati duyanlar!

    bir ülkenin doğusu sürgün yeri. akıl alacak şey değil. hem de çok zengin kaynaklara sahip yerler oralar. yazıklar olsun.
  • rezalet gibi rezalettir. meb’in doğuda öğretmen tutmak için getirdiği sistemin kendi içinde çelişmesidir. aile birliği, sağlık mazereti veya tayin hakkı edildikten sonra gidilmesi gereken yerlere direkt atama yaparak yüz binlerce mağduriyet oluşmasına sebeb olan bir rezalettir.

    bu mağduriyetlerin giderilmesi için, mevcutta bulunan sözleşmeli öğretmenlere yer değiştirme hakkı verilmelidir. en azından oluşan mağduriyete adaletli bir yaklaşım olabilir.

    bu sistemin gözden geçirilip kendi içinde çelişen hataları yerleri düzeltilmelidir.

    edit : imla
  • (bkz: #93268081)
    burada yazdigimdan dolayı epey linç ve küfre maruz kaldım ama aynı şeyleri düşünmekten yılmayacağım. bu ülkede "lan hayret be ne güzel oldu sisteme bak cillop" denilebilecek ne oldu ki? devlet halkın tamamının değil bi kaç kişinin çıkarını koruyor gibi değil mi?
    "aaa bu yıl bilmem kimin oglu girdi sınava hadi batıyı açalım :)
    bu yıl bizden biri var mı, yok hımm o zaman şöyle yapalım herkes doğuya."
    sanki bu şekilde yürüyor işler o kadar güvenilir değil yani o derece güven yok, o derece böyle saçmalıklar olsa inanılır bu ülkede.
hesabın var mı? giriş yap