• ilaçlar hiçbir halta yaramıyor arkadaşlar. seferberliği de ancak devlet kabullenip edebilir ama sağlık bakanlığı ölü taklidi yapıyor. kendinizi korumanız da neredeyse imkansız. nerden, kimden bulaşacağı belirsiz.

    en beteri gerçekten adı geçen ilaçların kısa zaman dilimlerinde kaşıntıya çare olması. bir saate kalmadan kaşınmaya tekrar başlıyorsunuz. hava soğuk sürekli soğuk duş almak ayrıca başka hastalıklara sebebiyet veriyor. kapana kısılıp kaldık. nelerle uğraşıyoruz, delirmesek iyidir.
  • uyuz bir bakteri yada virüs hastalığı değildir. cilde yerleşen ve uyuz böceği adı verilen bir parazitin yaptığı bulaşıcı bir hastalıktır. yakın temas, giysi, çamaşır ve çarşaflar aracılığıyla bulaşır. kesinlikle evde yapılan ilaçlar vs. ile tedavi olmaya kalkmayın. hastaneye ya da doktora başvurun ve önerilenleri harfi harfine uygulayın. çamaşırlarınızı sıcak suyla yıkayın, kaynatabileceklerinizi ( iç çamaşırı vs.) kaynatın ve kızgın ütüyle ütüleyin. evinizi ilaçlatın. evde yaşayan herkesin bu tedaviyi görmesi şarttır. yoksa tekrarlayan enfeksiyonlar görülebilir. hamile kadınların, küçük çocukların ve hastaların uyuz ilaçlarını kullanmasının ne derecede güvenli olduğu konusunda mutlaka bir hekime danışın. sakın ha kafanıza göre ilaç kullanmayın. uyuz ilaçlarının amacı kaşıntınızı gidermek değil cildinizin altına yerleşen uyuz böceklerinin yok edilmesidir. kaşıntım geçmedi deyip tedavinizi yarıda bırakmayın. eğer hala geçmediyse tedavi bir hafta- 10 gün sonra tekrarlanabilir.

    (bkz: https://hsgm.saglik.gov.tr/…-ekoparaziter/uyuz.html)
  • yukarıdaki yazar hijyenden bahsetmiş, takıntılı derecede temizlik hastası olmama rağmen bana da bu aralar musallat olan hastalıktır. ilk başta alerji zannederek alerji ilaçlarıyla tedavi olmaya çalıştım fakat geçmedi. dermatolog doktorun yazdığı krem de geçirmiyor. geceleri ve sıcak ortamda, suya değdikten sonra kaşıntıları artıyor. kesinlikle hafife alınmaması gereken durum. zannımca bayanların kuaförde, erkeklerin berberde bulaştırabileceği bir hastalık
  • uyuz hastalığında majistral tedavi seçenekleri
    ecz. ahmet nezihi pekcan
    http://www.pharmetic.org/…istral-tedavi-secenekleri
  • uyuz tedavisi önerileri
    dr hakan buzoglu
    https://www.hakanbuzoglu.com/uyuzun-tedavisi
hesabın var mı? giriş yap