• can sıkıcı durum. bu yılın ilk 5 ayında 400 doktor yurtdışına göç etmiş. sayılar inanılmaz ve her yıl artmaya devam ediyor. işin en acı tarafı da bunu engellemek için hiçbir şey yapılmıyor olması.

    benzer bir durum mühendislerde de var. neredeyse okumuş/yetişmiş bütün meslek gruplarında çok ciddi bir oranda yurtdışına göç var. hepsinin de çok haklı nedenleri var. bu insanları buna mecbur edenlerin yatacak yeri yok. ülkeye en büyük ihanet ülke insanının hayallerini, umutlarını çalmak ve yok etmektir benim gözümde. geçmiş olsun.

    umut sarıkaya’dan gelsin :

    “son zeki gittiğinde, son yazılımcı yurtdışından kabul aldığında, son akademisyene oturma izni verildiğinde tırt adam, tırtlığın karın doyurmadığını anlayacak”

    sene: giden doktor sayısı
    2012: 59
    2013: 90
    2014: 118
    2015: 150
    2016: 245
    2017: 482
    2018: 802
    2019: 1047
    2020: 931
    2021: 400 (ilk 5 ayda)

    https://www.indyturk.com/…yor-2021in-ilk-beş-ayında
  • ben doktor olsam ben de giderdim. türkiye'deki cahil hastalarla niye uğraşsın adamlar eğer gitmek gibi bir imkanları varsa? öksürüğü tutanın gece 2'de acile gitmesini mi söyleyeyim, rapor vermeyen doktoru döveni mi söyleyeyim? gidenlerin yerine, adını ilk defa duyacağımız üniversitelere cb kararnamesi ile bir tıp fakültesi kurulur, sorun çözülür.

    "beni türk doktorlarına emanet ediniz"den nereye...
  • almanya'da çöpçü olmak > türkiye'de doktor olmak
  • adamlar problemi kökten çözdüler. artık doktorumuz kaçtı gibi bi sıkıntımız olmayacak. tıp fakülteleri gatar askerleriyle dolacağı için mezun olan zaten türk vatandaşı olmayacak. türkiye'de sadece okuyacak ve doktor olup gidicek. zaten yurt dışından gelicekleri için gidince kaçtı deyemeyecez. memleketine döndü deriz en fazla
  • haberden anladığım kadarıyla bu sayılar ttb'den "yeterlilik belgesi" alan doktorlar üzerinden hesaplanmış. bildiğim kadarıyla amerika'da çalışmak için (en azından uzmanlığa başlamak için) böyle bir belgeye gerek yok*, yani bu sayılara bir de amerika'ya gidenleri eklersek göç eden doktor sayısı çok daha fazla* çıkacaktır.
  • yurt dışına gitmek için artık doktor olmayı da beklemiyor insanlar, fırsatını bulduğu ilk anda topuk.
    en doğrusu da bu görünüyor. 5 ayda ortalama 80 doktor demek, bu da yaklaşık 10 hastane dolduracak kadar doktoru kaybetmiş olması demek ülkenin. eminim çoğu da almanya'yı tercih etmiştir.

    t: günümüz türkiye'sinde olağan bir hadise.
    e: düzeltme
  • en büyük sebebi de, kendi yarattığı çöplüğe tahammül edemeyip kaçan bu insanlara "yallah" diyen zeka yoksunu organizmalardır.
  • az olan sayıdır. ya bu ülke için bir şeyler yapmaktan vazgeçemiyorlar ya da burada bir düzenim var şimdi bozmayalım diyerek cesaret edemiyorlar, yoksa doktorluk gibi iş gören mesleğe sahip ve dil bilen kimsenin burada durmak için mantıklı bir sebebi yok. ama asıl sorun aynı doktorun bu ülkenin diğer insanlarından çok da farkı olmaması. avrupa'ya gidecek şimdi, hastaya istediği gibi bağırıp çağıramayacak, önce artistlik yapıp karşısındaki insanın cahil olmadığını görünce sonra kıvıramayacak, bunları da unutmamak lazım. iş gereği, okumuş olmakla medeni olmak arasında ciddi bir fark olduğunu görüyor ve biliyorum.

    edit: 4 mesaj geldi dördü de agresif ve hakaret içerikli. beni haklı çıkaran doktor yazarlara teşekkür ediyorum.

    edit2: destek mesajı atan dostlara teşekkürler. aman siz böyle şeyler yazmayın. pek medeni doktorlar ölmeniz gerektiğini falan yazıyor. :)
  • hadi bakalım almanyada hastayı kapıda bekletin de görelim
  • hacı bu olay mühendislerin yurt dışına gitmesine falan benzemez. doktarlar giderse öteriz. akıllı olun. efendi olun. saygıda kusur etmeyin.

    not: mühendisspor
hesabın var mı? giriş yap