• bir oy tip'e bir oy rte'nin karşısında kim varsa.

    bakmayın sesi çok çıkanlara. adaydan bağımsız muhalefet olarak kazanacağız.

    bir başlık.
  • sayın cumhurbaşkanı ve ak parti genel başkanı recep tayyip erdoğan'in karşısında sehpa bile olsa sehpayı desteklerim
  • cumhurbaşkanlığı : millet ittifakının adayı kim olursa olsun.

    milletvekili : iyi parti gibi duruyor şimdilik. son 3 seçimdir oy verdiğim chp'nin kk dayatması ve milletvekillerinin saçma sapan açıklamalarından bıktım.
  • sol görüşlüyüm , ülkücü - sağcı- islamcı bir adaya oy vermek istemesem de bu seçimin ciddiyetinin farkında bir vatandaşım.
    millet ittifakı deccali bile aday gösterse ona oy veririm . *
  • bu "oy vermeyeceğim" diyenler akp kazanırsa ağlamasın. sizlere zerre saygım yok sayın boykotçular. yok o aday olursa vermem bu olursa veririm. seçme lüksü olduğunu sanıyorlar bir de. bizim gençlik yıllarımız çöp oldu zaten sizi düşünüyoruz.

    millet ittifakı adayı kim olursa olsun ona oy vereceğim.
    ancak bu seçimlerde de akp sizin gibiler yüzünden kazanırsa bir sonraki seçimlerde ben de akp adayına vereceğim. dolar kazanıyorum tuzum kuru siz düşünün.
  • geçen günden kalan bir yazım var kılıçdaroğlu aday olursa vermeyeceğim diye, o düşüncemden vaz geçtim. erdoğan'ın karşısında kim aday olursa ona oy vereceğim.
  • hayati sorun ülke demografisidir, bunun dışındaki her şey laf-ı güzaftır, ekonomi de dahil. demografi tehdidi sadece suriyelilere de indirgenemez.

    istanbul'da merkez konumlarda şöyle bir gezinin de afrikalı, afgan ve farsi tiplere bakın. hemen hemen hiçbir ortak kültürel kodumuzun olmadığı bu insanlarla aynı yaşam alanında ortak bir geleceğe yürümemeliyiz.

    kimin tarafında olduğum anlaşılmıştır herhalde.
  • cb tercihi; tuvalet terliği dahil muhalefetin göstereceği herhangi bir nesne
    milletvekili tercihi; türkiye işçi partisi
  • reisin karşısına çıkacak olan millet ittifakı adayına çat diye basacağım mührü dediğim tercihtir. evet kılıçdaroğlu olsa bile.

    kılıçdaroğlu aday olmasın diye kampanya başlatanlara da iki çift sözüm var. kılıçdaroğlu fanı değilim ama adaylığını desteklemeyenlerin argümanlarını sıralıyorum:

    1- liderlik vasfı yok. cevap : koyun değilsin çobana ihtiyacın yok. böyle bir takıntın varsa oy vereceğin aday belli

    2- kazandığı seçim yok. cevap: hayır var. 2019 yerel seçimleri ayrıca kaybedilen seçimler tamamıyla kılıçdaroğlunun suçu değil. son 10 yılda kim olursa olsun bu seçimler kaybedilirdi. bu seçimleri kılıçdaroğlu tek başına kaybetmedi hepimiz kaybettik. o dönemki konjonktürler çabuk unutulmuş. 2015 seçimlerinde her iki kişiden biri akpyi destekledi. konjonktür böyleydi, o seçimler kaybedildi şimdi bugün istemeyiz diyenler adayın arkasında birleşse eminim aday kazanır kim olursa olsun. öğrenilmiş çaresizlikleri unutun.

    3- daha chpyi yönetemiyor ülkeyi nasıl yönetecek? arkadaşlar emin olun chpyi yönetmek ülke yönetmekten zor.

    4- sgkyı batırdı. baştan sona yanlış bir önerme. o dönemki emeklilik şartlarına bir bakın sonra gelin konuşun. bugün ülkenin yarıdan fazlası asgari ücrete çalışıyor. emeklilerin maaşı ileride ödenemez duruma gelecek. genç nesil ülkeden kaçıyor katma değerli ürün üretemiyoruz. eğer ki böyle devam ederse sgk daha batış görmedi öyle söyleyeyim.

    5- yabancı dili yok. cevap: o en kolay iş.

    6- alevi. çok ciddiyim kalp kırarım.

    kimseyi aklama derdinde değilim ama akp de onlarca yüzlerce olmaması gereken olaylar oldu. hala reiste reis deyip topu savuşturuyorlar. eleştirelim ama öldürmeyelim. şartlar eşit değil ve bir şekilde bu seçimin kazanılması lazım. ayrıca bana göre parlamenter sisteme dönüş için en uygun aday da kılıçdaroğlu'dur.
hesabın var mı? giriş yap