• çok büyük bir mucize olmadıkça devam edecek eylemdir. canlı olduğunu bile bile ve başka alternatifleri olduğu halde, el kadar bir kuzuyu gırtlağından hart diye kesmek önüne geçilemeyecek gibi duruyor.
  • 21. yüzyılı çekilir kılan durum.
    napıcaz o kuzuları, koyunları amına koyim, götümüze mi sokucaz?
  • 21. yüzyılı çekilir kılan durum.
    napıcaz o kuzuları, koyunları amına koyim, müzede mi sergileyecez?
  • 21. yüzyılı çekilir kılan durum.
    napcaktık la şimdi?
  • 21. yüzyılda bitkileri boğazlayıp, öldürüp yemekten daha da hayvanice olmayan eylemdir.

    ah ah nasıl kıyarsınız o caanım havuçlara, marullara...

    herhalde insanoğlu fotosentez yapmaya başlayınca insani bir yeme biçimine geçecek.
  • 21. yüzyılı çekilir kılan durum.

    napıcaz o kuzuları, koyunları kesmeyelim de besleyelim mi?
  • şöyle oluyor:

    hayvanın - büyükbaş olur, küçükbaş olur fark etmez - omurgasının iki yanından hunharca sıyırdığımız lokum kıvamındaki eti şerit şerit kesiyoruz. yoğurt, tuz, rendelenmiş soğan ve isteğe göre kimyon, pul biber ve sair baharata yatırıyoruz. bir kaç saat sonra kendini iyice dağıtmış olan eti alarak imkanlar elveriyorsa mangala, tesis bulunmaması durumunda ise tavaya yatırarak pişiriyoruz.

    bu güzelliğin tadını alan bünye, önümüzdeki yüzyıla kadar başka bişey tüketmez bence.
  • ben 20. yüzyıldan beridir kendimce şu yöntemi uyguluyorum:

    öncelikle kırlarda masumca otlayan, el kadarcık sevimli mi sevimli bir kuzu göze kestirilir. arkasından sinsice yaklaşılarak gırtlağından hart diye kesilir. ince bağırsakları çıkartıldıktan sonra güzelce temizlenir ve kuyruk yağı eşliğinde sarılarak köz haline gelmiş kömürün üzerinde pişmeye bırakılır. piştikten sonra üzerine kimyon dökülür ve bir güzel tüketilir.

    ancak küreselleşen 21. yüzyıl dünyasında, doğada öyle sevimlice gezinen kuzu bulma şansı ne yazık ki her geçen gün daha da azalıyor. homo sapiens sapiens'ler olarak mağdur durumdayız.
  • yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren şekil değiştirecek tüketim alışkanlığıdır, artan insan popülasyonunun dayatma fast food kültürü ile beraber besiciliği sübvanse eden tarım alanları kıt gelmeye başladığı için önümüzdeki yıllarda kırmızı et yerini uzak doguda yaygın olan böcek besiciliğine bırakacaktır.
hesabın var mı? giriş yap