• 2 günde bir yapmazsam yaşamıyormuşum hissi yaşatan fiildir.
    özetle kırmızı et candır, canımdır. (bkz: atın ölümü arpadan olsun)
  • anormal bir durum değil, kimse de öyle bir şey dememiş zaten. kime ayar veriliyor belli değil.
    hadi 21. yüzyılda hala et tüketmek dense bir nebze...
  • olmaması durumunda bilimum belgesel kanalları kapanmak zorunda kalacaktır.
  • isviçreli bilim adamları yemek yerine kullanacağımız hapları icat etmediği sürece o ya da bu şekilde doğanın kanunu gereği devam edecek eylem. neleri neleri tüketmeyi öğrendik insanoğlu olarak ne icatlar eskilerini unutturdu...elbet hapları da tüketmeyi öğreneceğizdir doğal olmayan pek çok şeye alıştığımız gibi buna da alışacağımıza inanıyorum er ya da geç...ama o güne kadar evet 21.yy da da olsak sağlıklı beslenmenin bir parçası olarak devam etmemiz gereken eylemdir. evet ben de çocukken bilim kurgu filmleri izlerken 21. yüzyıla girdiğimiz gibi her tarafımızda uçan arabalar belireceğini düşünüyordum ama bir 15 senedir falan bu konuda fazla hayal kırıklığı yaşamıyorum. tavsiye ederim...
  • lan manyaklar. kurban bayramı diye bir şey var. yani demek istediğim; eğer kıyamete kadar dünya üzerinde yaşayan müslümanların kökü kazınmaz ise, sonsuza kadar devam edicek olan bir etkinliktir bu. tabii hayvanların amına koyup neslini tüketmez isek. o zaman yok "elbette tüm insanlık bu bilince ulaşacak" veya "bir gün herkes vejeteryan" olacak gibi zırvalar ile hayal kurup kendinizi avutmayın yeşil götlü vejeteryanlar. sıkıysa gelin halı saha maçı yapalım vejeteryanlar vs aktaş mangal diye. bakalım hangi taraf daha yahşi ve sahanın tozunu attırıyo. *
    zöge: öeheh sözlüğün nazik vejeteryanlarını kızdırdık galiba ehehe. veya halı saha maçı fikrinden tırstılar aspjdfklsjfhfd.
  • 21. yüzyılı otuzbir çekilir kılan durum.
    napıcaz o kuzuları, koyunları amına koyim, yemeyip de sikicez mi?
  • insan türünün ikiyüzlülüğünün kötü niyetinden ziyade, aptallığından kaynaklandığını görmemize yarıyor bu tespit.
    sadece empati kurabildiği omurgalı memelileri canlı kabul edip onu öldürmeye acıyan vejetaryenlerin, buğdayın, salatalığın, patatesin yaşam hakkına saygı duymuyor olması size şaşırtıcı gelmiyor olabilir. ancak canlılığa saygı duyulacak ve bunun üzerinden bir fikir hareketi başlatılacaksa, düşünmeye insanın tür olarak konumlandığı yerden başlamak lazım. bizler yaşamak için ihtiyaç duyduğumuz enerjiyi başka canlıları öldürerek elde ediyoruz. yani hayatta kalma mekanizmamız başka canlıların ölümü üzerine kurulu. ve canlılık başka bir entryimde detaylı şekilde anlattığım üzere tek hücreli bir bakteride de, altıyüz kilo bir inekte de aynı kıymette. bunlardan birini öldürmek diğerini öldürmekten daha önemsiz değil.

    sevgilisine bir gül hediye eden adamın öldürdüğü gül fidanının hesabı yapılmazken, ölen koyun için üzülüyorsak bu bizim bilinç olarak halen taş devrini yaşıyor oluşumuzdandır. ya canlılar alemindeki yerimizi kabul edip, vahşi bir hayvan olduğumuzla barışacağız. yahut sadece meyve tüketerek tohumlarını doğaya geri vermek için dışkımızı meralara boşaltacağız. bu ikisinden birini yapamıyorsak ilkel düşünce yapılarımızla modern dünya hayalleri kurmaya devam ederiz.

    özetle koyunu yere yatırıp gırtlağını kesmek ile, salataya koymak için bahçeden maydanoz koparmak arasında bir fark olduğunu düşünüyorsanız sığsınız. doğa ile barışık bir insan türü hayal ediyorsanız varlığınızla çelişki içindesiniz. neden öylesiniz? çünkü biz doğada olabileceğimizden çok daha fazla çoğaldık. vahşi doğanın kendi seçim kriterlerini işlemez hale getirdik. normalde hayatta kalamayacak insan türü mensuplarını teknolojimizle koruduk. bu saniyeden sonra artık doğa ile barışmamız "biz milyarlarca olduk ama hala seni seviyoruz" dememiz mümkün değil. bize benzer bir tüketim biçimini benimseyen köpekbalıklarının popülasyonunun nasıl bir grafik çizdiğini inceleyerek aradaki farkı görmenizi isterim. (besin zincirinin tepesinde olan hayvanların üreme biçimlerini inceleyin. )

    doğa, gücü adaletli dağıtmakla ilgili detaylı mekanizmalar bütünüdür. siz onun dışında yaşayıp ona dost olamazsınız. biz artık bu evrendeki hiç bir canlı türüyle dost değiliz. onları ve bizi var eden sistemin üstüne çıkarak muhtemel ittifakı imkansız hale getirdik. şu andan sonra yapacaklarımızın tamamı doğaya rağmen hayatta kalma mücadelesidir. ve kazanacak taraf da bariz biçimde ortadadır.

    o nedenle tekrar ediyorum. ya olduğun hal ile barış, ya da hiç bir canlının yaşam hakkını gasp etme.

    (bkz: çiçek/@limon kimyon zorro)
    (bkz: canlı/@limon kimyon zorro)
    (bkz: modern dünyada hayvan olduğunu unutan insan)
  • vejetaryenleri ve hala varsa mani dinine inananları (bkz: maniheizm) kızdıran, üzen, dehşete düşüren durumdur.
    buna rağmen müslümanların et tüketmek için özel günleri bile vardır (bkz: kurban bayramı)
    aynı zamanda carnivorlar için yaşam tarzıdır et tüketmek. ilginç olan ise 21. yüzyılda bile biçok belgeselde bunu gözümüze gözümüze sokup bizi et tüketmeye teşvik eden güçlerin olmasıdır.
hesabın var mı? giriş yap