• (bkz: 220)
  • türkiye'deki prizlerde iki uç arasındaki potansiyel farkı.
  • sehir cereyaninin rms degeri.
  • türkiye'deki prizlerde iki uç arasında hiç görülemeyen potansiyel fark. genelde 200 ila 250 arasında değiştiği gözlemlenir.

    o yüzdendir ki yurt dışından milyon euro'ya getirilen bir makinanın dijital göstergeleri patladığında ve makina çalışmaz hale geldiğinde yurt dışından gelen mühendis şu aşamalardan geçmiştir:
    - allah allah hiç olmazdı böyle bir şey ama
    - şimdi şuna bakalım, normal
    - şimdi bari buna bakalım, e o da normal

    adam yaklaşık 5 saat debelendikten sonra:
    - yahu her şey normal gibi, böyle bir şey olsa olsa voltaj değişiminden olur, ama voltaj niye oynasın ki?

    (not: adamın mal olup önce voltajı kontrol etmemesi ayrı bir salaklık tabi)
  • heavy metal'den ziyade melodik hard rock'la aor'un kesiştiği yerde müzik yaparlar. still in love, beat of a heart ve love is all you need gibi şarkılar yeni başlayanlara önerilir. diskografiye bakınca grunge'ın etkisiyle her glam, aor grubunun başına gelenleri yaşadığını görebiliyoruz. yine diskografinin (bkz: #11778718) günümüze yakın kısımlarına da bakacak olursak bu müzik türünde bu senelerde bir kıpırdama olduğunu görmekteyiz. özellikle isveç'ten çıkan eski grupların patlamasının yanında doğum tarihleri 80'ler olan gençleri de görmek memnun edici.
  • öldürmediğine de şahit oldum zamanında. 220 voltluk elektrikle çarpılıp yere düştükten sonra 20 dakika sadece gözler açık felç geçirmiş bir şekilde, daha doğrusu hiç bir yerini hissetmeden yatıp yavaş yavaş uzuvlarını hissetmeye başlayabiliyor insan. tabi bu etki çarpılma süresiyle alakalı. ortalama 4-5 saniyelik çarpılma sonucunda bu etkiyi veriyor. ya daha fazlası? yok o kadarını test etme fırsatım olmadı.. her şey bir yana ağzını bile oynatamıyor insan. bağırmak, sesini duyurmak istiyorsun ama vücut hiç bir şekilde tepki vermiyor..
  • 1979’ da kurulan isveç’ li heavy metal grubudur. klasik heavy metal müziğe sosu katmış gibi havaları vardır. yeni soluk arayanlar metalciler dinleyebilirler.*
hesabın var mı? giriş yap